EUROLYGA 2023

„Ryto“ varžovas – vilniečius jų aikštėje įveikęs SIG

Vilniaus „Ryto“ krepšininkams Čempionų lygos turnyre bet kuris pralaimėjimas gali būti lemiamas. Išlikimo rungtynių virtinę vilniečiai pradės antradienį Strasbūre, kur susitiks su šio miesto SIG komanda.

„Ryto“ varžovas – vilniečius jų aikštėje įveikęs SIG.<br>V.Ščavinsko nuotr.
„Ryto“ varžovas – vilniečius jų aikštėje įveikęs SIG.<br>V.Ščavinsko nuotr.
„Ryto“ varžovas – vilniečius jų aikštėje įveikęs SIG.<br>V.Ščavinsko nuotr.
„Ryto“ varžovas – vilniečius jų aikštėje įveikęs SIG.<br>V.Ščavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 2:08 PM

Padėtis

Antradienį Strasbūre vyksiančios rungtynės Vilniaus komandai yra lemiamos. Jei „Rytas“ pralaimės, jis gali jau šią savaitę prarasti net ir aritmetinę galimybę patekti į ketvirtfinalį.

Čempionų lygos antrajame etape komandos kovoja keturiose grupėse, iš kurių į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi ekipas.

Po trijų turų L grupėje pirmauja visas trejas rungtynes laimėjusi Lagūnos „Tenerife“, dvi pergales turi Strasbūro SIG, vieną – „Rytas“, nė vienos – Sombathejaus „Falco“.

Trečiadienį kitose šios grupės rungtynėse susitiks „Tenerife“ ir „Falco“.

Jei šią savaitę abejas rungtynes laimėtų šeimininkai (SIG ir „Tenerife“), šiedu klubai likus dviem turams iki antrojo etapo pabaigos užsitikrintų dvi pirmąsias vietas ir kelialapius į ketvirtfinalį.

Jei „Rytas“ pralaimėtų Strasbūre, jo padėtis būtų labai sunki net ir sulaukus geresnių žinių iš kitų rungtynių („Falco“ pergalės). Tiesa, tokiu atveju viltis liktų, bet vilniečiams per du paskutinius turus reikėtų ne tik laimėti abejas rungtynes, bet ir laukti palankių rezultatų kitose grupės rungtynėse.

„Rytui“ po šio turo liks rungtynės namie su „Tenerife“ (kovo 15 d.) ir svečiuose su „Falco“ (kovo 23 d.).

Varžovai

„Rytui“ šį antradienį reikėtų ne šiaip nugalėti, bet ir atsiskaityti didesniu nei penkių taškų skirtumu. Vilniaus komanda tokiu skirtumu (71:76) sausio pabaigoje pralaimėjo Strasbūro krepšininkams savo aikštėje.

Prieš pusantro mėnesio Vilniaus komandoje labiausiai pasižymėjo Ivanas Buva (20 taškų), Arnas Butkevičius (14) ir Speedy Smithas (13). Svečius į pergalę vedė Johnas Robersonas (16), Yannis Morinas (12) ir Mattas Mitchellas (11).

Šįkart stabdyti J.Robersono nereikės. Šis įžaidėjas patyrė traumą, dėl kurios negalės žaisti dar kelias savaites.

Vasario pabaigoje J.Robersono labai trūko Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei. Amerikietis turi Bosnijos ir Hercegovinos pasą ir padėjo šios šalies rinktinei iškovoti kelialapį į 2022 metų Europos pirmenybes. Tačiau trauma sutrukdė jam žaisti su Lietuvos rinktine per ką tik vykusius pasaulio pirmenybių atrankos mačus.

Strasbūro komandoje per Čempionų lygos rungtynes J.Robersono indėlis šį sezoną būdavo didžiausias – 17,4 taško ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Kompensuoti lyderio praradimą bandys kiti SIG amerikiečiai: Mattas Mitchellas (11,5 tšk.), DeAndre Lansdowne‘as (11 tšk.), Kameronas Tayloras ir Jordanas Howardas.

Du pastarieji krepšininkai į Strasbūrą atvyko tik prieš kelias savaites. Jie per pirmąsias rungtynes su „Rytu“ nežaidė. K.Tayloras (27, 198, sezoną pradėjo Tel Avivo „Makabi“) prie komandos prisidėjo sausio pabaigoje, J.Howardas (26, 180, „Mexico Capitanes“, G lyga) – vasario viduryje.

Kitos grupės

K grupėje liko tik trys komandos. Šioje grupėje žaidęs Ukrainos klubas Kamensko „Prometej“ ketino tęsti kovą, bet prieš kelias paskelbė, kad traukiasi iš Čempionų lygos.

„Prometej“ žaistų rungtynių rezultatai buvo panaikinti, o grupėje liko tik trys komandos Klužo „Universitatea“ (2 pergalės), Malagos „Unicaja“ (1) ir „Ostende“ (0).

J grupėje žaidžia du Lietuvos krepšininkai, kurių komandos užima vietas priešinguose lentelės poliuose. Prie grupės lyderės Bursos „Tofaş“ (3) ką tik prisidėjo iš Rusijos išvykęs Eigirdas Žukauskas, o autsaiderei „Treviso“ (0) nepadeda naudingai žaidžiančio Tomo Dimšos (12,6 tšk.) taškai.

Šioje grupėje taip pat rungtyniauja „Manresa“ (2) ir Stambulo „Darüşşafaka“ (1).

I grupės padėtis yra painiausia, nes joje pirmajame rate dėl sveikatos krizės buvo nukeltos dvejos Stambulo „Galatasaray“ rungtynės. Grupėje pirmauja Dižono JDA (2 pergalės ir 1 pralaimėjimas), bet dėl kelialapio kovoja ir Holono „Hapoel“ (1 ir 1), Liudvigsburgo „Riesen“ (1 ir 1) bei „Galatasaray“ (0 ir 1).

Prancūzijos lyga

Prancūzijos lygoje Strasbūro ekipos padėtis nėra nei labai gera, nei bloga. SIG laimėjo 12 iš 21 rungtynių ir užima šeštąją vietą.

Konkurencija Prancūzijos lygoje yra labai didelė ir net lyderiai jau patyrė daug pralaimėjimų (gerokai daugiau nei Lietuvos, Ispanijos ar Turkijos lygų lyderiai). Turnyre pirmauja „Boulogne-Levallois“ (16 pergalių ir 6 pralaimėjimai), po jos rikiuojasi Vilerbano ASVEL (15 ir 7), „Monaco“ (14 ir 7), Dižono JDA (13 ir 8) ir Le Mano „Sarthe“ (13 ir 8).

Strasbūro krepšininkai vis dar gali pakilti keliais laipteliais, bet kartu jiems reikia dairytis per petį, nes žemesnėse lentelės eilutėse rikiuojasi didelis būrys persekiotojų. Dvyliktąją vietą užimančią komandą SIG lenkia vos dviem taškais, o iki reguliariojo sezono pabaigos liko dar 12 turų.

Vienas iš pavojingų persekiotojų Strasbūro krepšininkams nuotaiką sugadino praėjusį savaitgalį. Šeštadienį SIG išvykoje triuškinamai pralaimėjo Limožo CSP ekipai 62:89.

SIG treneris Lassi Tuovi galėjo pasidžiaugti nebent tuo, kad rezultatyviausiai žaidė abu naujokai J.Howardas (15 taškų) ir K.Tayloras (14).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.