EUROLYGA 2023

Eurolygos finalo ketvertas – be Lietuvos krepšininkių: nepavyko ir G. Labuckienei

Žeronos „Spar“ komandai, kurioje žaidžia Giedrė Labuckienė, nepavyko patekti į moterų krepšinio Eurolygos finalo ketvertą. „Spar“ šeštadienį lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse pralaimėjo Salamankos „Perfumerias Avenida“ ekipai.

 G.Labuckienė (Nr. 77) nepateko į Eurolygos finalo ketvertą.<br> Klubo nuotr.
 G.Labuckienė (Nr. 77) nepateko į Eurolygos finalo ketvertą.<br> Klubo nuotr.
 G.Labuckienė (Nr. 77) nepateko į Eurolygos finalo ketvertą.<br> Klubo nuotr.
 G.Labuckienė (Nr. 77) nepateko į Eurolygos finalo ketvertą.<br> Klubo nuotr.
G.Labuckienė.<br>V. Ščiavinskas
G.Labuckienė.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 9:28 PM, atnaujinta Mar 19, 2022, 9:40 PM

Į moterų krepšinio Eurolygos finalo ketvertą pateko Salamankos „Perfumerias Avenida“, „Sopron“, Prahos USK ir Stambulo „Fenerbahçe“ komandos.

Ketvirtfinalis

Ketvirtfinalyje ilgiausiai truko dviejų Ispanijos komandų dvikova, kurioje aikštės pranašumu pasinaudojo „Perfumerias Avenida“ krepšininkės, įveikusios „Spar“ ekipą. Salamankos komanda namie laimėjo pirmąsias rungtynes 77:63, po to pralaimėjo išvykoje 79:81, bet šį šeštadienį Salamankoje po sunkios kovos šventė dar vieną pergalę 74:65.

„Perfumerias Avenida“ laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2:1.

Lemiamose trečiosiose rungtynėse „Spar“ vidurio puolėja Giedrė Labuckienė žaidė 16,5 min., taškų nepelnė (nė karto nemetė į krepšį), bet atkovojo 5 kamuolius.

31 metų 190 cm ūgio G.Labuckienė per sezoną žaidė visas 17 rungtynių, pelnydavo 4,4 taško ir atkovodavo 4,2 kamuolio.

Beje, „Perfumerias Avenida“ pirmauja Ispanijos lygoje (22 pergalės ir 1 pralaimėjimas). „Spar“ užima tik trečiąją vietą (18 ir 4), o tarp dviejų Eurolygos komandų įsiterpė „Valencia“ (21 ir 4).

Rygos TTT komanda, kurioje žaidžia Daugilė Šarauskaitė, Eurolygos ketvirtfinalyje nepasipriešino „Fenerbahçe“ krepšininkėms, kurioms pralaimėjo 56:77 (išvykoje) ir 65:88 (namie). D.Šarauskaitė per pirmąsias rungtynes pelnė 10 taškų ir atkovojo 12 kamuolių, per antrąsias rungtynes įmetė 4 taškus.

25 metų 196 cm ūgio D.Šarauskaitė per Eurolygos sezoną žaidė 16 rungtynių, pelnydavo 7,8 taško, atkovodavo 8,2 kamuolio, surinko keturis dvigubus dviženklius, bet pataikė tik 7 iš 43 baudos metimų (16,3 proc.).

Rezultatu 2:0 ketvirtfinalio seriją taip pat laimėjo „Sopron“ krepšininkės. Jos dukart nugalėjo „Lattes-Montpellier“ ekipą 60:42 (namie) ir 72:65 (išvykoje).

Nelauktai sunkiai ketvirtfinalyje nugalėjo USK komanda. Ji namie Skijaus „Famila“ ekipą įveikė tik 72:70, po to pralaimėjo Italijoje 56:69 ir pranašumą įrodė tik lemiamose trečiose rungtynėse, kuriose savo aikštėje įtikinamai pranoko varžoves 90:77.

Finalo ketvertas

Finalo ketvertas numatomas balandžio 8-10 dienomis. Pusfinalyje susitiks „Perfumerias Avenida“ – „Sopron“ ir USK – „Fenerbahçe“.

Trys iš šių komandų finalo ketverte žaidė ir pernai. „Perfumerias Avenida“ prieš metus pateko į finalą, kuriame nusileido Jekaterinburgo UGMK komandai, o „Fenerbahçe“ ir „Sopron“ pralaimėjo pusfinalyje.

„Perfumerias Avenida“ buvo Eurolygos čempionė 2011 metais, USK – 2015 metais. „Fenerbahçe“ (tris kartus) ir „Sopron“ (vieną kartą) praėjusį dešimtmetį žaidė finale, bet čempionėmis netapo.

Pašalinimai

Rygos ir Žeronos komandos kelialapių į Eurolygos atkrintamąsias varžybas neiškovojo. TTT ir „Spar“ grupėse užėmė penktąsias vietas ir gavo teisę pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Tačiau abi lietuvių komandos liko Eurolygoje, kai dėl Rusijos nusikalstamų veiksmų FIBA iš savo turnyrų pašalino Rusijos klubus ir rinktines. Iš Eurolygos buvo išmestos čempionės vardą gynusi Jekaterinburgo UGMK ir Kursko „Dinamo“. Jų vietas ketvirtfinalyje užėmė TTT ir „Spar“.

Beje, Rusijos komandos šiame amžiuje čempionėmis tapo net 12 kartų, tarp jų – penkis praėjusius sezonus (neskaičiuojant dėl pandemijos nebaigto 2019-2020 m. sezono). Daugiausiai titulų sukaupė UGMK komanda, kuri nugalėjo 2003, 2013, 2016, 2018, 2019 ir 2021 metais. „Dinamo“ buvo 2017 metų Eurolygos čempionė.

UGMK ir šį sezoną buvo Eurolygos lyderė. Ji vienintelė grupės varžybose laimėjo visas 14 rungtynių. „Dinamo“ kitoje grupėje iškovojo 8 pergales, užėmė ketvirtąją vietą ir ketvirtfinalyje turėjo susitikti su Jekaterinburgo krepšininkėmis.

Šalinti Rusijos komandų iš antrojo pagal rangą Europos taurės turnyro nereikėjo. Šiame turnyre toliausiai nukeliavusios Rusijos ekipos Orenburgo „Nadežda“ ir Syktyvkaro „Nika“ iškrito atkrintamųjų varžybų antrajame etape.

Europos taurė

Europos taurės turnyre liko viena Lietuvos krepšininkė. Ketvirtfinalyje kovoja Venecijos „Reyer“, kuriai atstovauja Gintarė Petronytė.

„Reyer“ antradienį pirmosiose rungtynėse namie pralaimėjo „Valencia“ ekipai 57:61 (G.Petronytė taškų nepelnė). Atsakomosios rungtynės Valensijoje vyks sekmadienį.

Kitos Europos taurės ketvirtfinalio dvikovos jau baigėsi. Į pusfinalį pateko „Mersin“, Stambulo „Galatasaray“ ir Buržo „Tango“ krepšininkės.

„Mersin“ ketvirtfinalyje dukart įtikinamai 77:64 ir 82:68 nugalėjo Liono ASVEL ekipą, kurioje žaidžia Justė Jocytė (ji abejose rungtynėse pelnė po 2 taškus).

16-metė J.Jocytė per sezoną žaidė 11 rungtynių ir pelnydavo 3,9 taško.

„Galatasaray“ taip pat du kartus įveikė „Szekszard“ komandą 88:60 ir 76:69, o „Tango“ išvykoje pralaimėjo pirmąsias rungtynes „Landes“ klubui 63:65, bet namie atsiskaitė daug didesniu skirtumu 74:55.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?