EUROLYGA 2023

Eurolygoje – intriguojantis reguliariojo sezono finišas

Nors jau aiškios visos aštuonios atkrintamosiose varžybose žaisiančios Eurolygos komandos, reguliariojo sezono pabaigoje intrigų nestinga. Įdomu tai, kad net septynių klubų vieta turnyro lentelėje dar gali pasikeisti. Šią savaitę baigsis pirmasis varžybų etapas.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-06 11:04

Reguliariojo sezono nugalėtojos vardą jau senokai užsitikrino Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (21 pergalė, 6 pralaimėjimai), kuriai atstovauja Rokas Jokubaitis.

Toliau rikiuojasi Pirėjo „Olympiacos“ (19, 9), Madrido „Real“ (18, 9), Milano „Armani“ (18, 9), Stambulo „Anadolu Efes“ (15, 11), Tel Avivo „Maccabi“ (15, 11), „Monaco“ (14, 13), Miuncheno „Bayern“ (13, 13).

Trys ekipos įnirtingai grumiasi dėl antrosios vietos. Nei „Olympiacos“, nei „Real“, nei „Armani“ nenukris žemiau ketvirtojo turnyro lentelės laiptelio, tačiau niekas nenori likti šioje vietoje, nes tada realu, kad jau ketvirtfinalyje teks išbandyti jėgas su čempiono titulą ginančia „Anadolu Efes“ komanda, į kurios gretas po traumos grįš ir Vasilije Micičius.

Donato Motiejūno atstovaujamas Eurolygos naujokas „Monaco“ turi galimybę iš septintosios pozicijos pakilti į šeštąją, bet gali nukristi ir į aštuntąją. Kur iškart tektų kautis su „Barcelona“. Monako krepšininkai paskutiniame ture penktadienį namie rungtyniaus su įkandamu varžovu – Berlyno ALBA (11, 15). „Monaco“ žaidėjai dabar yra puikios sportinės formos. Jie šventė keturias pergales iš eilės.

Dar viena intriga – kuris krepšininkas reguliariajame sezone surinks daugiausia naudingumo balų. Šioje statistikos kategorijoje pirmaujantys „Barcelona“ puolėjas Nikola Mirotičius ir Madrido „Real“ ekipos „centras“ Walteris Tavaresas žengia beveik koja kojon. Jie savo sąskaitose turi atitinkamai 19,97 ir 19,55 balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.