EUROLYGA 2023

T. Šengelija savo karjeros etapą Rusijoje pavadino klaida: „Buvau kitoks žaidėjas, kitoks žmogus“

Vos prasidėjus kraugerės Rusijos karinei agresijai prieš Ukrainą gruzinas Tornikė Šengelija tapo vienu iš pirmųjų krepšininku, susikrovusiu lagaminus iš Maskvos CSKA ekipos.

Tornikė Šengelija.<br>FIBA nuotr.
Tornikė Šengelija.<br>FIBA nuotr.
Tornikė Šengelija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tornikė Šengelija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 4:40 PM

Šiuo metu 30-metis 206 cm ūgio puolėjas vilki Bolonijos „Virtus“ marškinėlius ir teigia nė kiek nesigalintis savo sprendimo.

Gruzijos krepšinio žvaigždė Graikijos naujienų portalui gazzetta.gr nusprendė atverti kortas ir užsiminė apie savo ne tin malonią patirtį CSKA klube.

„Visi sako, kad sprendimas palikti Rusiją man buvo sunkus, bet tai netiesa. Pajutau, kad mano šeimai gresia pavojus, todėl iškart išsiunčiau savo šeimą, o tada nusprendžiau išvykti ir aš.

Žinoma, svarbų vaidmenį mano apsisprendime suvaidino ir faktas, kad aš esu iš Gruzijos.

Kodėl aš atvykau į Rusiją? CSKA man pasiūlė ketverių metų kontraktą, bet aš nesutikau, kol sutartyje nebuvo įrašyta sąlyga, kuri man leidžia žaisti Gruzijos rinktinėje. Man tai labai svarbu.

Suprantu, kad CSKA yra vienas iš geriausių klubų Eurolygoje ir mane traukė tikslas laimėti šį turnyrą, bet dabar suprantu, kad neturėjau atvykti į CSKA.

Visi – prezidentas, treneriai, komandos draugai – darė viską, kas nuo jų priklauso, kad man klube būdų jauku, bet giliai širdyje aš negalėjau būti savimi. Žaisdamas CSKA buvau kitoks žaidėjas, kitoks žmogus“, – samprotavo T.Šengelija.

Gruzinas į šalies agresorės oligarchų išlaikomą klubą atvyko nuo 2020-ųjų sezono ir jame praleido nepilnus dvejus metus.

Oficialiai Rusiją gruzinas paliko vasario 27-ąją dieną, o vasario 25-ąją, praėjus dienai po Rusijos karinės invazijos pradžios, T.Šengelija savo socialinėje erdvėje išreiškė savotišką protestą prieš kraugerę Rusiją.

Tąsyk krepšininkas savo socialinio tinklo profilio ir viršelio nuotraukas papuošė Ukrainos vėliavos spalvomis.

Į Boloniją persikėlęs gruzinas kaunasi ne tik Italijos krepšinio pirmenybėse. T.Šengelija savo komandai padeda ir Europos taurės turnyre, kuriame varžosi ir Panevėžio „Lietkabelis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.