EUROLYGA 2023

Po „Ryto“ skambaus antausio „Žalgirio“ treneris J. Zdovcas jau žino, kas negerai su kauniečių žaidimu

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį bandys iškovoti pergalę Eurolygoje, kuri padėtų ekipai atsispirti nuo turnyrinės lentelės dugno. Tačiau padaryti tai bus sunku – Vitorijoje su „Baskonia“ klubu žaisiantys lietuviai taip pat žino, jog ispanai dar neprarado šansų nusigvelbti kelialapį į atkrintamąsias turnyro kovas ir pergalė prieš žalgiriečius jiems reikalinga kaip oras.

Jure Zdovcas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 3:23 PM, atnaujinta Mar 31, 2022, 3:27 PM

Baskai baigiantis reguliariam sezonui ir pasikeitus ekipos strategui įjungė papildomą pavarą bei  turėjo keturių pergalių seriją, tačiau praėjusiame ture apmaudžiai pralaimėjo kitam pretendentui į kelialapį „Monaco“ 68:78.

Tuo tarpu kauniečiai po geros keturių laimėjimų atkarpos dabar ir vėl atsidūrė duobėje, nusileidę tris pastaruosius mačus. Praėjusią savaitę namie Kaunas krito nuo Vilerbano ASVEL 68:72.

Žalgiriečiai Vitorijoje žais priešpaskutinį šio sezono Eurolygos mačą, o varžybas užbaigs sekmadienį namie, kai grumsis atidėtose rungtynėse su Belgrado „Crvena zvezda“.

Kaune „Žalgiris“ sugebėjo palaužti lietuvių Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio „Baskonia“ 72:68.

Kitą vertus, LKL čempionas Eurolygos dvikovą pasitinka ne itin geros nuotaikos, nes sekmadienį šalies čempionato akistatoje Vilniuje krito nuo „Ryto“ komandos 74:87 ir nutraukė net 14 pergalingų mačų seriją pirmenybėse.

„Varžovas yra talentingas ir turintis daug aukštų žaidėjų. Tad mums tai bus didelis iššūkis. Privalome gerinti žaidimą puolime ir žaisti labiau kaip komanda, o ne kliautis individualiu meistriškumu. Turime gerai dalintis kamuoliu ir reikės padaryti viską, kad laimėtume“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

– W.Baldwinas sunkiai pradėjo sezoną, bet dabar jis tapo „Baskonia“ lyderiu. Ar jam įsibėgėti leido naujasis treneris Nevenas Spahija?

– Taip. Žaidėjas ir treneris turi prisitaikyti vienas prie kito ir akivaizdu, kad W.Baldwinas sugebėjo rasti raktus į N.Spahijos schemas.

Jis pradėjo žaisti atsakingiau, geriau kontroliuoti ir perdavinėti kamuolius. Viena iš pagrindinių užduočių bus sustabdyti šį krepšininką.

– „Žalgiriui“ liko sužaisti Eurolygoje 2 mačus. Kokį komandos veidą norėtumėte parodyti per tuos mačus?

– Nuo pat pradžių, kai atvykau į ekipą, kartojau, kad noriu matyti kovojančią, fiziškai pasirengusią ir kietai žaidžiančią komandą. Turime versti varžovą grumtis dėl kiekvieno taško, dėl kiekvienos pergalės. Tai mūsų tikslas – neatsipalaiduoti.

Taip pat privalome žaisti kaip viena komanda. Pastaruoju metu pradėjome žaisti kiek savanaudiškai.

Prieš „Rytą“ žaidėme būtent taip. Žinoma, mes neturėjome dviejų pagrindinių įžaidėjų. Dabar mes per daug mušinėjame kamuolį – reikia mažinti tokį bereikalingą mušinėjimą ir daugiau perdavinėti kamuolį.

– Kaip komanda reagavo į nesėkmę Vilniuje?

– Jei atvirai, aš porai dienų buvau iškritęs dėl ligos. Šiandien jau turėjome gerą treniruotę, bet vis dar jaučiuosi sergantis. Tąkart autobuse buvo tyla ir žaidėjai nesikalbėjo. Jie suprato, kad tai buvo ne jų diena.

Analizavome mačą, buvo per daug savanaudiškumo tiek puolime, tiek gynyboje, trūko energijos. Jeigu esame protingi – iš to susitikimo išmoksime daug pamokų atkrintamosioms akistatoms

– Kokia situacija su trauma patyrusiu ir su vilniečiais nežaidusiu Luku Lekavičiumi?

– Lukas yra pasirengęs žaisti. Jis haučiasi gerai šiandien ir manau, kad rytoj bus viskas gerai. Turbūt nereikia sakyti, kiek svarbus jis šiuo metu komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.