EUROLYGA 2023

Kovos dėl 24-ojo LSKL čempionato trofėjų – Klaipėdoje

Pirmadienį įvyks 24-ojo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalinės kovos dėl Didžiosios ir Mažosios LSKL taurių. Šįkart svarbiausios kovos keliasi į Lietuvos pajūrį – Klaipėdą. Dvikovos vyks Klaipėdos sporto rūmuose.

 LSKL taurių laimėtojai paaiškės Klaipėdoje.<br> LSKL nuotr.
 LSKL taurių laimėtojai paaiškės Klaipėdoje.<br> LSKL nuotr.
 LSKL taurių laimėtojai paaiškės Klaipėdoje.<br> LSKL nuotr.
 LSKL taurių laimėtojai paaiškės Klaipėdoje.<br> LSKL nuotr.
 LSKL taurių laimėtojai paaiškės Klaipėdoje.<br> LSKL nuotr.
 LSKL taurių laimėtojai paaiškės Klaipėdoje.<br> LSKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Paulius Matulevičius

Feb 28, 2022, 11:45 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 12:03 PM

Daugiausia intrigų kelia LSKL Didžiosios taurės finalas, kuriame susigrums vieninteliai iš LSKL ekipų šį sezoną nepralaimėję Mindaugo Stašio treniruojami Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai ir daugkartiniai Lietuvos bei Europos studentų krepšinio čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.

Ši intriguojanti kova pirmadienį Klaipėdos sporto rūmuose vyks nuo 18.30 val., o prieš šią dvikovą nuo 16 val. LSKL Mažosios taurės finale susitiks LCC tarptautinio universiteto (LCC) ir Vilniaus universiteto (VU) komandos.

LSKL – vieta atsiskleisti

„Abi Klaipėdos ekipos pateko į finalus ir simboliška, kad LSKL finalinės kovos keliasi į Klaipėdą. Tikimės, kad klaipėdiečiai savo sirgaliams namuose pademonstruos gerą žaidimą ir sukurs tikrą krepšinio šventę. Kviečiame visus krepšinio sirgalius tapti šių įvykių liudininkais“, – kalbėjo Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas.

Jis priminė, kad įėjimas į LSKL rungtynių finalines kovas, kaip ir į kiekvienas šio čempionato kovas, – nemokamas.

„Ateikite ir grožėkitės mūsų krepšinio ateities žaidėjais. Juk LSKL jauniems žaidėjams – puiki terpė atsiskleisti, įrodyti savo vertę ir kilti į aukštesnį lygį“, – pabrėžė R. Cibauskas.

LSKL prezidentas akcentuoja, kad LSKL yra puiki terpė atsiskleisti jauniems talentams ir po to kilti į aukštesnį lygį.

Jis priminė, kad LSKL čempionate žaidė ir patirties sėmėsi daug aukščiausio lygio krepšininkų, vėliau vilkėjusių ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius. Tarp jų ryškiausi – Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Eimantas Bendžius, Rokas Giedraitis, Rokas Jokūbaitis, Gytis Masiulis, Gediminas Orelikas ir daug kitų žymiausių praeities ir dabarties krepšininkų – Lietuvoje mokslus baigę ir Lietuvos aukštosioms mokykloms atstovavę krepšininkai.

„LSKL lyga šiems žaidėjams buvo puikus tramplynas į sporto aukštumas“, – sakė R. Cibauskas.

Kelias iki finalo

Paanalizuokime 24-ojo LSKL sezono intrigas ir komandų kelią iki finalo.

LSKL reguliariajame čempionate KU kovėsi Vakarų divizione, iškovojo 6 pergales ir anksčiau laiko žengė į pusfinalį, o VDU rungtyniavo Rytų divizione, iškovojo 4 pergales, patyrė 2 pralaimėjimus ir kelialapį į pusfinalį iškovojo tik po gana sudėtingo paskutiniojo turo.

Pusfinalyje tiek KU, tiek VDU serijas iki dviejų pergalių laimėjo sausu rezultatu.

Klaipėdiečiai dukart nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus: Klaipėdoje 19 taškų skirtumu – 86:67, Kaune – 13 taškų skirtumu – 74:61.

„Kol kas šis LSKL sezonas mūsų komandai – tiesiog puikus. Juk LSKL čempionate nepralaimėjome nė karto. Norėtųsi, kad šią pergalių seriją pratęstume ir finale. Tada sezonas būtų fantastiškas“, – teigė KU komandos treneris Mindaugas Stašys.

Jis pripažino, kad žaisti finalą namuose – ir atsakomybė, ir didžiulė garbė, ir papildoma motyvacija.

„Suprantame, kad VDU komanda yra vadinama favorite. Juk jie – daugkartiniai Lietuvos ir Europos čempionai, bet kodėl gi mums nepabandžius perrašyti istorijos? Finale žaidžiama vienas rungtynes, tad visko pasitaiko“, – sakė M. Stašys.

Kitame LSKL pusfinalyje VDU dukart įveikė Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandą: namuose laimėjo net 27 taškų skirtumu – 111:84, svečiuose vienženkliu skirtumu – 91:83.

„Prieš didįjį LSKL finalą nuotaikos – optimistinės. Mūsų tikslas vienas – apginti čempionų titulą“, – pabrėžė VDU strategas Arūnas Juknevičius.

LCC sieks antrosios taurės

Už LSKL pusfinalio ribų likusios kitos komandos kovėsi dėl patekimo į LSKL Mažosios taurės finalą ir čia jau blizgėjo LCC tarptautinio universiteto ir VU komandos.

LCC tarptautinio universiteto krepšininkai pirmąjį pusfinalio mūšį namuose prieš VILNIUS TECH komandą laimėjo 4 taškų skirtumu – 85:81, o po savaitės Vilniuje jau atrodė kur kas solidžiau – pergalė išvykoje išplėšta 15 taškų skirtumu – 102:87.

Kitose LSKL Mažosios taurės pusfinalio poros rungtynėse tarp VU ir Kauno kolegijos (KK) krepšininkų buvo dar mažiau intrigos: pirmąjį pusfinalio mūšį vilniečiai namuose laimėjo 16 taškų skirtumu – 95:79, antrąjį mūšį – 46 taškų skirtumu – 118:72.

LCC krepšininkai LSKL Mažąją taurę savo trofėjų lentynoje jau turi. Jiems tai padaryti buvo pavykę 2019 metais. Tiesa, tuomet LSKL Mažosios taurės finale LCC ekipa nugalėjo kitą Klaipėdos komandą – KU.

„LSKL finalinėse kovose Klaipėdoje studentams bus gera proga dar kartą įrodyti savo vertę, kad atkreiptų Lietuvos studentų krepšinio rinktinės trenerių dėmesį. Juk šią vasarą Kinijoje vyks universiada“, – priminė LSKL prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas.

LSKL rungtynės dėl trečiosios vietos, kuriose susitiks dvi Kauno ekipos – Kauno technologijos universitetas (KTU) ir Lietuvos sporto universitetas (LSU) – vyks 2022 metų kovo 7 dieną (pirmadienis) Kaune, KTU sporto salėje (Radvilėnų pl. 19). Rungtynių pradžia – 18 val. Apie šios dvikovos intrigas plačiau – artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.