EUROLYGA 2023

A. Sabonis kirto agresorei Rusijai: „Šiais melagiais gyvenime daugiau niekada netikėsime“

Vasario 24-ąją prasidėjusi Rusijos karinė invazija į Ukrainą tęsiasi ir toliau. Kiekvieną dieną pranešama apie naujus šalies agresorės bombardavimus, nuo kurių kenčia ir civiliai gyventojai. Tragiški įvykiai nepalieka abejingų ir sporto pasaulyje – Rusijos veiksmus pasmerkė ir legendinis Lietuvos krepšininkas bei buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

Arvydas Sabonis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 5:21 PM, atnaujinta Mar 11, 2022, 5:23 PM

57-erių Lietuvos krepšinio legenda 15min.lt žurnalistui Rokui Pakėnui prakalbo apie pastarosiomis savaitėmis Ukrainoje vykstančius įvykius.

A.Sabonis negailėjo kritikos tiek šaliai agresoriai Rusijai, tiek ir patiems rusams. Pasak buvusio LKF prezidento, jis nebendrauja su šiuo metu karinę agresiją vykdančios šalies artimais žmonėmis.

„Su rusais nebendrauju. Teko susirašyti su Aleksandru Volkovu (legendiniu Ukrainos krepšininku – red.), kitais ukrainiečiais. Visi jie yra išversti iš pusiausvyros. O rusai... Vieni jų atsiprašo, kiti tyli. Bet kai įteisino tą 15 metų bausmę pasisakantiems prieš karą, tai ko ten dar tikėtis?

Žiauru, kaip kurie nesupranta, kas pasaulyje vyksta, – R.Pakėnui kalbėjo A.Sabonis. – Propaganda prasidėjo ne vakar. Visi įprato gerai gyventi. O kai gerai, tai gerai, ką čia judinti. Šiais melagiais tikėti negalėsime daugiau niekada gyvenime.

Taikos balandžiai, bleha. Taikos šalis! Čia tokia taika? Vaikus ir laisvus žmones sprogdinti? Nėra žodžių. Neturiu jokio noro su jais bendrauti.“

Rusijos karinius veiksmus anksčiau jau pasmerkė ir kiti žinomi ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio sporto bendruomenės atstovai.

Neužmiršti kruvini įvykiai liks ir penktadienį vysiančiose Eurolygos rungtynėse, kuriose Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje priims „Barcelona“ krepšininkus.

Abi komandos rungtynių metu vilkės ypatingus marškinėlius. Kaune vyksianti dvikova startuos 20 val., o ja galėsite sekti su lrytas.lt portalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.