EUROLYGA 2023

Žaidėjų nusiteikimu nusivylęs G. Žibėnas pripažino, jog keli krepšininkai į komandą neša destrukciją

​Antradienį Vilniuje FIBA Čempionų lygos rungtynėse Vilniaus „Rytas“ (2/3) kovojo dėl galimybės patekti į sekantį etapą, tačiau savo žiūrovų akivaizdoje 64:83 (9:23, 17:29, 23:17, 15:14) liko sutriuškinti „Tenerife“ (5/0) komandos.

 Giedrius Žibėnas.<br> FIBA nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 10:06 PM, atnaujinta Mar 15, 2022, 10:32 PM

Iniciatyvą Tenerifės klubas į savo rankas pasigriebė jau pirmojo kėlinio viduryje. Sužaidus tris minutes „Rytas“ pirmavo 5:4, tačiau likusią kėlinio atkarpą pralaimėjo net 4:19 ir į antrą ketvirtį žengė atsilikdami 14 taškų skirtumu.

Antrajame kėlinyje situacija tik prastėjo. „Tenerife“  krepšininkai darkė šeimininkų gynybą ir po dviejų kėlinių už vilniečius buvo įmetė dvigubai daugiau taškų – 52:26.

Po pertraukos sostinės klubas žengė kur kas gyvybingesnis ir karštai susirinkusių sirgalių palaikomas „Rytas“ sumažino atsilikimą nuo 29 taškų (30:59) iki 18 (42:60). Visgi, ties šiuo momentu vilniečių skirtumo mažinimas ir baigėsi. Tenerifės krepšininkai ir vėl nesunkiai atrado būdų kaip rinkti taškus ir iškovojo nesunkią pergalę.

Po rungtynių kalbėjęs „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas kalbėjo apie nusivylimą ir kritikavo komandos nusiteikimą rungtynėms.

„Be abejonės tai didelis nusivylimas mūsų komandai, mūsų fanams. Galime pralaimėti rungtynes, bet ne taip. Nusiteikimas rungtynėms, kokį parodėme pirmajame kėlinyje buvo netinkamas, pritrūko lyderystės.

Turime ieškoti priežasčių, dėl ko pralaimėjome rungtynes dar prieš joms prasidedant.

Kiekvienas komandoje turime pasižiūrėti į veidrodžius. Šį kartą nesutikčiau, kad tai buvo pralaimėta taktinė kova.

Tokios svarbos rungtynėse rungtyniauti be užsidegimo, energijos yra tiesiog keista“, – kalbėjo G.Žibėnas.

– Ar matėte kažkokių ženklų prieš rungtynes, kad gali būti toks vaizdas?

– Kaip jūs nustebote, lygiai taip pat nustebau ir aš. Treniravomės, planas buvo paruoštas. Evaldas Kairys prieš rungtynes iškrito, bet tai nėra pirmas kartas.

Su tokiais veidais pradėti rungtynes nėra pirmas kartas, bet tokios svarbos rungtynėse tai nėra pateisinama.

– Gal spaudimas ir rungtynių reikšmė turėjo įtakos?

– Nemanau. Eilę rungtynių tokių turėjome. Realiai nėra Čempionų lygos rungtynių, kurios būtų nesvarbios. Čia yra tokia sistema, jog kiekvienos rungtynės svarbios.

Šiose rungtynėse žaidžiant namuose, žaidžiant su beveik pilna sudėtimi, žinant klaidas pirmųjų rungtynių ir leisti varžovų pagrindiniam metikui išsimesti 13 kartų yra labai keista.

– Kaip atrodo kalba per ilgąją pertrauką kai atsiliekate 26 taškais?

– Kai atsilieki tiek taškų tiesiog reikia karių, kurie norėtų eiti. Jeigu tokių nėra, mes paprasčiausiai jiems siūlome pasilikti rūbinėje.

Kažkokią reakciją parodėme, bet su tokia komanda kaip Tenerifė reikia žaisti 40 minučių.

– Kaip reziumuotute sezoną Europoje?

– Šitaip mes negalime pralaimėti. Aišku, dar yra rungtynės Vengrijoje, kur reikės stengtis ir kautis, o tada gal jau po jų vertinkime.

– Maurice’o Ndouro išvykimas galėjo sugriauti komandą ir ką jis būtų pakeitęs šiame etape?

– Visą laiką stengiuosi vadovautis posakiu „nesijaudink dėl to, ko negali valdyti“. Tų dalykų kaip klubas negalėjome kontroliuoti ir kaip treneriai, komanda turėjome stengtis tą situaciją sukontroliuoti. Kažkur pavyko, kažkur nepavyko.

Kaip šiandienos rezultatas rodo nepavyko. Mums tai buvo didžiulė netektis, bet pasitikėjome žaidėjais, nenorėjome kažkokio didelio vardo, kuris galbūt sugriautų rūbinę.

– Kas jūsų manymu yra favoritai laimėti Čempionų lygą?

– Šiai dienai labai gerai žaidžia Liudvigsburgo „Riesen“, ta pati Tenerifė. Daug vienodo lygio komandų kurios gali iššauti.

– Anksčiau džiaugėtės jog komandoje yra veldių ir alkanų žaidėjų.

– Tokiose rungtynėse yra labai svarbu turėti lyderį kuris vestų ne tik puolime, bet ir už aikštelės ribų. Užvestų komandą tiek gynybine prasme, tiek per pertraukėles. To šiandien neturėjome.

Kažkiek galbūt stengėsi Speedy Smithas, kažkiek Lukas Uleckas įėjo gerai antroje rungtynių pusėje, kažkiek Arnas Butkevičius per gynybą bandė. Kai kurie žaidėjai negali pradėti rungtynių taip, kaip jie pradėjo. Kalbu apie startinio penketo žaidėjus.

– Kodėl pirmoje rungtynių pusėje nerungtyniavo Lukas Uleckas?

– Toks buvo trenerių sprendimas. Norėjome verstis su tais žaidėjais, kurie šiai dienai atrodė geriausiai, bet jie mus nuvylė.

– Margiris Normantas trečiajame kėlinyje išėjo į rūbinę. Kas jam atsitiko?

– Kažkas atsitiko. Kažkokią traumą gavo. Priėjo daktaras ir pasakė, jog šiandien nebegalės žaisti. Tiksliau nežinau, neklausiau.

– Kiek Ivanas Buva neša destrukcijos į komandą su savo kalbomis ir atviru nusivylimu?

– Daug, bet ne jis vienas. Šiandien rungtynės parodė, kad ir kiti žaidėjai tos destrukcijos įvedė ir tai turime išsivalyti kuo greičiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.