EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: visur buvęs E. Ulanovas, R. Jokubaičio paslaugos ir varžovus klupdęs L. Lekavičiaus veiksmas

Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas penktadienį buvo Kauno „Žalgirio“ varikliai per rungtynes, kuriose Lietuvos čempionai įveikė Eurolygos lyderius. Kiti Lietuvos krepšininkai Eurolygos 29-ajame ture žaidė žemiau galimybių.

Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai šventė užtikrintą pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 11:50 PM

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 5-ąją min., kai jo komanda dar nebuvo pelniusi nė taško ir atsiliko 0:9. Pirmoje atakoje jis užmynė liniją, bet tai buvo vienas iš, ko gero, vos dviejų jo nesėkmingų epizodų (antrasis – ketvirtojo kėlinio viduryje, kai žalgirietis pritrūko kvapo, o treneris J.Zdovcas truputį pavėlavo jį pakeisti). L.Lekavičius visas rungtynes buvo „Žalgirio“ žaidimo ašis. Jis nepailsdamas draskė varžovų gynybą įsiveržimais į baudos aikštelės vidurį, kuriems „Barça“ nerado jokių priešnuodžių. Pirmoje rungtynių pusėje L.Lekavičius kelis kartus nustebino varžovus padėdamas dvigubinti gynybą ir perimti kamuolį. Po pertraukos jis paįvairino savo puolimą tolimais metimais ir tapo dar pavojingesnis.

L.Lekavičius žaidė 29 min., pelnė 22 taškus (4/7 dvitaškių, 3/3 tritaškių, 5/6 baudų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas, suklydo 3 kartus ir 3 kartus prasižengė. Iki pertraukos L.Lekavičius pelnė 6 taškus, trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose – po 8 taškus.

Nuo lentelės dugno atsispyręs „Žalgiris“ (7-16) namie nugalėjo turnyro lyderę „Barcelona“ (18-5) komandą 91:84. Kauniečiai labai sunkiai startavo, bet antrojo kėlinio pradžioje spurtavo 10:0 ir išlygino rezultatą 19:19, o po to pirmaujanti komanda keitėsi 11 kartų. Vis dėlto pabaigoje Lietuvos čempionai labai tvirtai laikė visas žaidimo gigas savo rankose, o isteriškos „Barços“ trenerio ir žaidėjų pastangos paveikti teisėjus buvo bevaisės.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas nuo rungtynių pradžios stengėsi aktyviai žaisti vienas prieš vieną baudos aikštelėje, bet pirmuosius komandos taškus 6-ąją min. pelnė tolimu metimu. E.Ulanovas pirmoje rungtynių pusėje spėdavo visur, o ypač daug padėjo dvigubinant gynybą. Vis dėlto kaunietis ryškiausiai spindėjo ketvirtajame kėlinyje, per kurį pelnė 13 taškų. E.Ulanovas svarbiausioje rungtynių dalyje ir gindamasis, ir puldamas tiesiog sunaikino varžovų lyderį N.Mirotičių, kuris iki tol buvo nesustabdomas ir kone vienas neleido „Žalgiriui“ anksčiau įgyti persvaros.

E.Ulanovas žaidė beveik 34 min., pelnė 16 taškų (2/4 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 9/12 baudų), atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo 9 pražangas, perėmė 6 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Artūras Milaknis

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę buvo įleistas 5-ąją min. Iki pertraukos jis žaidė labai neužtikrintai ir dažnai sudvejodavo prieš priimdamas sprendimą ar jį jau priėmęs. A.Milaknis pirmuosius taškus baudos metimais pelnė antrojo kėlinio pabaigoje, o vienintelį tritaškį pataikė 27-ąją min. Po pertraukos jis žaidė patikimiau, bet pasitikėjimo savimi krepšininkui aiškiai trūko.

A.Milaknis žaidė 25,5 min., pelnė 7 taškus (0/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 4/4 baudų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 4 pražangas.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ vidurio puolėjas pirmoje rungtynių atakoje visiškai laisvas nepataikė iš toli ir puldamas visos jėgos neparodė. Tiesa, komandos draugams nemažai padėjo patikimos D.Motiejūno užtvaros. „Monaco“ ginantis varžovai sumaniai išviliodavo lietuvį iš baudos aikštelės ir dažnai pasinaudodavo ten atsiradusiomis spragomis. O Monako komanda nuo varžovų labiausiai tolo, kai D.Motiejūnas sėdėjo ant suolo.

Jis žaidė 19,5 min., pelnė 9 taškus (4/6 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Monaco“ (11-13) namie sutriuškino čempiono vardą ginantį „Anadolu Efes“ (12-10) klubą 102:80. Monako krepšininkai labai greitai pabėgo nuo varžovų, o nuo antrojo kėlinio beveik visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu.

Rokas Jokubaitis

R.Jokubaitis antrą kartą pateko į „Barcelona“ starto penketą ir pirmoje komandos atakoje nepataikė iš toli. Buvęs žalgirietis rungtyniavo aktyviai, tačiau jo veiksmai dažniausiai būdavo neapgalvoti, ką nors daryti pradėdavęs gynėjas nenumatydavo atakos tęsinio. Nors R.Jokubaičiui kelis kartus pavyko pataikyti į krepšį, jo taiklumas nebuvo geras, o „Barcelona“ treneris leisdamas lietuviui žaisti taip ilgai aiškiai padarė paslaugą „Žalgiriui“.

R.Jokubaitis žaidė 23,5 min., pelnė 11 taškų (1/4 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 3/3 baudų), išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Regimantas Miniotas

„Žalgirio“ puolėjas 6-ąją min. pakeitė P.Jankūną. Jis neblogai atsidengdavo, bet kartais per ilgai delsdavo gavęs kamuolį. Tačiau R.Miniotas nemažai padėjo tiksliai užsiimdamas padėtį gynyboje.

Jis žaidė 9,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ kapitonas rungtynes pradėjo starto penkete (ketvirtą kartą šį sezoną), bet beveik neprisidėjo prie komandos puolimo ir ne visada spėdavo paskui varžovus gindamasis. Vis dėlto kelis kartus savo baudos aikštelėje gerai padėtį užsiėmęs P.Jankūnas sutrukdė svečiams rezultatyviai pabaigti atakas.

P.Jankūnas žaidė 13,5 min. ir taškų nepelnė (0/2 dvitaškių).

Rokas Giedraitis

Nepakeičiamas „Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmoje varžovų atakoje iškrapštė kamuolį iš J.Gisto rankų, bet antrojo kėlinio pradžioje prasižengė antrą kartą, o iki tol nepataikė nė vieno iš trijų metimų. Po pertraukos komandai puolant R.Giedraitis buvo mažai pastebimas ir pirmą tašką baudos metimu pelnė tik 38-ąją min. Gindamasis jis beveik nesutrukdė nei D.Lighty, nei P.Lacombe‘ui. Vis dėlto lietuvis blykstelėjo, kai likus 60 sek. iki sirenos pataikė labai svarbų tritaškį ir padidino „Baskonia“ persvarą 68:64.

R.Giedraitis žaidė 28,5 min., pelnė 4 taškus (0/1 dvitaškio, 1/4 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir prasižengė 3 kartus. Puolėjas, kurio vidurkis yra 10,8 taško, šį sezoną mažiau taškų pelnė tik dvejose rungtynėse.

„Baskonia“ (9-15) išvykoje labai lygiose rungtynėse nugalėjo ASVEL (7-16) ekipą 72:69. Nors skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, Vitorijos krepšininkai beveik visą laiką pirmavo. Tiesa, ketvirtojo kėlinio viduryje šeimininkai sugebėjo persverti rezultatą, bet „Baskonia“ atsikirto ir išplėšė pergalę.

Marekas Blaževičius

Vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio viduryje ir iškart gavo žioplą pražangą, kuri nesutrukdė N.Laprovittolai pataikyti dvitaškio, o netrukus prasižengė antrą kartą. Nepaisant didelio noro ir energijos, „Žalgirio“ penketo M.Blaževičius beveik nesustiprino.

Jis žaidė 4 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įleistas nuo antrojo kėlinio pradžios. Jis trumpai žaidė tik antrajame kėlinyje ir komandos penketo nesustiprino nei puolant, nei ginantis.

T.Sedekerskis per 3 min. nė karto nemetė į krepšį.

Savaitės skaičius

4

„Žalgiris“ nuo aštuntąją vietą užimančios komandos atsilieka 4 taškais (lentelėje, kurioje išbraukti Rusijos klubų rezultatai).

Kauno komanda iškovojo 7 pergales, o „Makabi“, „Monaco“ ir „Crvena Zvezda“ (jos užima 7-9 vietas) turi po 11 pergalių. „Žalgiriui“ iki reguliariojo sezono pabaigos liko tik penkerios rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.