EUROLYGA 2023

Laimėti nebūtina: „Lietkabelio“ varžovas – namuose įveiktas grupės lyderis „Joventut“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai antradienį susitiks su stipriausia Europos taurės komanda – per 14 rungtynių tik triskart suklupusia Badalonos „Joventut“. Vieną iš pralaimėjimų „Joventut“ patyrė Lietuvoje, bet šįkart panevėžiečiams su Katalonijos klubu reikės kovoti jo arenoje.

 Panevėžiečiai arti tikslo žaisti kitame etape.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Panevėžiečiai arti tikslo žaisti kitame etape.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 5:56 PM

Padėtis

Nors formaliai „Lietkabelis“ dar neužsitikrino kelialapio į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, dėl šios užduoties jaudintis jau nereikia. Vis dėlto likusios rungtynės taip pat bus labai svarbios, nes Nenado Čanako auklėtiniai kovoja dėl aukštesnės vietos ir aikštės pranašumo atkrintamosiose varžybose.

Oficialioje A grupės lentelėje „Lietkabelis“ užima tik šeštąją vietą. Bet šioje lentelėje dar įrašyti Krasnodaro „Lokomotiv“ rezultatai, kurie iškreipia tikrą vaizdą.

Išbraukus Rusijos komandos rungtynes, panevėžiečiai pakyla nedaug – į penktąją vietą. Bet jiems atsiveria neblogos perspektyvos kovoti net dėl antrosios vietos, kuri užtikrintų aikštės pranašumą dviejuose atkrintamųjų varžybų etapuose.

Kadangi „Lietkabelis“ pralaimėjo abejas rungtynes Krasnodaro komandai, jis pasikeitusioje lentelėje neprarastų nė vieno taško. „Lietkabelio“ sąskaitoje būtų 7 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

Net trys aukštesnes vietas užimančios komandos taip pat pralaimėjo po 4 kartus, bet žaidė daugiau rungtynių. Antrąją vietą užimantis Belgrado „Partizan“ turi 9 pergales, trečiąją vietą besidalinantys „Boulogne-Levallois“ ir „Andorra“ – po 8.

Grupės lyderis pagal visas lentelės versijas yra Badalonos „Joventut“ klubas. Išbraukus rungtynes su Rusijos komanda, „Joventut“ turi 10 pergalių ir 3 pralaimėjimus.

Vietas apatinėje pasikeitusios lentelės dalyje užima Ankaros „Türk Telekom“ (5 ir 7), Hamburgo „Towers“ (4 ir 8), Vroclavo „Śląsk“ (3 ir 9) ir Trento „Dolomiti Energia“ (1 ir 12).

Panevėžio komandai po išvykos į Kataloniją liks ketverios rungtynės. „Lietkabelis“ namie žais su „Andorra“ ir „Türk Telekom“, o paskui keliaus į Hamburgą ir Levalua.

A grupės lentelė (išbraukus rungtynes su „Lokomotiv“):

Badalonos „Joventut“ – 10 ir 3, Belgrado „Partizan“ – 9 ir 4, „Boulogne-Levallois“ – 8 ir 4, „Andorra“ – 8 ir 4, Panevėžio „Lietkabelis“ – 7 ir 4, Ankaros „Türk Telekom“ – 5 ir 7, Hamburgo „Towers“ – 4 ir 8, Vroclavo „Śląsk“ – 3 ir 9, Trento „Dolomiti Energia“ – 1 ir 12.

Kita grupė

B grupėje, kurioje tokių sudėtingų skaičiavimų nereikia ir beveik visos komandos žaidė po 14 rungtynių, pirmauja dvi Ispanijos ekipos. Po 10 pergalių iškovojo Las Palmo „Gran Canaria“ ir „Valencia“. Šios dvi komandos jau užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas.

Po 8 pergales turi Podgoricos „Budućnost“ ir Bolonijos „Virtus“, po 7 pergales – Venecijos „Reyer“ ir Liublianos „Olimpija“, 6 pergales – Ulmo „ratiopharm“, 5 pergales – Burgo „Jeunesse Laique“, po 4 pergales – „Bursaspor“ ir Patrų „Prometheas“. Venecijos ir Bursos ekipos dar turės žaisti nukeltas tarpusavio rungtynes.

„Budućnost“ atstovauja Donatas Tarolis, „Reyer“ – Martynas Echodas.

Varžovai

„Lietkabelis“ yra viena iš vos trijų Europos taurės komandų, kurioms šį sezoną pavyko įveikti „Joventut“ krepšininkus. Maža to, panevėžiečiai A grupės lyderius nugalėjo didžiausiu 10 taškų skirtumu. Kitus du pralaimėjimus Badalonos komanda patyrė vos vieno taško skirtumu.

„Joventut“ minimaliai krito „Partizan“ ir „Andorra“ arenose, o savo aikštėje šį sezoną nepralaimėjo nė vienerių tarptautinių rungtynių.

Gruodžio pradžioje Panevėžyje „Lietkabelis“ šventė pergalę 87:77. Tarp šeimininkų labiausiai pasižymėjo Panagiotis Kalaitzakis (16 taškų), Vytenis Lipkevičius (14) ir Nikola Radičevičius (12). Gelbėti svečius bandė Pau Ribasas (15), Brandonas Paulas ir Guillemas Vivesas (po 11).

Prieš tris mėnesius „Lietkabelis“ neleido įsismaginti net keliems krepšininkams, kurie dažniausiai imasi „Joventut“ lyderių vaidmens. O paprastai Badalonos komandoje naudingiausiai žaidžia slovakas Vladimiras Brodziansky (12,7 tšk.), Joelis Parra (11,8 tšk.), P.Ribasas (11,4 tšk.), kroatas Ante Tomičius (10,2 tšk., 5,3 atk.kam.), amerikiečiai B.Paulas (8,3 tšk.) ir Derekas Willisas (8,2 tšk., 5,5 atk.kam.).

Ispanijos lyga

„Joventut“ gerbėjai gali būti patenkinti ir komandos rezultatais Ispanijos lygoje. Joje Badalonos krepšininkai kovoja bent dėl trečiosios vietos.

ACB lygoje pirmauja du Ispanijos krepšinio milžinai Madrido „Real“ (18 ir 5) ir „Barcelona“ (17 ir 4), kurių pozicijos yra gana tvirtos, bet vis dar nėra neišklibinamos.

Vis dėlto pagrindinis kelių kitų komandų tikslas yra ne aplenkti du lyderius, bet užimti bent trečiąją bei ketvirtąją vietą ir gauti aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Arčiausiai šio tikslo yra dvi Katalonijos komandos „Manresa“ (15 ir 7) ir „Joventut“ (14 ir 8). Tačiau visai šalia jų rikiuojasi dar kelios komandos: Lagūnos „Tenerife“ (13 ir 8), „Valencia“ (13 ir 8), Mursijos UCAM (12 ir 9), Vitorijos „Baskonia“ (12 ir 10), Las Palmo „Gran Canaria“ (11 ir 10), Lugo „Breogan“ (11 ir 11), „Bilbao“ (11 ir 11).

„Joventut“ ir vienuoliktąją vietą užimantį „Bilbao“ skiria tik trys taškai, tad kol kas tęsiasi ir kova dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

Kaip viskas slidu ir gali greitai pasikeisti, iliustruoja pastarieji turai. Badalonos komanda kovo mėnesį laimėjo trejas iš eilės rungtynes su tiesioginėmis varžovėmis Lugo, Bilbao ir Valensijos ekipomis.

Praėjusį šeštadienį „Joventut“ namie nugalėjo „Valencia“ krepšininkus 76:68. Badalonos komandoje labiausiai pasižymėjo P.Ribasas (15 taškų), G.Vivesas (13) ir V.Brodziansky (11).

Badalonos komandos sezono lyderiai ACB lygoje yra A.Tomičius (13,1 tšk., 6,7 atk.kam.), P.Ribasas (11 tšk.), V.Brodziansky (9,9 tšk.), D.Willisas (8,9 tšk.) ir G.Vivesas (8,8 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.