EUROLYGA 2023

J. Lauvergne'o traumą tikslinęs J. Zdovcas kreipėsi į auklėtinius: „Jie žaidžia ne dėl manęs, o dėl „Žalgirio“

„Esu labai nusivylęs, nežinau, apie ką galvoja mūsų krepšininkai. Sveikinimai „Baskonia“ ekipai. Tuo metu mes tik atkarpose rodėme, kad galime kovoti, bet šį kartą tai nebuvo mūsų vakaras“, – vos pasibaigus dvikovai televizinėje Eurolygos transliacijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas J.Zdovcas.

J.Zdovcas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
J.Zdovcas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>zalgiris.lt nuotr.
J.Zdovcas.<br>zalgiris.lt nuotr.
J.Zdovcas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 12:42 AM, atnaujinta Apr 2, 2022, 12:45 AM

Pirmąją balandžio mėnesio dieną Kauno „Žalgirio“ krepšininkai norės užmiršti kuo greičiau. Penktadienį vykusioje Eurolygos dvikovoje Lietuvos čempionai išvykoje beviltiškai 79:96 nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Su rimtomis problemomis „Žalgiris“ susidūrė dar prieš rungtynes.

Likus kelioms valandoms iki dvikovos pradžios paaiškėjo, kad Vitorijoje komandai padėti negalės susirgę Janis Strelniekas ir Marekas Blaževičius.

„Varžovai buvo greitesni, geriau dalinosi kamuoliu, mus apstumdė. Nebuvo nieko ypatingo, kam nebūtume pasiruošę, bet buvome per lėti, per minkšti ir tragiškai reagavome į įvykius aikštėje.

Turėjome gerų momentų, bet, kai varžovai pataiko viską laimėti, mums tai tampa tikru košmaru“, – „Žalgiris TV“ po rungtynių samprotavo J.Zdovcas.

Dviejų karių netekęs „Žalgiris“ atrodė beviltiškai jau nuo pirmojo varžybų kėlinio – baskai šeimininkavo abiejose aikštės pusėse ir po pirmojo kėlinio džiaugėsi triuškinančiu pranašumu – 35:15.

Kauniečių košmaras tęsėsi ir tolimesnėje rungtynių stadijoje – vienu metu aikštės šeimininkai įgijo net 30 taškų pranašumą, o „Žalgirio“ problemas dar labiau pagilino antroje rungtynių pusėje nežaidusio Joffrey Lauvergne'o problema.

Prancūzas antrojo kėlinio pabaigoje patyrė traumą.

„Daktarai sakė, kad turime palaukti. Jis jaučia skausmą šonkaulių srityje – pamatysime“, – žalgiriečio traumą komentavo treneris.

Stebuklo nebesukūrusiam „Žalgiriui“ liko tik kapituliuoti, o reabilituotis kauniečiai galės sekmadienį, kai savo žiūrovų akivaizdoje žais paskutiniąsias šio sezono Eurolygos rungtynes.

Kauno klubas namuose priims Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkus.

– Kokios buvo pagrindinės prasto „Žalgirio“ starto priežastys? – buvo paklausta J. Zdovco.

– Jau viską paminėjau. Buvome lėti, trūko agresijos, per daug žaidėme savanaudiškai. Taip pat nespėjome grįžti į gynybą, prastai komunikavome, keitėmės ginamaisiais. Viskas susideda, viskas buvo blogai nuo pat pradžių.

– Kaip keitėsi žaidimo planas, kai sužinojote, kad nežais Wade'as Balwinas?

– Niekaip. Stebėdamas apšilimą jau mačiau, kad jis naudoja tik kairę ranką. Kiek vėliau sužinojome, kad jis nežais, bet žinojome, kad jie turi kitų žaidėjų užnugarį.

Galvojau, kad tai bus mūsų šansas, bet klydau.

– Ar nemanote, kad naujienos apie naująjį trenerį savotiškai supurtė komandą?

– Apie tai kalbėjau rūbinėje. Galbūt žaidėjai kiek ir atsipalaidavo, bet jie žaidžia ne dėl manęs, o dėl „Žalgirio“. Turime gerą atmosferą, bet tai neveikia. Mes nenorime būti paskutiniai ir neturime tikslo atsipalaiduoti.

– Tai buvo paskutinės Pauliaus Jankūno Eurolygos išvykos rungtynės. Gal galvojate jam suteikti daugiau minučių sekmadienį?

– Negalvoju apie tai. Paulius kalbėjo, kad tai bus jo paskutinės rungtynės, bet viskas priklausys nuo jo. Mes turime laimėti rungtynes. „Crvena zvezda“ taip pat atvyksta po skaudaus pralaimėjimo. Esu įsitikinęs, kad pademonstruosime geresnį savo veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.