EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovas – panevėžiečius besivejantis „Turk Telekom“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai tęsia kovą dėl geresnės pozicijos Europos taurės atkrintamosiose varžybose. Kelialapį į aštuntfinalį užsitikrinęs „Lietkabelis“ dabar bando užsitikrinti aikštės pranašumą bent viename atkrintamųjų varžybų etape, o siekiant šio tikslo reikia nugalėti trečiadienį ant Panevėžio arenos parketo žengsiančią Ankaros „Turk Telekom“ komandą.

N. Čanakas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N. Čanakas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 12:18 PM, atnaujinta Mar 30, 2022, 12:19 PM

Padėtis

Europos taurės A grupėje jau paaiškėjo visos aštuonios komandos, kurios gaus teisę žaisti aštuntfinalyje. Tačiau įtampa neatslūgsta – komandos kovoja dėl aikštės pranašumo atkrintamosiose varžybose, kuris šį sezoną bus ypač svarbus, nes visuose atkrintamųjų varžybų etapuose bus žaidžiamos tik vienerios rungtynės.

Komandos, kurios grupėse užims 1-4 vietas, namie žais aštuntfinalio rungtynes, komandos, kurios grupėse užims 1-2 vietas, gaus teisę namie žaisti ne tik aštuntfinalio, bet ir ketvirtfinalio rungtynes, ir t.t.

Krepšininkams priartėjus prie finišo tiesiosios Panevėžio „Lietkabelis“, laimėjęs 8 iš 13 rungtynių, grupėje užima penktąją vietą. Tačiau visos keturios aukštesnes vietas užimančios komandos žaidė daugiau rungtynių ir panevėžiečiams vis dar yra pavejamos. Badalonos „Joventut“ laimėjo 12 iš 16 rungtynių, Belgrado „Partizan“ – 11 iš 15, „Boulogne-Levallois“ – 10 iš 15, „Andorra“ – 9 iš 15.

Pagal prarastus taškus „Lietkabelis“ (5 pralaimėjimai) yra geresnėje padėtyje negu formaliai ketvirtąją vietą užimanti „Andorra“ (6 pralaimėjimai). Nuo pirmaujančių komandų „Joventut“ ir „Partizan“ (po 4 pralaimėjimus) Panevėžio krepšininkai atsilieka tik vienu tašku.

Panevėžiečiams liko trejos rungtynės. Šį trečiadienį jie namie kovos su Ankaros „Turk Telekom“, o kitą savaitę žais dvejas rungtynes išvykose su Hamburgo „Towers“ ir „Boulogne-Levallois“.

„Türk Telekom“ taip pat jau užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį. Ankaros komanda laimėjo 6 iš 14 rungtynių ir užima šeštąją vietą. Nors „Lietkabelis“ ir „Turk Telekom“ yra lentelės kaimynai, Ankaros komandos padėtis yra daug blogesnė – ji jau neturi net aritmetinės galimybės pakilti bent į ketvirtąją vietą.

A grupėje kelialapius į aštuntfinalį taip pat užsitikrino „Towers“ (laimėjo 5 iš 13 rungtynių) ir Vroclavo „Slask“ (3 iš 15). Galimybės pakilti iš paskutinės devintosios vietos nebeturi Trento „Dolomiti Energia“ (1 iš 14).

Kitoje grupėje aštuonis kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino Las Palmo „Gran Canaria“ (12 pergalių ir 5 pralaimėjimai), „Valencia“ (11 ir 5), Bolonijos „Virtus“ (10 ir 7), Podgoricos „Budućnost“, Liublianos „Olimpija“ (po 9 ir 7), „Bursaspor“ (8 ir 9), Venecijos „Reyer“ (7 ir 9) ir Ulmo „ratiopharm“ (7 ir 10).

Pakilti iš dviejų paskutinių vietų nebegali Burgo „Jeunesse Laique“ (5 ir 11) ir Patrų „Prometheas“ (4 ir 12).

Varžovai

„Lietkabelis“ ir „Turk Telekom“ pirmąsias tarpusavio rungtynes žaidė prieš pat Kalėdas. Turkijos sostinėje stipresnė buvo Ankaros komanda, beveik visą laiką pirmavusi ir iškovojusi pergalę 65:60.

Panevėžio komandoje rezultatyviausiai žaidė Džordže Gagičius ir Panagiotis Kalaitzakis, pelnę po 11 taškų. Ankaros ekipoje labiausiai pasižymėjo JaJuanas Johnsonas (28 taškai), Anthony Clemmonsas (11) ir Aubrey Dawkinsas (9).

Amerikiečiai tempė „Turk Telekom“ ne vien per rungtynes su „Lietkabeliu“. Šiaurės Amerikos legionieriai yra „Turk Telekom“ lyderiai visą sezoną ir pelnė tris ketvirtadalius komandos taškų (838 iš 1127).

Dažniausiai puolimo smaigalyje atsiduria J.Johnsonas (12,3 tšk., 5,5 atk.kam.), A.Clemmonsas (11,9 tšk.), Jaredas Terrellas (10,7 tšk.), buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Alexas Perezas (9,6 tšk., 5,8 rez.perd.), A.Dawkinsas (8,8 tšk.) ir Octaviusas Ellisas (8,7 tšk., 5,9 atk.kam.).

Rezultatyviausias turkų krepšininkas Erdi Gulaslanas renka 5,8 taško.

Forma

„Lietkabelis“ kovo mėnesį laimėjo 7 iš 8 rungtynių 9skaičiuojant visus turnyrus). Panevėžio komanda suklupo tik išvykoje žaisdama su Europos taurės lyderiu Badalonos „Joventut“ klubu, o Lietuvos lygoje tęsia net 13 pergalių virtinę, kurią pradėjo dar gruodžio viduryje.

„Turk Telekom“ nuotaikos – priešingos. Po vasario pabaigoje buvusios rinktinių pertraukos Ankaros krepšininkai laimėjo vos 1 iš 5 rungtynių. „Turk Telekom“ pergale džiaugėsi po dvikovos namie su absoliučiu Europos taurės autsaideriu Trento „Dolomiti Energia“ klubu.

Turkijos lygoje „Turk Telekom“ pralaimėjo trejas pastarąsias rungtynes.

Turkijos lyga

Praėjusį šeštadienį Ankaros krepšininkai Turkijos lygos rungtynėse išvykoje nusileido „Yalovaspor“ klubui 68:72 (J.Terrellas 23, A.Clemmonsas 16, A.Perezas 11).

„Yalovaspor“ superlygoje kovoja dėl išlikimo, o „Turk Telekom“, galima sakyti, nebekovoja dėl nieko. Ankaros komanda turi nebent iliuzinę aritmetinę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas ir gali nebesijaudinti, kad iškris į žemesnę lygą.

„Turk Telekom“ laimėjo 10 iš 24 rungtynių ir užima vienuoliktąją vietą. Nuo aštuntosios vietos Ankaros komanda atsilieka keturiais taškais, „degančią“ 15-ąją vietą lenkia penkiais taškais. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko tik šešerios rungtynės.

Per superlygos rungtynes Ankaros komandoje naudingiausiai žaidžia visi šeši amerikiečiai: Anthony Clemmonsas (12,6 tšk.), Aubrey Dawkinsas (12,3 tšk.), JaJuanas Johnsonas (10,2 tšk.), Jaredas Terrellas (10 tšk.), Octaviusas Ellisas (9,2 tšk., 6,1 atk.kam.) ir Alexas Perezas (7,6 tšk., 6,5 rez.perd.).

Tiesa, Turkijos nacionalinėse varžybose leidžiama žaisti tik penkiems užsieniečiams. Todėl kiekvieną turą kuriam nors vienam iš šių krepšininkų vietos paraiškoje nelieka.

Turkijos lygoje pirmauja abu Eurolygos klubai Stambulo „Fenerbahçe“ (20 ir 5) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (18 ir 6). Nuo jų nelabai daug atsilieka Stambulo „Darüşşafaka“ (17 ir 7), Izmyro „Karşıyaka“ (16 ir 8) ir „Gaziantep“ (15 ir 9).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.