EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovė – dėl išlikimo Ispanijoje kovojanti „Andorra“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai Europos taurės turnyro A grupėje užima penktąją vietą, tačiau neprarado galimybės kovoti ne tik dėl ketvirtosios, bet ir dėl antrosios vietos. Siekiant geresnės starto pozicijos atkrintamosiose varžybose ypač svarbios bus šio turo rungtynės, kuriose panevėžiečiai susitiks su tiesiogine varžove „Andorra“ ekipa.

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-21 19:00

Padėtis

Panevėžio „Lietkabelis“ jau užsitikrino kelialapį į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Tačiau dabar Panevėžio komanda turi kitą tikslą – užimti kuo aukštesnę vietą ir įgyti aikštės pranašumą aštuntfinalyje, o galbūt ir ketvirtfinalyje. Minimalus „Lietkabelio“ tikslas – ketvirtoji vieta A grupėje, maksimalus – antroji vieta.

Kol kas „Lietkabelis“ grupėje užima penktąją vietą (7 ir 5), tačiau Lietuvos komanda žaidė mažiausiai rungtynių. Panevėžiečiams beveik nepasiekiamas tik grupės lyderis „Joventut“ (11 ir 3), o kitos trys aukštesnes vietas užimančios komandos – Belgrado „Partizan“ (10 ir 4), „Andorra“ (9 ir 4) ir „Boulogne-Levallois“ (8 ir 5) – nenutolo tiek, kad dingtų iš „Lietkabelio“ akiračio.

Juo labiau kad Andoros krepšininkai vieši Panevėžyje šią savaitę, o po to „Lietkabelis“ susitiks su dviem žemesnes vietas užimančiomis ekipomis Ankaros „Türk Telekom“ (irgi namie) bei Hamburgo „Towers“ (išvykoje). Paskutines rungtynes „Lietkabelis“ žais išvykoje su „Boulogne-Levallois“.

Apatinėje lentelės dalyje šiuo metu yra „Türk Telekom“ (5 ir 8), „Towers“ (5 ir 8), Vroclavo „Śląsk“ (3 ir 10) ir Trento „Dolomiti Energia“ (1 ir 12).

Varžovai

Pirmosios „Lietkabelio“ ir „Andorra“ rungtynės vyko gruodžio viduryje. Pirėnų kalnuose panevėžiečiams neužteko kvapo ir jie patyrė pralaimėjimą 76:81.

„Lietkabelyje“ per pirmąsias rungtynes geriausiai žaidė Gediminas Orelikas (23 taškai), Panagiotis Kalaitzakis (13) ir Džordže Gagičius (11), o tarp nugalėtojų labiausiai pasižymėjo trys amerikiečiai Drew Crawfordas (14), Clevinas Hannah (12) ir Codi Milleris-McIntyre‘as (11).

Būtent šie trys krepšininkai yra „Andorra“ sezono lyderiai. C.Milleris-McIntyre‘as pelno 13,1 taško ir atlieka 7,1 rezultatyvaus perdavimo, C.Hannah įmeta 11,2 taško, D.Crawfordas – 10,4 taško.

Šiuo metu Europos taurės turnyre „Andorra“ tęsia trijų pergalių virtinę. Andoros krepšininkai praėjusiuose turuose nugalėjo „Śląsk“ 99:65 (namie), „Joventut“ 72:71 (namie) ir „Türk Telekom“ 83:76 (išvykoje). Praėjusią savaitę Ankaroje svečius į pergalę vedė Victoras Arteaga (13), C.Milleris-McIntyre‘as (12) ir Mario Nakičius (10).

Kita grupė

B grupėje visos komandos žaidė po 15 rungtynių, o dvi pirmąsias vietas užimančios Ispanijos komandos Las Palmo „Gran Canaria“ ir „Valencia“ iškovojo po 11 pergalių.

Iki grupės varžybų pabaigos liko trys turai, per kuriuos varžovams aplenkti du lyderius bus labai sunku. Trečiąją vietą užimanti Podgoricos „Budućnost“, kuriai atstovauja Donatas Tarolis, turi 9 pergales ir taip pat jau užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Po 8 pergales iškovojo Liublianos „Olimpija“ ir Bolonijos „Virtus“, 7 – Venecijos „Reyer“, po 6 – Ulmo „ratiopharm“ ir „Bursaspor“, 5 – Burgo „Jeunesse Laique“, 4 – Patrų „Prometheas“.

„Reyer“, kurioje žaidžia Martynas Echodas, prieš devintąją komandą „Jeunesse Laique“ turi dviejų taškų persvarą ir pranašumą pagal tarpusavio rungtynių rezultatus.

Nors Venecijos komanda pralaimėjo trejas praėjusias rungtynes, bent dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas jai jaudintis nereikia.

Ispanijos lyga

Jei Europos taurės turnyre „Andorra“ kelias praėjusias savaites kilo į viršų ir jau užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas, tai Ispanijos lygoje jos padėtis kur kas sudėtingesnė. Nuo vasario vidurio iki kovo vidurio Andoros ekipa patyrė keturis iš eilės pralaimėjimus ir nesėkmių virtinę nutraukė tik praėjusį šeštadienį, kai namie nugalėjo „Bilbao“ klubą 82:72 (D.Jelinekas 18, M.Diagne ir C.Hannah po 13).

Dabar „Andorra“, laimėjusi tik 8 iš 24 rungtynių, užima tik 13-ąją vietą ir kovoja labiau ne dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas, bet dėl išlikimo. „Andorra“ nuo aštuntąją vietą užimančios Mursijos UCAM komandos atsilieka keturiais taškais, o 17-ąją vietą užimančią Burgoso „San Pablo“ ekipą lenkia vos vienu tašku (be to, „San Pablo“ žaidė mažiau rungtynių).

ACB lygoje varžosi 18 komandų, o į antrąją lygą iškris dvi silpniausios ekipos. Tad „Andorra“ šiuo metu balansuoja ties iškritimo riba.

Per Ispanijos lygos rungtynes Andoros komandoje naudingiausiai žaidžia Codi Milleris-McIntyre‘as (13,9 tšk., 5,3 rez.perd.), Clevinas Hannah (13 tšk.), Davidas Jelinekas (9,6 tšk.) ir Drew Crawfordas (7,8 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.