EUROLYGA 2023

Sirgalių pozicija griežta: „Nenorime, kad „Žalgiris“ žaistų prieš ukrainiečių krauju suteptą klubą“

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ ekipa oficialiai pranešė, kad smerkia Rusijos pradėtą karinę agresiją prieš Ukrainą, tačiau konkrečių veiksmų prieš Eurolygoje rungtynaujančius Rusijos klubus kol kas imtis nežada – laukia bendro Eurolygos vadovų ir turnyre žaidžiančių komandų sprendimo.

Sirgaliai nenori, jog „Žalgiris“ vyktų rungtyniauti į dvi likusias reguliariojo sezono rungtynes Rusijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sirgaliai nenori, jog „Žalgiris“ vyktų rungtyniauti į dvi likusias reguliariojo sezono rungtynes Rusijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-24 13:20, atnaujinta 2022-02-24 15:05

Praėjusius kuriam laikui po „Žalgirio“ pranešino savo poziciją šiuo klausimu išsakė aktyvioji Kauno ekipos sirgalių grupė „Green White Boys“.

Ji savo feisbuke išreiškė palaikymą Ukrainai ir teigė, kad nenori, jog „Žalgiris“ vyktų rungtyniauti į dvi likusias reguliariojo sezono rungtynes Rusijoje.

„Žalgiris“ visada buvo pagrindinis kovos su okupacija ir prievarta simbolis, stipriai prisidėjęs ir prie pirmųjų pasipriešinimo apraiškų. Kovos su Maskvos Centriniu armijos sporto klubu visuomet suvienydavo lietuvius.

Mes nenorime, jog mūsų klubas vyktų žaisti prieš šią mūsų brolių ukrainiečių krauju suteptą komandą bei „Gazpromo“ pinigais šeriamą Zenito ekipą. Tikimės greito ir griežto klubo sprendimo, kuris duotų pavyzdį ir kitiems Eurolygos klubams“, – feisbuke rašė „Green White Boys“.

Kauno „Žalgiris“ šiame Eurolygos sezone Rusijoje dar turi sužaisti su Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipomis.

Trečiadienį „Žalgirio“ sirgaliai savo socialinėje erdvėje kvietė kauniečius prieš ketvirtadienį vyksiančias Eurolygos rungtynes dalyvauti palaikymo akcijoje Vienybės aikštėje.

„Žalgirio“ ir „Real“ ekipų rungtynės Kaune vyks ketvirtadienį, 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.