EUROLYGA 2023

Paslaptis išlieka: kokį LKL klubą perpirks Gedimino Žiemelio bendrovė – Prienai ir Kėdainiai neparduodami

Gedimino Žiemelio steigiamas Vilniniaus krepšinio klubas nebus kuriamas ant į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) Prienų „Labas GAS“ komandos platformos. Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) ketvirtadienį pranešė apsisprendusi dėl savo pasirinkimo – į šalies sporto rinką bendrovė žengs įsigydama vieną iš esamų LKL komandų.

 Gedimino Žiemelio įsteigta bendrovė nori nupirkti LKL klubą ir paversti jį Vilniaus komanda.<br>T.Bauro nuotr.
 Gedimino Žiemelio įsteigta bendrovė nori nupirkti LKL klubą ir paversti jį Vilniaus komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-31 17:00, atnaujinta 2022-03-31 17:01

„Basketball Holding Company“ prezidentas Rimantas Kaukėnas teigė suprantantis, kad krepšinio bendruomenei bus labai įdomu sužinoti kokia tai komanda, tačiau kol kas jos neįvardino, tvirtindamas, jog toks elgesys, dar nepasibaigus LKL sezonui, būtų nepagarbus.

Ekipa, kurios valdymą perims „Basketball Holding Company“, bus paskelbta balandžio 28 dieną.

Tačiau jau senokai sklandė gandai, kad BHC pasinaudos galimybe perpirkti Kėdainių arba Prienų komandas. Prieš kurį laiką apie galimą klubo pardavimą paneigė Kėdainių „Nevėžis“, o po garsaus pranešimo apie komandos pirkimą savo žodį tarė ir Prienų „Labas GAS“. Akcininkai patikino, kad kalbos vyko, tačiau buvo nutarta atsisakyti parduoti komandą.

„Prienų krepšinio klubas nori paneigti viešumoje sklandančią informaciją ir abejones dėl klubo pardavimo, – skelbiama klubo pranešime feisbuko paskyroje. – Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) buvo išreiškusi susidomėjimą ir kreipėsi dėl VšĮ Krepšinio sporto klubo „Prienai“ įsigijimo.

Norėdami priimti demokratišką sprendimą, suorganizavome diskusiją su klubo dalininkais, potencialių pirkėjų atstovais ir Prienų rajono savivaldybės tarybos nariais. Po diskusijos buvo vieningai sutarta – klubas parduotas nebus.

„Džiaugiuosi, kad diskusijoje dėl Prienų krepšinio klubo galimo pardavimo dalyvavusių Prienų rajono savivaldybės tarybos ir kitų klubo dalininkų nuomonė buvo vieninga, be didesnių diskusijų buvo nuspręsta, kad klubas neturi būti parduodamas.

Priešingai, jis privalo ir toliau išlikti aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje ir būti pasididžiavimu Prienų krašto žmonėms.

Didžiuojamės ilgamete Prienų krepšinio klubo istorija, kurioje įrašyti įspūdingi pasiekimai, labai vertiname komandos rėmėjus, ištikimus sirgalius ir tikime, kad krepšinio komanda toliau sieks savo tikslų ir dar ne vienerius metus džiugins mus pergalėmis bei gražiomis žaidimo akimirkomis“, – tašką šioje istorijoje deda Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.