EUROLYGA 2023

A. Butkevičius: „Žaisti visą sezoną tame pačiame lygyje yra labai sunku“

Pasibaigusi 14 pergalių serija ir paskutinis žiemos mėnesis nebuvo pats lengviausias Vilniaus „Rytui“. Permainingoje metų pradžioje vilniečiams buvo ir negatyvių, ir pozityvių akimirkų.

Arnas Butkevičius<br>FIBA nuotr.
Arnas Butkevičius<br>FIBA nuotr.
Arnas Butkevičius<br>LKL nuotr.
Arnas Butkevičius<br>LKL nuotr.
Arnas Butkevičius<br>LKL nuotr.
Arnas Butkevičius<br>LKL nuotr.
Arnas Butkevičius<br>LKL nuotr.
Arnas Butkevičius<br>LKL nuotr.
A.Šležas<br>rytasvilnius.lt nuotr.
A.Šležas<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-03-07 17:04

Žaidžiant sostinėje 2 taškais KMT pusfinalyje nusileista Panevėžio „Lietkabeliui“, patirti du pralaimėjimai FIBA Čempionų lygos „TOP 16“ etape ir rasti nauji COVID-19 atvejai komandoje.

Tačiau į rikiuotę po achilo traumos sugrįžo Jarvisas Williamsas, prie vilniečių priekinės linijos taip pat prisijungė Evaldas Kairys bei į Vilniaus „Perlo Energiją“ sugrįžo klubo legenda Andrius Šležas.

Naujame „Me2U Iš arti“ epizode – atviri „Ryto“ trenerių ir žaidėjų pasakojimai apie sunkią sezono atkarpą, J. Williamso sugrįžimas ir naujas „Perlo Energijos“ stratego paskyrimas.

„Perlo Energijos“ vairą sausio mėnesio pabaigoje perėmęs vienas Vilniaus krepšinio legendų A. Šležas teigė, kad nebuvo sunku apsispręsti dėl grįžimo į „Ryto“ sistemą.

„Tas mano apsisprendimas iš dalies nebuvo sudėtingas, bet aš kaip žmogus esu labai pastovus. Labai mėgstu vieną vietą, nemėgstu mėtytis ir tą rodo mano karjera. VKM dirbu jau septintus metus, man ten neblogai sekasi, viskas tinka.

Nesinorėjo to draskymosi, bet tai įvyko po naujų metų, priėmiau galutinį sprendimą ir gavau skambutį iš klubo, jog rytoj jau turiu būt treniruotėje. Nebeturėjau kur trauktis, ramiai išsimiegojau, pirmadienį atėjau į treniruotę ir darbas prasidėįo“, – apsisprendimą tapti „Perlo Energijos“ vyr.treneriu komentavo A. Šležas.

Grįžtant prie pagrindinės komandos, anot „Ryto“ kapitono, išlaikyti stabilią žaidimo kreivę viso sezono metu yra be galo sunku.

„Iš mano pusės atrodo, kad buvome ant geros bangos ir pralaimėjome pirmas rungtynes „Žalgiriui“, jeigu neklystu ir kažkiek įkritome į tokią duobelę psichologiškai bei fiziškai. Vis tik, kad ir kaip bebūtų, žaisti visą sezoną tame pačiame lygyje yra labai sunku, komandose atsiranda geresnių ir prastesnių momentų, atsiranda traumų ir tokių dalykų, kurių tu neišvengsi“, – dėstė Arnas Butkevičius.

Vasario 2 d. tapo ypatinga diena J. Williamsui, kuris oficialiai debiutavo Čempionų lygoje vilkint „Ryto“ marškinėlius. Energingai ant parketo žengęs puolėjas prieš Sombathėjaus „Falco“ per 4 min. pelnė 3 taškus ir blokavo 1 varžovo metimą.

„Šis momentas atrodo beveik siurrealistinis. Laukiau taip ilgai, dirbau tikrai sunkiai. Daug varginančių naktų ir dienų, bet nemažai ir gerų dienų, nes kasdien mačiau savo augimą. Viskas, ką dariau, buvo dėl štai šio momento, jog galėčiau būti ant parketo kartu su komandos draugais“, – važiuojant į rungtynes su „Falco“ pasakojo J. Williamsas.

Epizodas baigiamas sostinės ekipos narių mintimis apie svarbią ir jau kovo 8 d. laukiančią vilniečių Čempionų lygos akistatą Strasbūre.

„Nieko per daug negali padaryti, šios rungtynės bus šunų kova. Reikia išeiti ir kautis nuo pirmos minutės, dominuoti, žaisti agresyviai ir fiziškai. Jeigu jie bus geresni, tebūnie.

 

Jie labiau atletiški ir greitesni už mus, todėl turime daugiau žaisti 5 prieš 5 ir sulėtinti ritmą bei pasinaudoti jų klaidomis. Neleisti jiems lengvų taškų ir priversti juos dirbti kiekvienoje atakoje.

Pamatysime, bet nusiteikimas turi būti nuo pirmos atakos, visiems žaidėjams, net ir esantiems ant suoliuko, ne tik žaidžiantiems starto penkete“, – apie artėjančią kovą išvykoje kalbėjo Ivanas Buva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.