EUROLYGA 2023

V. Čeponis kirto Rusijos klubams dirbantiems lietuviams: „Jeigu M. Grigonis tikras vyras – nutrauks sutartį su Maskvos CSKA“

Krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis ketvirtadienį nedviprasmiškai kreipėsi į ne tik Rusijoje dirbančius Lietuvos krepšininkus, bet ir vyriausiąjį Lietuvos krepšinio rinktinės trenerį Kazį Maksvytį.

 V.Čeponis pabrėžė, kad lietuviai turėtų atsisakyti sutarčių su Rusijos klubais.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Čeponis pabrėžė, kad lietuviai turėtų atsisakyti sutarčių su Rusijos klubais.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 8:51 PM, atnaujinta Feb 24, 2022, 9:06 PM

LRT laidoje „Eurolyga per LRT“ vertindamas situaciją Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą V.Čeponis pirmiausia prakalbo apie su Maskvos CSKA sutartį turinčiu Mariumi Grigoniu, kuris į Rusiją pernai išvyko iš Kauno „Žalgirio“.

„M.Grigonis, jeigu tikras vyras, turėtų nutraukti kontraktą su Maskvos CSKA. Jis tikrai nebadauja ir yra užsidirbęs pakankamai pinigų“, – LRT laidoje kalbėjo V.Čeponis.

Krepšinio komentatorius prisiminė ir Mindaugą Kuzminską bei Artūrą Gudaitį – abu krepšininkai vilki Sankt Peterburgo „Zenit“ marškinėlius. Pasak V.Čeponio į pasaulį pašiurpinusią Rusijos agresiją turi reaguoti ir ketvirtadienį su Lietuvos rinktine prieš Bosnijos ir Hercegovinos komandą stojęs rinktinės treneris K.Maksvytis.

44 metų Lietuvos rinktinės treneris vadovauja Rusijos klubui Permės „Parma“. Jame rungtyniauja Eigirdas Žukauskas ir Adas Juškevičius.

„Tą patį galima pasakyti apie M.Kuzminską ir A.Gudaitį, kurie žaidžia Sankt Peterburge. Pagrindinis (klubo, – red.) rėmėjas – „Gazprom“, vienas pagrindinių karo finansuotojų. Reikėtų pamąstyti ir K.Maksvyčiui, Eigirdui Žukauskui, Adui Juškevičiui apie galimybę palikti Permės komandą“, – sakė V.Čeponis.

K.Maksvytis klausimą apie Rusiją išgirdo ir prieš rungtynes su bosniais.

„Jei visi lietuviai nutars, kad taip reikia daryti, tuomet elgsiuosi kaip visi lietuviai. Esu jau prieš tai užsiminęs, jog esame sportininkai – politikoje nedalyvaujame, o politinius sprendimus priima kiti žmonės. Man sunku atsakyti į politinius klausimus, nes nesu labai išmanantis šiais klausimais. Tad žiūrėsiu, kaip visi lietuviai, žaidžiantys ir treniruojantys Rusijoje ir Baltarusijoje, elgsis“, – aiškino K.Maksvytis.

V.Čeponis laidoje „Eurolyga per LRT“ pabrėžė, kad Eurolyga privalo imtis griežčiausių veiksmų prieš Rusijos klubus. Šiuo metu Eurolyga yra nusprendusi atšaukti šios savaitės rungtynes, kuriose turi žaisti rusų klubai.

„Teisingiausias žingsnis – šalinti iš Eurolygos visus tris Rusijos klubus. Neaišku, ar Eurolygos vadovai turės tiek drąsos. Rusiją reikia šalinti iš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC), iš visos šeimos. Kažkada taip buvo padaryta su Serbija, kai serbai Balkanų karo metu vykdė genocidą prieš bosnius ir kroatus“, – teigė V.Čeponis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?