EUROLYGA 2023

Klaidas išanalizavęs G. Žibėnas prieš Čempionų lygos rungtynes kalbėjo apie varžovų pagrindinius ginklus ir pagerėjusia situacija komandoje

Vilniaus „Rytas“ antradienį žengs į dar vieną FIBA Čempionų lygos „finalą“. Lietuvos klubo namuose laukia svarbios rungtynės prieš Tenerifės „Lenovo“ krepšininkus.

G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žibėnas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 14, 2022, 5:46 PM

Pralaimėjimo atveju Vilniaus „Rytas“ gali netekti net teorinių galimybių patekti į sekantį etapą. „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas teigė, kad po pirmo pralaimėjimo Ispanijoje išanalizavo savo klaidas.

„Per vaizdo peržiūras išmokome pirmų rungtynių klaidas. Turime nešvaistyti atakų puolime. Tai yra komanda, kurią galime atakuoti tiek puolime, tiek gynyboje, bet turime suprasti, kad nesitikėkim juos įveikti tik dėka puolimo. Tai turės būti gynybinio tipo rungtynės ir mes turėsime juos stabdyti“, – kalbėjo G. Žibėnas.

– Kaip manote kas pirmose rungtynėse neveikė ir ką reikėtų pakeisti?

– Visų pirma tai vyko tas persilaužimas. Mes savų metimų nesumetėm, tiek snaiperiai, tiek dideli žmonės. Kelis kartus labai neprotingai pasielgėm su kamuoliu prieš Giorgio Šermandinio „step outą“ ir jie yra komanda, kuri kiekviena tokia klaida pasinaudos.

Aš tik likau nesupratęs paskutinių 40 sekundžių. Buvo tokios rungtynės kur dviem minutėms likus buvo penki taškai ir tada jie pasidarė 14. Tas skirtumas tikrai neatspindi pačių rungtynių. Turime visas pamokas išmokti ir jas atsinešti savo galvoje į šias rungtynes.

– Yra kažkoks tikslas laimėti kažkokiu skirtumu rungtynes?

– Visų pirma norime laimėti rungtynes. Jeigu bus kažkokių šansų, kad jas galime laimėti daugiau, tai aišku stengsimės. Bet visų pirmą, kad tas rungtynes laimėti turime kiekvieną ataką būti labai susikoncentravę, susikaupę ties jų pagrindiniais metikais.

Reikės būti prilipusiems ir atidiems ties kiekvienų jų veiksmų, nes visokių užtvarų be kamuolio jie turi labai daug. Tuos atvirus metimus turėsime riboti, jei norėsime išlikti rungtynėse.

– Pirmose rungtynėse Kyle’as Wiltjeras buvo tikriausiai pagrindinis galvos skausmas. Dabar pagerėjus situacijai su jūsų priekine linija, kiek pozityvo jums tai suteikia?

– Priekinėje linijoje jaučiamės dabar geriau, nes turime keturis žmones. Tanneris Leissneris tuomet sustovėjo, Arnui Butkevičiui gal ne taip pavyko. Turime ir planą B, jeigu Arnui teks gintis. O su savo dydžiu dabar esame lankstesni šiek tiek ir tas turėtų pagelbėti.

– Ar yra kažkokių problemų su traumomis prieš rytojų?

– Kol kas nieko negirdėjau, visi sveiki ir treniruojasi šiandien. Tikiuosi tas pats bus ir rytinėje treniruotėje.

– Ar tikite, kad Sombathėjaus „Falco“ gali nugalėti Strasbūro SIG?

– Kažkokių dovanėlių pernelyg nesitikime, patys žinome, jog turime laimėti tiek šitas, tiek sekančias rungtynes. Aišku, ta vengrų pergalė nepamaišytų, nėra ką slėpti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.