EUROLYGA 2023

Apie didelį komandos potencialą kalbėjęs T. Leissneris: „Neturėjome psichologinio kietumo“

Vilniaus „Rytas“ (2/3) antradienį įvykusiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse namuose 64:83 (9:23, 17:29, 23:17, 15:14) nusileido Tenerifės „Lenovo“ (5/0) komandai. Šis pralaimėjimas vilniečiams uždarė duris į turnyro ketvirtfinalį, mat sostinės ekipa nebegali aplenkti antroje vietoje esančios Strasbūro SIG ekipos.

 T. Leissneris.<br> FIBA nuotr.
 T. Leissneris.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 4:16 PM

Rungtynių lemtis išsisprendė pirmoje rungtynių pusėje. Svečiai iš Ispanijos puolime naudodami efektingas užtvaras, bei beveik kiekvienoje atakoje atrasdami laisvus žaidėjus per 2 kėlinius susikūrė triuškinančią persvarą (52:26).

Antroje rungtynių pusėje „Ryto“ krepšininkai stengėsi atgaivinti savo viltis, tačiau į šeimininkų bandymą vytis „Lenovo“ sėkmingai sureagavo ir likusių rungtynių metu išlaikė tvirtą persvarą.

Vilniečių gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Tanneris Leissneris. Amerikietis per 29 minutes pelnė 12 taškų (4/5 dvit., 1/6 trit., 1/1 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 11 naudingumo balų.

Po pralaimėjimo puolėjas pripažino, kad į rungtynes komandą žengė su netinkamu nusiteikimu.

„Į rungtynes žengėme nesusikaupę. Vienam geriausių lygos metikų leidome išsimesti laisvus metimus. Tokiai komandai negali leisti rungtynių pradžioje įgyti tokios persvaros. Jie nustatė rungtynių toną ir tuomet jau buvo sunku sugrįžti į rungtynes. Turėjome gerų momentų, bet jų buvo labai mažai. Prieš tokius varžovus turi žaisti visas rungtynes, o ne tik kelis momentus“, – kalbėjo T.Leissneris.

– Sasu Salinas pataikė 7 tritaškius. Tai buvo dvigubinimo pasekmė ar truko susifokusavimo?

– Keli buvo dėl dvigubinimo, tačiau vis tiek truko susifokusavimo gynyboje. Dvigubinant reikia atlikti rotacijas gynyboje, o einant į rungtynes S.Salinui buvome pasiruošę skirti daug dėmesio. 7 pataikyti tritaškiai yra per daug, net nekalbant apie iš viso išmestus metimus. Tai buvo didelė mūsų nesusikoncentravimo klaida.

– Kokios buvo pagrindinės priežastys dėl tokio atsilikimo po dviejų kėlinių?

– Neturėjome psichologinio kietumo ir nesusikoncentravome ties numatytu rungtynių planu. Rungtynes pradėjome be energijos ir jie pabėgo. Tai ir fiziškumo trūkumas rungtynių pradžioje. Tiesiog šaudėme sau į kojas.

– „Lenovo“ daug rungtyniavo per aukštaūgius, o prieš rungtynės dėl koronaviruso iškrito Evaldas Kairys. Kiek jums jo trūko?

– Nors jis yra naujokas ir grįžęs po traumos, jis yra svarbus antro penketo žaidėjas. Jis yra labai fiziškas, geras žaidėjas ypatingai gynyboje ir manau, jog šiandien jis būtų labai padėjęs. Su savo fiziškumu jis būtų laibai pagelbėjęs po krepšiu. Galbūt mums nebūtų dėl to reikėję tiek daug dvigubinti varžovų po krepšiu ir būtume galėję žaisti vienas prieš vieną, o tuomet galbūt S.Salinas nebūtų išmetęs tiek tritaškių. Tačiau tai yra krepšinio dalis. Žaidi su tuo, ką turi.

– Kiek skaudus faktas, jog nepatekote į ketvirtfinalį?

– Labai skaudus. Komanda, kuri turi tiek talento ir potencialo kiek mes turime ir matyti... Pirmose rungtynėse prieš Strasbūrą pradžioje išsikasėme sau duobę, iš jos sugrįžome ir pralaimėjo per vieną metimą. Jei būtume taip žaidę visas rungtynes, būtume laimėję ir tuomet šios rungtynės nieko nelemtų.

Turime daug talento, daug gerų žaidėjų ir manau, jog būtume „TOP 8“ komanda, jei būtume žaidę susikoncentravę. Paskutines kelias rungtynes nebuvome ta komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.