EUROLYGA 2023

NBA žvaigžde tapęs L. Ballas niekina Lietuvą: „Atrodė kaip viena didelė š***** naktis“

„Visas tas šūdas, tai atrodė kaip viena didelė šūdina naktis! Tas šūdas buvo beprotiškas. Maistas sunkiai valgomas, velniškai šalta, nieko nėra aplinkui“, – tokiais žodžiais savo gyvenimą Lietuvoje prisiminė NBA lygoje siaučiantis LaMelo Ballas.

 Lamelo Ballas.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 Lamelo Ballas.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
LaMelo Ballas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LaMelo Ballas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-31 08:56, atnaujinta 2022-03-31 09:10

2018-aisiais Prienai tapo garsūs kaip niekada iki tol. „Krepšinio Kardashian“ šeima vadinamos Ballų šeimynos du vaikai – LaMelo ir LiAngelo prisijungė prie Prienų-Birštono „Vytautas“ komandos, o kartu su jais atkeliavo ir žodžių kišenėje neieškantis Lavaras.

Prienų aistruoliai šį etapą atsimena su skausmu galvoje. „Vytautas“ pasitraukė iš Baltijos krepšinio lygos tam, kad galėtų žaisti draugiškas „Big Baller Brand Challenge“ rungtynes, kuriose Lavaras Ballas buvo netgi perėmęs komandos vairą. Komandą taip pat dėl nepasitenkinimo paliko Tomas Dimša.

Visgi, didžiosios dalies aistruolių akys buvo nukreiptos į 16-metį LaMelo Ballą, krepšininką, kuriam NBA lygoje buvo piešiama netgi šviesesnė ateitis nei prieš tai vasarą 2 šaukimu pakviestam Lonzo Ballui.

Jaunasis Ballas tuomet Lietuvos krepšinio lygoje sužaidė 8 rungtynes. Per 13 minučių amerikietis rinkdavo po 6,5 taško (29,2 proc. dvit., 25 proc. trit., 73,7 proc. baud.), 1,1 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir 4 naudingumo balus per rungtynes.

Praėjus ketveriems metams NBA ekspertų prognozės pasiteisino LaMelo Ballas – NBA žvaigždė ir būdamas 20-metis jau pasirodė „visų žvaigždžių“ rungtynėse, o jo statistika net nepalyginama su ta, kurią demonstravo Lietuvoje.

Dabar jauniausiasis Ballas per 32 minutes renka po 20 taškų (46 proc. dvit., 38,2 proc. trit., 86,7 proc. baud.), 6,8 atkovotus kamuolius ir 7,4 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau panašu, jog L.Ballo atsiminimai apie Lietuvą prastesni, nei Lietuvos apie pačius Ballus. Kalbėdamas su SLAM krepšininkas papasakojo apie etapą Lietuvoje, tačiau tikrai ne iš gerosios pusės.

„Tiesą pasakius, po Lietuvos man neberūpėjo kas mane NBA lygoje pašauks. Lovos? Pasisuki į kairę – nukrenti, pasisuki į dešinę – nukrenti. Mano blauzdos kabėdavo ore – ne pėdos, o blauzdos! Buvo blogai, brolau. Kai tai išgyveni, atsiranda mąstysena „man nebesvarbu kur mane pasiųsite“. Kol esu JAV ir turiu vandens, man gerai“ – nesimėgaudamas prisiminimais kalbėjo LaMelo.

„Visas tas šūdas, tai atrodė kaip viena didelė šūdina naktis! Tas šūdas buvo beprotiškas. Maistas sunkiai valgomas, velniškai šalta, nieko nėra aplinkui“, – riebių žodžių negailėjęs pasakojo L.Ballas.

„Tuomet aš užsidariau. Pamasčiau, jog man tikrai nereikia per daug. Tiesiog reikia daug dirbti ir tai pasiekti. Tai buvo svarbu. Auka, jaučiate mane? Taip aš mačiau tą situaciją.

Visas psichologinis šūdas grįžta į Lietuvą. Nemeluosiu, nuo to laiko aš nebesiblaškau. Nėra nieko, ko negali padaryti. Man netgi teko sėdėti ant atsarginių suolo. Aš tiesiogine to žodžio prasme viską padariau ten“, – nepatenkintai kalbėjo L.Ballas.

LaMelo į NBA buvo pašauktas 3-uoju šaukimu „Charlotte Hornets“ ekipos ir per trumpą laiką sugebėjo tapti šios komandos veidu ir lyderiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.