EUROLYGA 2023

Prie sienos priremtas G. Žibėnas ruošia planą „Rytui“ – nori iš Strasbūro grįžti švaria sąžine

„Svarbiausia, kad iš šių rungtynių išeitume švaria sąžine ir ramia galva, kad padarėme viską, ką galėjome“, – prieš artėjančią FIBA Čempionų lygos dvikova kalbėjo Giedrius Žibėnas.

G.Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-03-08 12:52

Vilniaus „Ryto“ (1/2) strategas kartu su savo auklėtiniais antradienį tęs žygį FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape. Šį kartą vilniečių lauks atsakomoji dvikova Prancūzijoje su vietos Strasbūro SIG (2/1).

Po pirmojo „Top 16“ etapo rato Sostinės klubas savo kraityje turi vieną pergalę ir rikiuojasi trečioje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Pralaimėjimo Prancūzijoje atveju „Rytas“ itin susikomplikuotų savo galimybę prasibrauti į FIBA Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų etapą.

„Norime būti solidūs gynyboje, kad išjungtume jų pagrindinius puolimo veiksmus ir žaidėjus. Tai padaryti nebus lengva, bet jų puolimą ir žaidybinį stilių turime limituoti, o patys puolime turime būti agresyvūs.

Antradienio rungtynėse varžovai turėtų būti agresyvūs gynyboje ir jie bandys „atkirtinėti“ mūsų perdavimų linijas. Turėsime statyti geras užtvaras, dalintis kamuoliu, provokuoti pražangas, stengtis atakuoti prasiveržiant ir žaisti kartu.

Turime tą žaidybinį planą ir norime jo laikytis kiek įmanoma drausmingiau“, – apie artėjantį mūšį samprotavo G.Žibėnas.

Pirmąją šių komandų tarpusavio dvikovą Vilniuje 76:71 laimėjo SIG ekipa.

Tąsyk vilniečiams koją pakišo agresyvumo stoka. Visos dvikovos metu svečiai iš Prancūzijos metė vos du baudų metimus.

„Mes leidome jiems žaisti savo krepšinį, o per visas rungtynes jie metė tik du baudų metimus, prisirinko lengvų taškų, naudojosi mūsų klaidomis. Tai yra didžiausios pamokos, kad būtume atsargūs su kamuoliu, teisingai įeitume į savo derinius ir kamuolį perneštume ten, kur jį ir reikia pernešti.

Svarbiausia yra išvengti pigių taškų. Pirmose tarpusavio rungtynėse padarėme tik 13 pražangų per visą dvikovą. Turėsime būti žymiai kietesni, manau, stebėdami vaizdo įrašą, mes pakankamai įsitikinome, kad turėjome šansų laimėti, bet juo nepasinaudojome“, – apie pirmosios dvikovos problemas kalbėjo „Ryto“ strategas.

SIG ir „Ryto“ dvikova Strasbūre prasidės antradienį, 21 val. Lietuvos laiku.

Antrajame FIBA Čempionų lygos rate „Rytui“ dar teks susigrumti su „Szombathely“ (išvykoje) ir „Tenerife“ (namuose) krepšininkais. Į kitą turnyro etapą pateks dvi geriausios L grupės komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.