EUROLYGA 2023

G. Žiemelio krepšinio klubas apmaudžiai išsidavė – jau bedama pirštu, kokią LKL ekipą „praris“ Vilnius

Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) ketvirtadienį paskelbė, kad į šalies sporto rinką ji žengs ne pradėdama nuo nulio, o įsigydama vieną iš esamų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų. Būsimasis ekipos prezidentas Rimantas Kaukėnas atsisakė pranešti, kokia tai bus komanda, tačiau klubo pranešimas beveik atskeidė, kurios krepšinio kariaunos neliks po šio sezono LKL. Galimai Vilnius „praris“ Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Pasvalio „Pieno žvaigždės“ gali būti parduotos.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Pasvalio „Pieno žvaigždės“ gali būti parduotos.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Gediminas Žiemelis<br> V.Skaraičio nuotr.
 Gediminas Žiemelis<br> V.Skaraičio nuotr.
 BHC klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas<br> D.Umbraso nuotr.
 BHC klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 4:29 PM, atnaujinta Apr 1, 2022, 5:39 PM

„Pastarąjį pusmetį analizavome visus patekimo į LKL kelius, nes norime žaisti šioje lygoje jau nuo rudens. Niekada neslėpėme, kad ieškojome sau patraukliausio ir efektyviausio kelio įžengti į sporto rinką. Įvertinę visas aplinkybes priėmėme sprendimą bei patvirtiname, jog „Basketball Holding Company“ įsigis vieną iš esamų LKL komandų“, – teigė ketvirtadienį BHC prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Pranešime skelbiama, jog BHC supranta, jog visiems įdomu, kokia tai ekipa, tačiau R.Kaukėnas patikino, kad jos neįvardins iki balandžio 28-osios, tvirtindamas, jog toks elgesys, dar nepasibaigus LKL sezonui, būtų nepagarbus.

„Puikiai suprantu, kad visiems smalsu kurį klubą pasirinkome, tačiau gerbdami komandą, jos administraciją, sirgalius, miestą ir sporto bendruomenę, manome, kad atskleisti tokią informaciją dabar būtų tiesiog nepagarbu ir netaktiška.

Pagarbą laikome viena iš kertinių savo kuriamo klubo vertybių, todėl viską atskleisime balandžio 28 dieną – užbaigus klubo įsigijimo procesą ir pasibaigus reguliariam LKL sezonui“, – pridūrė R.Kaukėnas.

Pasibaigus LKL reguliariam sezonuio balandžio 28-ąją trys klubai jau užbaigs savąjį pasirodymą pirmenybėse, nes nepateks į atkrintamuosius mačus. Pagal šių dienų turnyrinę lentelę, su šiuo sezonu balandžio pabaigoje turėtų atsisveikinti Kėdainių „Nevėžis“, Prienų „Labas GAS“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Tiesa, pastaroji dar galėtų pagriebti kelialapį į atkrintamuosius mačus, tačiau sunku patikėti, jog pasvaliečiai per 23 mačus laimėję vos 5 kovas staiga atsigaus ir švęs sėkmę visuose likusiuose 7 mačuose bei sugebės įsitvirtinti aštuntuke.

Tik pasklidus naujienai ir galimoms kalboms apie BHC siekius nusipirkti LKL klubą, tiek Prienai, tiek ir Kėdainiai suskubo pranešti, kad nežada to daryti, o prieniškiai ketvirtadienį net papasakojo socialiniame tinkle, jog Vilniaus komanda tikrai siūlė sutartį.

„Prienų krepšinio klubas nori paneigti viešumoje sklandančią informaciją ir abejones dėl klubo pardavimo. Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė BHC buvo išreiškusi susidomėjimą ir kreipėsi dėl VšĮ Krepšinio sporto klubo „Prienai“ įsigijimo.

Norėdami priimti demokratišką sprendimą, suorganizavome diskusiją su klubo dalininkais, potencialių pirkėjų atstovais ir Prienų rajono savivaldybės tarybos nariais. Po diskusijos buvo vieningai sutarta – klubas parduotas nebus“, – pranešė ekipos atstovai.

Vilniaus ekipa tikina, kad paskelbti iki balandžio 28-osios perkamą klubą būtų nepagarba ir netaktiškumu perkamos ekipos atžvilgiu – tai padarys pasibaigus reguliariam sezonui.

Tad pagal Vilniaus komandos pranešimą suprantama, kad BHC kalba apie sezoną užbaigusią ekipą, nes vargu, ar tam tikram klubui per atkrintamuosius LKL mačus padėtų faktas, jog visi komandos žaidėjai per lemiamas akistatas žinos, jog po kelių rungtynių taps bedarbiais, nes naujieji savininkai nematys jų buriamoje komandoje.

Su „Pieno žvaigždžių“ ekipa susiję žmonės lrytas.lt atsisakė paneigti ar patvirtinti informaciją, kad klubas yra parduodamas. Šnekama tik apie sezono pabaigą ir būtinumą atsiskaityti su krepšininkais.

Gerai LKL reikaluose informuotas specialistas patikino, kad naujos komandos pirkimą vis tiek turėtų palaiminti lygos Valdyba, tačiau šiai dienai visi BHC bendrovės pranešimai labiau yra reklaminiai triukai, kurie skirti būtent tam klubui, kurį žada pirkti Gedimino Žiemelio įkurta BHC valdysianti bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.