EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: pasikeitimas vaidmenimis Monake

Eurolygos 32-ajame ture Lietuvos krepšininkai žaidė tik vienoje arenoje. Penktadienį trys lietuviai susitiko Monake, kur „Monaco“ vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas surinko tiek pat taškų, kiek du Vitorijos „Baskonia“ lietuviai.

 D. Motiejūnas.<br> asmonaco.basketball nuotr.
 D. Motiejūnas.<br> asmonaco.basketball nuotr.
 Lietuvių pasirodymai<br> lrytas.lt nuotr.
 Lietuvių pasirodymai<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2022, 7:33 AM

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ vidurio puolėjas pirmoje rungtynių atakoje pataikė tritaškį iš „R.Giedraičio taško“ (kairiojo aikštės kampo), po to antrąją komandos ataką pabaigė taikliu metimu pusiau kabliu, bet gindamasis pirmajame kėlinyje nuolat pamesdavo M.Costello. Nuo antrojo kėlinio komandos tarsi iškeitė vidurio puolėjus. D.Motiejūnas gindamasis neleido beveik nieko padaryti nei M.Costello, nei S.Enochui, tačiau puldamas pats beveik nieko nenuveikė. Ketvirtajame kėlinyje treneris S.Obradovičius lietuvio į aikštę visai neleido.

D.Motiejūnas žaidė 15 min., pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 0/1 baudos) ir atkovojo 3 kamuolius.

„Monaco“ (13-13) namie įtikinamai nugalėjo „Baskonia“ (11-16) komandą 78:68. Lygiai vyko tik pirmasis kėlinys, o antrajame ketvirtyje „Monaco“ pamažu įgijo dviženklę persvarą. Kai skirtumas trečiajame kėlinyje padidėjo iki 21 taško, šeimininkai atsipalaidavo, bet išgirdo pavojaus skambutį ir neleido varžovams pernelyg priartėti.

„Monaco“ pasiekė trečiąją iš eilės pergalę, o „Baskonia“ nutraukė keturių pergalių virtinę ir prarado galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įleistas tik trečiojo kėlinio viduryje. Iš pradžių jis nesutrukdė varžovams dominuoti Vitorijos komandos baudos aikštelėje, tačiau ketvirtajame kėlinyje po savo krepšiu buvo sunkiai įveikiamas ir kokybiškomis užtvaromis padėjo komandos draugams rengiant atakas.

T.Sedekerskis žaidė 14,5 min., pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje atrodė šiek tiek pasimetęs. Jis neįmetė greitoje atakoje, neapgalvotai veržėsi į baudos aikštelę ir per pirmąjį kėlinį nepataikė ne vieno iš trijų metimų. Antrojo kėlinio viduryje jam nepavyko pabaigti dar vienos greitos atakos, pirmąjį tašką baudos metimu pelnė tik 19-ąją minutę, vienintelį metimą žaidžiant pataikė priešpaskutinę minutę, o baudas mėtė kaip D.Motiejūnas.

R.Giedraitis žaidė beveik 22 min., pelnė 3 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/4 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

R.Giedraitis šį sezoną mažiau taškų pelnė tik kartą. Jis per pirmojo rato rungtynes su „Fenerbahçe“ klubu surinko 2 taškus.

 

Nežaidė

„Žalgiris“ (7-19) šį turą nežaidė, o „Barcelona“ gynėjas Rokas Jokubaitis praleido rungtynes dėl antradienį patirtos peties traumos.

„Barcelona“ (21-5) namie įtikinamai nugalėjo „Fenerbahçe“ (9-15) klubą 88:67 ir užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone.

Savaitės skaičiai

2

Tik dviejų Lietuvos krepšininkų rezultatyvumo vidurkis yra dviženklis. R.Giedraitis pelno 10,9 taško, D.Motiejūnas – 10,3 taško.

2

Paskutinę vietą užimančiam „Žalgiriui“ šį sezoną liko dvejos rungtynės. Kauno komanda kitą pentadienį (balandžio 1 d.) išvykoje žais su „Baskonia“, o sekmadienį (balandžio 3 d.) sezoną pabaigs rungtynėmis namie su „Crvena Zvezda“.

Padėtis

Formaliai reguliariajame sezone liko du turai, tačiau dėl atšauktų rungtynių su Rusijos klubais kai kurios komandos žais tik vienerias rungtynes („Olympiakos“, „Baskonia“), kitoms komandoms liko dėl sveikatos krizės nukelti mačai (net penkerios rungtynės liko „Bayern“ klubui, po ketverias – „Maccabi“, „Fenerbahce“, ALBA ir „Panathinaikos“).

Likusios rungtynės jokios turnyrinės prasmės nebeturės „Barcelona“ (21-5) krepšininkams. Jie reguliariajame sezone užsitikrino pirmąją vietą. Aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijose taip pat užsitikrino „Real“ (18-8) ir „Olympiakos“ (18-9) komandos.

„Olimpia“ (17-8) formaliai aikštės pranašumo ketvirtfinalyje dar neužsitikrino, bet Milano komanda žemiau ketvirtosios vietos nukristų nebent tuo atveju, jei pralaimėtų visas likusias rungtynes, o „Maccabi“ (13-11) arba „Bayern“ (12-11) visas likusias rungtynes laimėtų.

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas turi keturios komandos („Barcelona“, „Real“, „Olympiakos“ ir „Olimpia“).

Dėl likusių keturių kelialapių kovoja septynios komandos: „Anadolu Efes“ (14-11), „Makabi“ (13-11), „Monaco“ (13-13), „Bayern“ (12-11), „Crvena Zvezda“ (11-14), ALBA (10-14) ir „Fenerbahce“ (9-15).

Tiesa, takoskyra tarp aštuntosios ir devintosios vietų – įvertinus tiek pergalių, tiek pralaimėjimų skaičių – jau yra gana žymi. Trys atsiliekančios komandos („Crvena Zvezda“, ALBA ir „Fenerbahce“) teisės klysti nebeturi.

Aritmetinės galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas nebeturi keturios komandos: „Baskonia“ (11-16), ASVEL (8-18), „Panathinaikos“ (7-17) ir „Žalgiris“ (7-19).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.