EUROLYGA 2023

Pasitraukus NCAA ekipos treneriui, „Bulldogs“ komandoje nenori likti ir lietuvis S. Lukošius

Šį sezoną NCAA debiutavęs lietuvis Simonas Lukošius ieško galimybių pakeisti universitetą. Butlerio „Bulldogs“ ekipai atstovavęs krepšininkas įsirašė save į NCAA perėjimų sistemą.

Simonas Lukošius<br>Imago Images/Scanpix nuotr.
Simonas Lukošius<br>Imago Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 1:39 PM

NCAA perėjimų sistema buvo sukurta 2018 metais ir skirta valdyti bei palengvinti studentų-sportininkų, norinčių pereiti iš vieno universiteto į kitą, procesą.

Sportininkai į sistemą patenka tuomet, kai praneša, jog planuoja pereiti į kitą mokymo įstaigą.

Tuomet ta mokykla, kurioje dar mokosi atletas, per dvi darbo dienas įveda sportininko vardą į duomenų bazę, o kitų mokyklų treneriai ir personalas gali susisiekti su jaunuoju sportininku bei pasiūlyti mokytis tame universitete ir gauti stipendiją.

Greičiausiai S.Lukošiaus noras trauktis iš Butlerio komandos gali būti susiję su tuo, kad iš pareigų buvo atleistas ekipos vyriausiasis treneris Lavallas Butleris. Krepšininkui, pakeitus universitetą, jis vienerius metus negali atstovauti naujajai komandai NCAA pirmenybėse.

Paskutinė „Bulldogs“ pergalė buvo pasiekta kovo 9-ąją „Big East“ turnyre 89:82 prieš Xaviero universitetą, o S.Lukošius tada pasižymėjo karjeros rekordu – pelnė 27 taškus.

L.Butlerio ekipos žaidėjai yra itin ištikimi savo treneriui, todėl atleidus strategą universitetui kyla pavojus prarasti dalį savo ekipos.

Devyniolikmetis lietuvis debiutiniame sezone NCAA per 22 minutes pelnė vidutiniškai po 6,8 taško, atsikovojo po 3,3 kamuolio ir atliko 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.