EUROLYGA 2023

RKL atkrintamosios: už ketvirtfinalio borto palikti dukart lygos čempionai

Regionų krepšinio lygoje tęsiasi atkrintamosios varžybos. Aštuntfinalio etape startavo visos lygos ekipos, o šįvakar įteikti ir pirmieji kelialapiai į B diviziono ketvirtfinalius.

 RKL atkrintamosios: už ketvirtfinalio borto palikti dukart lygos čempionai<br> S.Čirbos/RKL nuotr.
 RKL atkrintamosios: už ketvirtfinalio borto palikti dukart lygos čempionai<br> S.Čirbos/RKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 8:18 AM

Ketvirtadienio vakarą aštuntfinalio seriją pradėjo paskutinioji A diviziono pora – Kazlų Rūdos „SC-Ataka“ ir Ukmergės „Olimpas“. Daug intrigos žadanti serija šį faktą patvirtino jau pirmajame susitikime.

Suvalkiečių teritorijoje vykusiame susitikime prireikė pratęsimo, o pergalę 78:77 galiausiai iškovojo „SC-Atakos“ krepšininkai.

Kazlų Rūdos ekipa rungtynes galėjo uždaryti dar ketvirtajame kėlinyje, kai po Jauniaus Davniuko tritaškio likus žaisti 21 sekundę pirmavo 5 taškais (68:63). Tačiau tuomet Jokūbas Fominas atsakė tritaškiu, „SC-Ataka“ nesugebėjo išsimesti kamuolio iš užribio per penkias sekundes, o galiausiai Augustinas Krūminis dėjimu išplėšė pratęsimą.

Pratęsime „SC-Ataka“ dar kartą įgijo penkių taškų persvarą ir šįkart jos nebeišvaistė.

Kazlų Rūdos ekipai Domantas Senda pelnė 20 taškų, 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių pridėjo Mantas Gelčius. Ukmergės klubo gretose išsiskyrė 19 taškų pelnęs, 13 kamuolių atkovojęs bei 5 blokus varžovams išrašęs Ignas Lukošius.

Antrosios serijos rungtynės šeštadienį vyks Ukmergėje.

Antrąjį žingsnį link ketvirtfinalio etapo žengė „Biržų-KKSC“ ekipa. Smegduobių krašto atstovai savo aikštelėje 82:73 įveikė Kėdainių „SC-Ateitis“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių jau pirmauja 2:0.

Žydrūno Kačinsko auklėtiniai sėkmingiau sužaidė antrąjį ir ketvirtąjį kėlinius, o rungtynes laimėjo nepaisant visiškai pralaimėtos kovos po krepšiais – kėdainiškiai atkovojo 43 kamuolius, kai tuo tarpu biržiečiai viso labo 24.

„SC-Ateities“ ekipą susitikime pražudė klaidos – Kėdainių klubas suklydo net 26 kartus.

Nugalėtojams Andrejus Tichonovas pelnė 20 taškų (4/7 trit.), 15 pridėjo Vytautas Saulis. Kėdainių ekipos gretose išsiskyrė Vainius Steponavičius, surinkęs 22 taškus, 18 – Gvido Rupeikos sąskaitoje.

Trečiosios ir galimai lemiamos šios serijos rungtynės bus žaidžiamos kitą antradienį Kėdainiuose.

Mažiausiai intrigos ketvirtadienio vakarą pasiūlė Prienų „Labas Gas-KKSC“ ir „Tauragės“ ekipos. Prieniškiai antrosiose serijos rungtynėse 70:100 nusileido varžovams ir serijoje atsilieka 0:2.

„Labas Gas-KKSC“ ir vėl nerado priešnuodžių uraganiniam varžovų puolimui, kurie antrosiose iš eilės rungtynėse pelnė 100 ir daugiau taškų.

Šarūnas Zablockis išnaudojo visus 11 registruotų krepšininkų, o rezultatyviausiai jų gretose žaidė Paulius Steikūnas, surinkęs 21 tašką. Prienų ekipai 17 taškų pelnė Kajus Okmanas. Beje, pastarasis per dvejas žaistas aštuntfinalio rungtynes iš toli atakavo net 23 kartus, tačiau tikslą pasiekė viso labo 3 metimai.

Trečiosios šios serijos rungtynės vyks šeštadienį Tauragėje.

Trečiadienio vakarą Anykščiuose savo aštuntfinalio kovas pradėjo Anykščių KKSC „Elmis“ ir Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“. Pratęsimo pareikalavusiose rungtynėse pergalę 84:81 išplėšė namuose rungtyniavę Anykščių krepšininkai.

Šeimininkai užtikrintai pirmavo ketvirtajame kėlinyje ir buvo per plauką nuo pergalės, tačiau Arnas Knystautas pelnė 5 taškus iš eilės ir išplėšė pratęsimą.

Pratęsime vyko atkakli kova, o pirmaujanti komanda keitėsi net septynis kartus. Galiausiai, laimės žiburys ryškiau švietė Anykščių krepšininkams, kurių pergalę dvitaškiu metimu įtvirtino Donatas Radžiūnas.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė Žygimantas Žiukas – jis pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko net 12 rezultatyvių perdavimų ir surinko 36 naudingumo balus. Klaipėdiečių ekipai 21 tašką pelnė Aringas Brazauskas.

Atsakomosios serijos rungtynės šeštadienį vyks uostamiestyje.

Ketvirtadienio vakarą bilietus į ketvirtfinalį užsitikrino „Radviliškio-ŠSPC“ ir Pakruojo „SC-Lygumų ŽŪB“ ekipos.

Radviliškiečiai išvykoje 92:66 sutriuškino Vilniaus krepšinio mokyklos „Vilma“ auklėtinius, o pakruojiškiai namuose 73:51 nugalėjo Molėtų „Ežerūną“ ir baigė dukart RKL čempionų žygį šiame sezone.

Būtent Radviliškio ir Pakruojo ekipos tarpusavy susitiks ketvirtfinalio etape.

Tuo tarpu Šiaulių KA „Saulė-SG“ ir Ignalinos „Vilkakalnio-Losritos“ poroje prireiks lemiamų rungtynių. Šiauliečiai namuose 78:68 atsirevanšavo už antradienį patirtą pralaimėjimą ir seriją perkėlė į Ignaliną.

„Saulė-SG“ tiesiog dominavo pirmoje susitikimo pusėje ir į pertrauką išsinešė 16 taškų persvarą, kurios pakako pergalei iškovoti.

Nugalėtojams Mantas Litvinas pelnė 22 taškus, 14 taškų ir 12 atkovotų kamuolių pridėjo Rokas Norutis. Ignalinos komandai Dovydas Sakalnikas pelnė 30 taškų, atkovojo 16 kamuolių ir surinko net 39 naudingumo balus. Jis dominavo ir pirmojoje tarpusavio akistatoje, pelnęs 30 taškų.

Savo kovas atkrintamosiose pradėjo ir Skuodo „Kuršastos“ bei Alytaus „Dzūkijos-SRC“ krepšininkai. Skuodiškiai namuose 78:61 nugalėjo svečius ir serijoje išsiveržė į priekį 1:0.

„Kuršastai“ Nojus Vainoras ir Tadas Juozas Ruškys surinko po 14 taškų, 13 pelnė Martynas Rimkus. „Dzūkijos-SRC“ gretose išsiskyrė Eimantas Vojevockas, pelnęs 20 taškų ir sugriebęs 12 atšokusių kamuolių.

Pirmąją pergalę aštuntfinalyje pasiekė Kauno „Žalgiris-3“ ekipa. Jaunieji žalgiriečiai savo aikštelėje 96:66 pranoko Kaišiadorių „Savingę“.

Rezultatyviausiai žaliai-baltų gretose žaidė Domantas Šarauskas, pelnęs 18 taškų, 14 pridėjo Emilis Bartninkas. „Savingei“ po 15 pelnė Almantas Liepuonis ir Arminas Puišys.

Skuodo ir Alytaus ekipos antrąsyk ant parketo išbėgs pirmadienį Alytuje, Kauno ir Kaišiadorių krepšininkai susikaus sekmadienį Kaišiadoryse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.