EUROLYGA 2023

RKL apžvalga: nepralaimėjusių čempionate neliko

Regionų krepšinio lygoje (RKL) nepralaimėjusių komandų nebeliko – Anykščių komanda nutraukė 18 iš eilės „Kupiškio“ pergalių seriją. Vis labiau gilėja „Omegos“ duobė, o prasidėjus paskutiniajam reguliariojo sezono mėnesiui ryškėja atkrintamųjų kontūrai.

„Kupiškio“ treneris Alvydas Puzelis. <br> S.Čirbos nuotr.
„Kupiškio“ treneris Alvydas Puzelis. <br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2022, 1:51 PM

Gilėjanti „Omegos“ duobė

Kauno r. „Omega“, ilgą laiką buvusi turnyrinės lentelės lydere, šį savaitgalį patyrė du pralaimėjimus. Penktadienį kauniečiai 73:93 krito prieš Akmenės r. „Patriots“, o šeštadienį 74:91 išvykoje nusileido Jurbarko „Jurbarko-Kario“ ekipai.

„Omegai“ tai buvo ketvirtoji nesėkmė iš eilės, o visi keturi pralaimėjimai patirti per dvi savaites. Iki tol kauniečiai per beveik keturis mėnesius buvo suklupę tik tris kartus.

Penktadienio rungtynėse kauniečiai niekaip nesulaikė Martyno Valters – jis pelnė 23 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 38 naudingumo balus. Nuo 2013-ųjų Akmenės r. komandos garbę ginančiam įžaidėjui tai buvo geriausios karjeros rungtynės.

Eilinį dvigubą dublį surinko Antanas Bertašius – jo sąskaitoje 12 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. „Omegai“ 20 taškų pelnė Tadas Klimavičius, 15 pridėjo Giedrius Marčiukaitis.

Tuo tarpu šeštadienį kauniečių galvos skausmu tapo „Jurbarko-Kario“ aukštaūgis Vytautas Šarakauskas – jis pelnė 24 taškus (10/10 dvit.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. „Omegai“ po 15 taškų pelnė trys krepšininkai – G. Marčiukaitis, T. Klimavičius ir Mindaugas Jakštas.

Sėkme netiki

Kur kas geriau šį savaitgalį sekėsi Vilniaus „Rivilei“ – ši ekipa iškovojo dvi pergales ir kartu su „Jurbako-Kario“ klubu įsitvirtino turnyrinės lentelės viršūnėje.

Vilniečiai penktadienį namuose 82:75 įveikė „Tauragės“ komandą, o šeštadienį 98:72 sutriuškino Kėdainių „SC-Ateitis“ krepšininkus.

Tiesa, „Tauragės“ komanda du su puse kėlinio buvo arčiau pergalės ir kontroliavo rungtynes, tačiau itin atkakliose ir didele fizine kova pasižymėjusiose rungtynėse buvusių LKL krepšininkų vedama sostinės ekipa sugebėjo perlaužti susitikimo eigą ir iškovoti pergalę.

„Rivilei“ Tadas Rinkūnas pelnė 19 taškų, 16 pridėjo Karolis Brusokas, 12 – Lukas Pivoriūnas. „Tauragės“ gretose 19 taškų surinko Martynas Šeputis, 17 – Gytis Mačionis., 15 – Gvidas Galinauskas.

„Pirmiausia, tai dėkoju tiek teisėjams, tiek „Tauragės“ komandai, kuri šiandien davė labai fizišką kovą. Sakyčiau, šiandien buvo fiziškiausios rungtynės ir tai galima lyginti su aukštesniu lygiu. Buvo gera kova ir mes tik pačioje pabaigoje perlaužėme rungtynes, atsakydami lygiai taip pat fiziškai“, – po rungtynių kalbėjo „Riviles“ treneris Tomas Purlys.

Tuo tarpu „Tauragės“ komandos treneris Šarūnas Zablockis paklaustas, ar jo komandai pritrūko sėkmės, ironizavo. „Aš sėkme netikiu. Jei tikėčiau sėkme, eičiau į loteriją pirkti nutrinamų bilietų. „Rivile“ yra kiek labiau patyrusi komanda, gal mažiau jaudinosi pabaigoje. Nenoriu komentuoti tų, kurie labiausiai myli tą komandą, nes dar įžeisiu ką nors“, – mįslingai kalbėjo strategas.

Šeštadienį „Rivilei“ rungtynės klostėsi kur kas lengviau – kėdainiškiai atsilaikė tik du kėlinius, o trečiąjį sostinės ekipa laimėjo 31:8 ir atsakė į visus klausimus.

„Riviles“ gretose ir vėl naudingiausiai žaidė T. Rinkūnas, surinkęs 18 taškų, „SC-Ateities“ ekipai 17 pelnė Laurynas Danielius, 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių į savo kraitį sudėjo Rokas Ūzas.

Norės pamiršti savaitgalį

„Omegos“ ir „Tauragės“ nesėkmėmis puikiai pasinaudojo „Raseinių“ krepšininkai – jie penktadienį 82:71 įveikė „Biržų-KKSC“ komandą, o šeštadienį 101:78 sutriuškino „Patriots“ ekipą. Dvi pergalės „Raseinių“ komandai leido pakilti į trečiąją turnyro lentelės vietą.

Šeštadienio rungtynėse „Raseiniai“ tiesiog dominavo po krepšiais – jie atkovojo 39 kamuolius, iš kurių 15 – po varžovų krepšiu.

„Šiandien buvo labai gera energija, visi kas pakilo nuo suolo, parodė savo stipriąsias puses. Jei atvirai, tikrai nesitikėjau, kad taip stipriai laimėsime kovą po krepšiais. „Patriots“ aukštaūgiai tikrai stiprūs ir aukšti, bet mūsų vyrai šaunuoliai, šiandien didelį darbą padarė“, – kalbėjo „Raseinių“ treneris Karolis Lendzevičius.

„Vakar tikrai labai gerai sužaidėm, tiek gynyboj, tiek puolime, o šiandien ar tai nuovargis, ar atsipalaidavimas... Net nežinau kaip pasakyti. Ieškosim tų priežasčių. Nepradėjome rungtynių taip, kaip norėjome, skirtumas staigiai išaugo ir laikėsi visas rungtynes“ , – komentavo „Patriots“ ekipos strategas Vytautas Padgureckas.

„Biržų-KKSC“ vaikinams šį savaitgalį norėsis pamiršti kuo greičiau. Pralaimėję „Raseiniams“, biržiečiai netikėtai krito ir Klaipėdoje – juos 82:81 įveikė LCC Tarptautinio universiteto studentai, kuriems tai buvo viso labo trečioji pergalė šiame sezone.

Likus žaisti dvi minutes, biržiečiai turėjo 9 taškų persvarą, tačiau jos išsaugoti nepavyko – pergalę LCC komandai išplėšė Nikitos Sokolovo tritaškis, likus žaisti 6 sekundes.

Fantastišką pasirodymą šiame mače surengė „Biržų-KKSC“ aukštaūgis Andrejus Tichonovas – jis pelnė 29 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą. LCC Tarptautinio universiteto komandą į pergalę vedė legionierius iš Šiaurės Makedonijos Taulant Ibraimi, surinkęs 26 taškus.

Dvi svarbias pergales kovoje dėl patekimo į atkintamąsias iškovojo Ukmergės „Olimpas“. Ukmergiškiai penktadienį 70:57 nugalėjo LCC Tarptautinio universiteto komandą, o šeštadienį 89:62 sutriuškino Kauno technologijos universiteto krepšininkus.

„Olimpas“ su devyniomis pergalėmis žygiuoja 11-oje pozicijoje, o už atkrintamųjų borto juos gali išstumti tik „LSU-Atleto“ ir KTU komandos, prieš kurias Ukmergės komanda turi atitinkamai 4 ir 5 pergalių persvarą. „Olimpui“ iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti 6 susitikimus, KTU komanda rungtyniaus penkiskart, „LSU-Atleto“ laukia dar 7 mūšiai.

Savo pozicijas turnyrinės lentelės viduryje dar labiau įtvirtino Kazlų Rūdos „Ataka“. Suvalkiečiai vienintelėse žaistose savaitgalio rungtynėse 79:70 įveikė Prienų „Labas Gas-KKSC“ krepšininkus.

„Atakai“ 15 taškų pelnė Mantas Gelčius, 14 – Domantas Senda. Prienų ekipai 15 taškų surinko Ernestas Mankauskas, Arno Tilindės sąskaitoje – dvigubas dublis su 11 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

„Pirmoje pusėje padarėme daug klaidų, nesilaikėme savo susitarimų. Iš tų klaidų buvo skaudūs taškai. Per pertrauką prisiminėme savo susitarimus, bet kėlinį vėl pradėjome nesėkmingai. Vėliau lyg ir įgijome persvarą, bet išlaikyti ją buvo sudėtinga“, – po pergalės komentavo „Atakos“ vyriausiasis treneris Tomas Bietkis.

Nepadėjo ir 50 naudingumo balų

Fantastiškas Loreno Stoškevičiaus žaidimas jo atstovaujamai Kauno „LSU-Atleto“ komandai negarantavo. Kauno universitetų derbyje pranašesni buvo Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkai – 86:79.

L. Stoškevičius pralaimėjusiems pelnė 35 taškus (14/17 dvit.), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 50 naudingumo balų.

Nugalėtojams 27 taškus pelnė ir 10 kamuolių atkovojo Martynas Pocevičius.

A diviziono turnyrinėje lentelėje pirmas dvi vietas dalijasi „Rivile“ (21/4) ir „Jurbarkas-Karys“ (21/4), treti žengia „Raseiniai“ (19/5), ketvirta – „Tauragė“ (18/7).

Nepralaimėjusių neliko

RKL pirmenybėse nebeliko pralaimėjimo skonio nepatyrusių komandų. Šeštadienį Anykščių „KKSC-Elmis“ namų aikštelėje 70:62 patiesė „Kupiškio“ komandą, kuri iki tol buvo nepralaimėjusi 18 kartų iš eilės.

Kupiškėnų neišgelbėjo ir puikus Giedriaus Giedros žaidimas – aukštaūgis pelnė 18 taškų, sugriebė 12 kamuolių ir surinko 34 naudingumo balus. „KKSC-Elmiui“ 23 taškus pelnė Žygimantas Žiukas.

Intriga nepakvipo Klaipėdos derbyje – „VKKM-Neptūnas“ 109:75 sutriuškino Klaipėdos „KKM-Tobula Instaliacija“.

Neptūniečiams 22 pelnė Eimantas Stulpinas, Klaipėdos krepšinio mokyklos komandai 19 taškų surinko Kristupas Burneika.

A grupėje aukštyn kyla Skuodo „Kuršastos“ krepšininkai. Kukliai sezoną pradėję žemaičiai iškovojo jau šeštąją pergalę iš eilės – šįkart 91:71 nugalėta „Gargždų-2“ komanda. Ši pergalė leido „Kuršastos“ krepšininkams pakilti į trečiąją turnyrinės lentelės vietą.

Skuodo komandoje išsiskyrė Paulius Mitkus – jo sąskaitoje 17 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 32 naudingumo balai. Gargždų ekipai 23 taškus pelnė ir 8 kamuolius atkovojo Arvydas Toliušis.

Tuo tarpu Pakruojyje vyko turnyrinės lentelės kaimynų akistata, kurioje susitiko Pakruojo „SC-Lygumų ŽŪB“ ir Kauno „Žalgirio-3“ ekipos. Šįkart pranašesni buvo aikštės šeimininkai, iškovoję pergalę 68:58.

Pakruojo komandai po 11 taškų surinko Šarūnas Štopinis, Laurynas Jokubauskas ir Aivaras Galkauskas, jauniesiems žalgiriečiams 16 taškų pelnė Emilis Bartninkas.

B diviziono A grupėje pirmauja „Radviliškis-ŠSPC“ (17/2), antrąją ir trečiąją pozicijas dalinasi Šiaulių r. Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ (14/5) ir Skuodo „Kuršasta“ (14/5), ketvirti žengia „Žalgirio-3“ jaunimas. A grupės komandos lieka sužaisti nuo trijų iki penkių rungtynių.

B grupėje lyderio pozicijas išlaiko „Kupiškis“ (18/1), antri žengia Ignalinos „Vilkakalnis-Losrita“ (18/3), trečioje pozicijoje rikiuojasi Anykščių „KKSC-Elmis“ (16/5). B grupės komandoms lieka sužaisti nuo trijų iki penkių rungytnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.