EUROLYGA 2023

Po visiško fiasko Vitorijoje L. Lekavičius nevaidmainiavo: „Buvo visiška tragedija“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sužaidė priešpaskutines šio Eurolygos sezono rungtynes ir jose patyrė skaudžią nesėkmę. Jure Zdovco auklėtiniai išvykoje rezultatu 79:96 (15:35, 25:22, 10:20, 29:10) pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipai.

 Lukas Lekavičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>V.
 Lukas Lekavičius<br>V.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 8:06 AM

Tragiškai mačą pradėję kauniečiai iškart atsiliko 20 taškų skirtumu – 10:30 ir po tokio nokdauno nė karto neatsigavo. Komandas skyrė ir 30 taškų skirtumas – 22:52, o mažiausia praraja mačo metu buvo 50:66.

Kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidęs 20 taškų pelnęs Lukas Lekavičius po pralaimėjimo akcentavo „Žalgirio“ gynybą.

„Nėra ką labai kalbėti. Visi viską matėme – varžovai mus tiesiog apibėgo, nespėjome grįžti į gynybą. Jie buvo greitesni, fiziškesni, turėjo daugiau energijos. Tragedija visiška“, – kalbėjo „Žalgirio“ įžaidėjas.

Kalbadamas apie tai, kad kauniečiai per pirmą kėlinį sugebėjo pralaisti net 35 taškus, L.Lekavičius tikino: „Nėra ką kalbėti apie taktikas. Tiesiog jie viską užbėgo. Mes pramesdavome, rinkdavomės gal prastesnius metimus, o jie atsikovodavo ir mes nespėdavome grįžti. Viskas paprasta“.

L.Lekavičius dėl ligos nežaidė savaitę, o po jos aikštėje iškart buvo mestas į aikštę ir žaidė 25 minutes.

„Gerai jaučiausi. Užsimiršo kažkaip rungtynių metu. Prieš rungtynes galvojau, kaip čia bus, nes šiek tiek kojos pavargusios po tiek laiko.

Galvojau, kad bus sunkiau, bet rungtynių metu užsimiršo ir visai neblogai. Jau ne pirmas rungtynes žaidžiu – jau pripratęs prie krūvių.

Turiu savo rankose kamuolį, tai dar ir šis faktorius prideda pasitikėjimo aikštėje“, – tikino L.Lekavičius.

Šios rungtynės buvo paskutinis Eurolygos išvykos mačas „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui. Kaip tikino L. Lekavičius, komanda norėjo jam padovanoti pergalę, tačiau dabar teks motyvuotis paskutinei šio sezono akistatai Eurolygoje sekmadienį su Belgrado „Crvena zvezda“.

„Kalbėjomės apie tai. Tikrai labai norėjome pergalės dėl Pauliaus, bet ką padarysi. Liko paskutinės rungtynės namuose ir privalome rasti motyvacijos. Norisi sezoną užbaigti pergalingai“, – aiškino kauniečių įžaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.