EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: E. Ulanovo metamorfozė, pasimetęs L. Lekavičius ir baudos aikštelės šeimininkas D. Motiejūnas

Kauno „Žalgiriui“ žaidžiant antras Eurolygos rungtynes per tris dienas, dauguma komandos lietuvių atrodė išsunkti. 28-ajame ture energijos netrūko Donatui Motiejūnui, bet jo pastangos irgi nebuvo vainikuotos pergale.

D.Motiejūnas  „Monaco“ ekipoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas  „Monaco“ ekipoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas  „Monaco“ ekipoje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas  „Monaco“ ekipoje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis <br>Barca Basket nuotr.
Rokas Jokubaitis <br>Barca Basket nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 8:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2022, 8:15 AM

Donatas Motiejūnas***

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas taikliu metimu pabaigė pirmąją rungtynių ataką, bet po kelių sekundžių prasižengė stabdydamas pirmąją varžovų ataką ir jau 3-iąją min. prasižengė antrą kartą (iki tol pelnė 4 taškus – visus savo komandos taškus). Varžovų baudos aikštelėje D.Motiejūnui pavykdavo beveik viskas: jis ir puikiai žaidė vienas prieš vieną, ir laiku atsidengdavo, o gavęs kamuolį visiškai laisvas įmesdavo iš po krepšio. Vis dėlto D.Motiejūnui ketvirtadienio vakarą labai trūko taiklių tolimų ir baudos metimų.

D.Motiejūnas žaidė 17,5 min., pelnė 14 taškų (6/9 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/7 baudų), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Monaco“ (14-14) išvykoje po permainingos kovos pralaimėjo Eurolygos lyderei „Barcelona“ (21-5) komandai 83:88. Iki pertraukos pirmaujanti komanda keitėsi net 7 kartus, bet trečiajame kėlinyje „Barça“ įgijo 16 taškų persvarą. Vis dėlto tai nebuvo pabaiga: „Roca Team“ pavijo ir ketvirtajame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi dar keturis kartus. Vis dėlto paskutinę minutę „Barcelona“ neklydo, skirtingai nei varžovai, ir pasiekė pergalę.

Artūras Milaknis**

Pirmo kėlinio pabaigoje į aikštę įleistas „Žalgirio“ metikas laukti pirmojo tritaškio vertė gana ilgai – iki antrojo kėlinio paskutiniųjų minučių. Tačiau trečiojo kėlinio pirmoje pusėje du taiklūs A.Milaknio tolimi metimai priartino komandą prie varžovų, o ir vėliau jis kūrė įtampą ne vien būdamas už tritaškio linijos. Kita vertus, gindamasis jis nevengė pataupyti jėgas.

A.Milaknis žaidė 26 min., pelnė 14 taškų (1/1 dvitaškio, 4/7 tritaškių) ir prasižengė 4 kartus.

„Žalgiris“ (6-20) išvykoje pralaimėjo ALBA (10-16) komandai 74:82 ir nutraukė trijų pergalių virtinę. Lietuvos čempionai rezultatą persvėrė tik vieną kartą pirmajame kėlinyje. Po to berlyniečiai ilgai pirmavo dviženkliu skirtumu, o „Žalgirio“ spurtas ketvirtajame kėlinyje, per kurį skirtumas sumažėjo nuo 16 iki 3 taškų, buvo pavėluotas.

Edgaras Ulanovas*

Nuolatinis „Žalgirio“ starto penketo puolėjas, kuris vos prieš dvi dienas pakartojo karjeros rezultatyvumo rekordą, ketvirtadienį nepelnė nė taško.

E.Ulanovas stengėsi agresyviai žaisti baudos aikštelėse, bet sunkiai įveikdavo kietai besigynusių varžovų pasipriešinimą. Išsunktas nuolatinės fizinės kovos, kuris šią savaitę žaidė net 62 minutes, priešpaskutinę minutę nesugebėjo pataikyti ir baudos metimų.

E.Ulanovas žaidė 33 min., nepelnė nė taško (0/2 dvitaškių), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Paulius Jankūnas*

Pirmojo kėlinio pabaigoje į aikštę įėjęs „Žalgirio“ kapitonas tolimu metimu išlygino rezultatą 22:22, o aidint antrojo kėlinio sirenai pataikė antrą tritaškį. Nors komandai puolant jis gerai užsiimdavo padėtį, labai vangiai judėjo dengdamas J.Thiemanną, kuris ketvirtajame kėlinyje grąžino Berlyno komandai saugią persvarą.

P.Jankūnas žaidė beveik 13 min., pelnė 8 taškus (1/4 dvitaškių, 2/2 tritaškių), bet neatkovojo nė vieno kamuolio.

Lukas Lekavičius*

Penktąją minutę K.Lukošiūną pakeitusiam „Žalgirio“ įžaidėjui atakas pabaigti individualiais veiksmais sekėsi daug geriau nei lipdyti komandinį puolimą.

Tiesa, ne visą laiką. Jei pirmajame kėlinyje L.Lekavičius pelnė 6 taškus, tai antrajame ir trečiajame – nepataikė nė vieno iš devynių metimų.

Šią virtinę „vainikavo“ perdavimas į užribį paskutinėje trečiojo kėlinio atakoje. Nors pirmoje ketvirtojo kėlinio atakoje L.Lekavičius pataikė iš toli, atsistoti į savo vėžes jam nepavyko.

L.Lekavičius žaidė 21,5 min., pelnė 9 taškus (3/9 dvitaškių, 1/5 tritaškių), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas ir 3 kartus suklydo.

Rokas Jokubaitis*

Lietuvis liko ant suolo, kai buvo pakeistas „Barcelona“ puolimui trūkčiojančiai vadovavęs N.Kalathis, ir į aikštę įėjo tik 8-ąją min.

Pirmoje rungtynių pusėje jo prasiveržimai nuolat įkaldavo pleištą į varživų gynybą – net jei R.Jokubaitis nemesdavo pats.

Bet trečiajame kėlinyje varžovai prisitaikė ir „Barços“ gynėjas kelis kartus nežinojo, kur dėti kamuolį. „Monaco“ kaip tik tuo metu priartėjo. Paskutiniame ketvirtyje treneris Š.Jasikevičius tautiečio į aikštę visai neleido.

R.Jokubaitis žaidė 9,5 min. ir pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškių, 1/1 tritaškio).

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas gindamasis pirmajame kėlinyje pralaimėjo kelias dvikovas A.White‘ui, o puldamas visas rungtynes nebuvo labai agresyvus ir retai atsidurdavo gerose padėtyse turėdamas kamuolį.

R.Giedraičiui pabėgti nuo varžovų keliskart pavyko tik už trijų taškų linijos, bet tolimi metimai visai nekrito ir lietuvis nutraukė penkerių rungtynių, per kurias įmesdavo daugiau nei dešimt taškų, virtinę.

R.Giedraitis žaidė 29 min., pelnė 6 taškus (2/2 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jis per dvejas šią savaitę žaistas rungtynes pataikė 1 iš 9 tritaškių.

„Baskonia“ (7-19) išvykoje pralaimėjo „Crvena Zvezda“ (11-15) komandai 83:86. Nuo pirmųjų minučių pirmavę Vitorijos krepšininkai pirmajame kėlinyje surinko dukart daugiau taškų nei varžovai 26:13, bet, kaip ir daugelyje praėjusių rungtynių, „Baskonia“ vėliau pakriko ir ketvirtajame kėlinyje pati atsiliko dviženkliu skirtumu.

„Baskonia“ patyrė aštuntąjį iš eilės pralaimėjimą.

Marekas Blaževičius

Praėjusiose rungtynėse visai nežaidęs vidurio puolėjas šįkart pateko į „Žalgirio“ starto penketą. Jis atrodė išsimušęs iš ritmo ir sutrikęs, žiopsojo gindamasis, pataikė tik vieną baudos metimą ir per kitus kėlinius į aikštę negrįžo.

M.Blaževičius žaidė 6 min. ir pelnė 1 tašką (1/2 baudų).

Karolis Lukošiūnas

Gynėjas antras iš eilės rungtynes pradėjo „Žalgirio“ starto penkete ir pirmoje atakoje nepataikė iš toli. Po to padarytos dvi šiurkščios klaidos puolant ir ginantis jam užtikrino nuolatinę vietą ant atsarginių suolo.

K.Lukošiūnas žaidė beveik 5 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Nežaidė

„Žalgiris“ į Vokietiją išvyko be traumuoto Manto Kalniečio ir Regimanto Minioto.

Tadas Sedekerskis buvo „Baskonia“ paraiškoje, bet treneris N.Spahija jo į aikštę neįleido.

Turo skaičius

2

Paulius Jankūnas ketvirtadienį pataikė 2 iš 2 tritaškius. Iki šių rungtynių „Žalgirio“ kapitonas nuo sezono pradžios taip pat buvo pataikęs 2 tritaškius, bet iš 13 bandymų.

Padėtis

Formalioje Eurolygos lentelėje „Žalgiris“ (6-20) užima paskutinę 18-ąją vietą. Kauno komanda vienu tašku atsilieka nuo „Baskonia“ (7-19) ir „Panathinaikos“ (7-18), trimis taškais – nuo ASVEL (9-17).

Neoficialioje lentelėje, neskaičiuojant rungtynių su nušalintais Rusijos klubais, „Žalgiris“ (6-16) vis tiek yra paskutinis – 15-as.

Tačiau jis turi tiek pat taškų, kiek „Panathinaikos“ (6-15), vienu tašku atsilieka nuo ASVEL (7-15) ir „Baskonia“ (7-15), dviem – nuo ALBA (8-12), trimis – nuo „Crvena Zvezda“ (9-12) ir „Fenerbahçe“ (9-13), keturiais – nuo aštuntąją vietą užimančio „Monaco“ (10-13).

Kauno komandai liko šešerios reguliariojo sezono rungtynės.

Neoficialioje lentelėje pirmauja „Barcelona“ (18-4), „Real“ (16-5) ir „Olimpia“ (15-6).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.