EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ Europos taurėje ir toliau šluoja varžovus: Penevėžiui neprilygo nė karto nepirmavęs „MoraBanc“

Panevėžio „Lietkabelis“ antradienio vakarą namuose žaidė itin svarbias Europos taurės A grupės rungtynes. Nenado Čanako auklėtiniai kardus sukryžiavo su lietuvius pirmame rate įveikusiais su Andoros „MoraBanc“ krepšininkais ir įveikė juos vienu įkvėpimu 88:75 (29:19, 22:19, 18:19, 19:18). Tai buvo jau aštuntoji sėkmė turnyre ir net šeštoji iš eilės savo namų arenoje.

 Panevėžio "Lietkabelis"<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Panevėžio "Lietkabelis"<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Panevėžio "Lietkabelis"<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Panevėžio "Lietkabelis"<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Panevėžio "Lietkabelis"
 Panevėžio "Lietkabelis"
 Panevėžio "Lietkabelis"<br>V.
 Panevėžio "Lietkabelis"<br>V.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 7:14 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 10:28 PM

Pirmame ture Andoros klubas laimėjo 81:76.

Panevėžiečiai labai sėkmingai pradėjo dvikovą ir išsiveržė į priekį 13:4, 16:7, tačiau klaidos neleido šeimininkams dar labiau padidinti skirtumo.

Neįtikėtinai sėkmimgai žaidė Gediminas Orelikas, po kurio 13-ojo taško „Lietkabelis“ pabėgo 23:14, o galiausiai po dešimties minučių panevėžiečiai buvo priekyje 29:19.

Antrame kėlinyje „Andorra“ ekipa sugebėjo sumažinti skirtumą iki 5 taškų, tačiau ir vėl „Lietkabelis“ gražiu spurtu padidino atotrūkį net iki 46:30.

Po dviejų kėlinių nenado Čanako kariauna buvo priekyje 51:38 ir svečiams nešvietė jokių šansų perimti iniciatyvą.

Trečiame kėlinyje vaizdas nesikeitė – „Lietkabelis“ jau net daužė 64:45.

Ketvirtame kėlinyje svečiai tik sugebėjo sumažinti skirtumą iki 11 taškų, o „Lietkabelis“ siekė išlaikyti persvarą, kuri būtų didesnė nei 6 taškai.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas (4/7 trit., 5 atk. kam., 5 rez. per.), Džordže Gagičius (5 atk. kam.) ir Panagiotis Kalaitzakis (3/5 trit.) po 19, Vytenis Lipkevičius 11 (3/4 trit.), Kristupas Žemaitis 8 (0/6 trit., 5 rez. per.), Kasparas Berzinis 6 (2/6 trit.), Dovydas Giedraitis 4, Gabrielius Maldūnas 2.

„MoraBanc“: Codi Milleris-McIntire’as 17 (8/10 dvit., 6 rez. per.), Drew Crawfordas 15, Oriolas Pauli 10 (4 rez. per.), Mario Nakičius 7 (4 atk. kam.).

Iš varžybų oficialiai pašalinus Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą „Lietkabelis“ šiuo metu su 8 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais grupėje užima penktają vietą, o varžovai su 9 laimėjimais ir 5 nesėkmėmis žengia ketvirti.

„Lietkabelis“ jau užsitikrino kelialapį į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Tačiau dabar Panevėžio komanda turi kitą tikslą – užimti kuo aukštesnę vietą ir įgyti aikštės pranašumą aštuntfinalyje, o galbūt ir ketvirtfinalyje.

Minimalus „Lietkabelio“ tikslas – ketvirtoji vieta A grupėje, maksimalus – antroji vieta.

Kol kas „Lietkabelis“ grupėje užima penktąją vietą, tačiau Lietuvos komanda žaidė mažiausiai rungtynių.

Panevėžiečiams beveik nepasiekiamas tik grupės lyderis „Joventut“ (11 ir 3), o kitos trys aukštesnes vietas užimančios komandos – Belgrado „Partizan“ (10 ir 4), „Andorra“ (9 ir 5) ir „Boulogne-Levallois“ (8 ir 5) – nenutolo tiek, kad dingtų iš „Lietkabelio“ akiračio.

Juo labiau kad Andoros krepšininkai vieši Panevėžyje, o po to „Lietkabelis“ susitiks su dviem žemesnes vietas užimančiomis ekipomis Ankaros „Türk Telekom“ (irgi namie) bei Hamburgo „Towers“ (išvykoje).

Paskutines rungtynes „Lietkabelis“ žais išvykoje su „Boulogne-Levallois“.

Pirmosios „Lietkabelio“ ir „MoraBlanc“ rungtynės vyko gruodžio viduryje. Pirėnų kalnuose panevėžiečiams neužteko kvapo ir jie patyrė pralaimėjimą 76:81.

Europos taurės turnyre Andoros atstovai „ turėjo trijų pergalių virtinę – krepšininkai praėjusiuose turuose nugalėjo „Śląsk“ 99:65 (namie), „Joventut“ 72:71 (namie) ir „Türk Telekom“ 83:76 (išvykoje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.