EUROLYGA 2023

Po mūšio Kaune – prožektorių šviesos į Europos brangakmenį

Vilerbano ASVEL ir Prancūzijos krepšinio talentas Victoras Wembanyama trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje sužaidė karjeros rungtynes ir privertė į save atsukti Europos prožektorių šviesas.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-24 11:52, atnaujinta 2022-03-24 11:53

Prancūzai Eurolygos rungtynėse Kaune po atkaklios kovos palaužė vietos „Žalgirį“ 72:68.

18-metis 219 cm ūgio V.Wembanyama per 29 minutes į kauniečių krepšį įmetė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius, perėmė 2, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo net 5 metimus ir surinko 23 naudingumo balus. Tai buvo naudingiausios puolėjo Eurolygos rungtynės karjeroje.

„Jis yra vaikis, kuris klauso ir mokosi, – apie auklėtinį kalbėjo ASVEL strategas TJ Parkeris. – Jis nori augti, žinoma, jam nėra lengva, nes jo kūnas dar yra nepasiruošęs. Jam reikia sustiprėti, dėl to jis sunkiai dirba kiekvieną dieną. Jis nusipelno minučių, kurias gauna, ateityje jis jų gaus vis daugiau. Pasitikiu juo, todėl nebijau išleisti lemiamais momentais. Victoras mums yra labai svarbus.“

Apie talentingą jaunuolį teigiamai atsiliepė ir „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas, praėjusį sezoną dirbęs būtent Prancūzijos lygoje.

„Aš jį pamenu iš praėjusio sezono, kai Victoras rungtyniavo Nantero ekipoje. Jis neįmetė tritaškių, nors gali juos pataikyti. Jis nežaidžia nugara į krepšį, kad reikėtų ruošti specialų gynybinį planą, kuris būtų skirtas jo stabdymui. Visgi jis turėjo puikių ir ne tokių puikų rungtynių. Pakilimai ir nuopuoliai yra normalus dalykas jaunam žaidėjui.

Jis prieš tai mesdavo daug tritaškių, nes yra aukštas ir turi puikų metimą. Kalbėjau su savo kolega, kuris mato jį daugiau penktoje pozicijoje, negu ketvirtoje, nes Victoras gali išplėsti aikštę. Perspektyvus žaidėjas, turintis nuostabų žaidimo jausmą ir neeilinę techniką tokio ūgio žaidėjui. Mes uždelsdavome, kai jie keitėsi gynyboje“, – apie problemų pridariusį krepšininką kalbėjo J.Zdovcas.

2023 m. NBA naujokų biržoje V.Wembanyamai prognozuojamas antrasis šaukimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.