EUROLYGA 2023

Po „Žalgiriui“ nepalankaus Eurolygos sprendimo – Kauno ekipos sirgalių atsakas

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ ekipa sulaukė nemalonių žinių iš Eurolygos – Lietuvos čempionai bus priversti praplėsti savo piniginę, nes turnyro vadovybė nusprendė, kad Kaune vykusių rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ ekipų metu kauniečių sirgaliai elgėsi netinkamai ir parodė nepagarbą priešininkams.

„Green White Boys“ pakvietė solidarizuotis ir prisidėti prie paramos „Žalgiriui“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Green White Boys“ pakvietė solidarizuotis ir prisidėti prie paramos „Žalgiriui“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Green White Boys“ pakvietė solidarizuotis ir prisidėti prie paramos „Žalgiriui“<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Green White Boys“ pakvietė solidarizuotis ir prisidėti prie paramos „Žalgiriui“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 8:21 AM, atnaujinta Apr 14, 2022, 8:22 AM

eurolyga-kaunui-israse-nem-23055058"="">eurolyga-kaunui-israse-nem-23055058"" target="_blank">Eurolyga nubaudė „Žalgirį“ 9 tūkst. eurų bauda.

Kauno klubas taip pat sulaukė įspėjimo už vos „Žalgirio“ arenoje neįsipliekusių muštynių, kai konfliktą tarp Lietuvos ir Serbijos sirgalių turėjo raminti teisėsaugos atstovai.

Trečiadienį į Eurolygos sprendimą nubausti Kauno klubą socialinėje erdvėje sureagavo ir aktyvioji „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“.

Ištikimieji Kauno klubo fanai negailėjo kritikos turnyro vadovybės priimtam sprendimui bei pripažino nesikratantys atsakomybės. Maža to, sirgaliai pakvietė solidarizuotis ir visus prisidėti finansine parama, kuria bus padengiama „Žalgiriui“ skirta Eurolygos bauda.

„Eurolyga šiandien Žalgiriui skyrė 9000 eurų baudą už politikavimą ir tvirtos pozicijos pademonstravimą rungtynių prieš Serbiją metu.

Protu nesuvokiama, bet iš Eurolygos vadovų buvo išgirsta, jog Žalgiris nesiėmė jokių priemonių, jog būtų išvengta incidentų dėl serbų nenoro laikyti solidarumo su Ukraina banerio (plakato – red.). Galima suprasti, jog tose rungtynėse Žalgiriui išvis reikėjo atsisakyti Ukrainos palaikymo akcijos.

Nors kosmonautikos diena buvo vakar, bet tokius pareiškimus girdime iš Eurolygos šiandien.

Savo veiksmų nė kiek nesigailime ir atsakomybės nesikratome. Kadangi bauda buvo skirta už skanduotes ir „politikavimus“, o prie jų jungėsi visa arena, kviečiame visus prisidėti prie baudos. Būtų fantastiška, jei pavyktų surinkti visą reikiamą sumą ir klubas dėl to nenukentėtų nė vienu centu. Kviečiame prisidėti visus, net jei ir nebuvote arenoje ir solidarizuotis prie mūsų, klubo bei visos Žalgirio bendruomenės pozicijos.

Rekvizitai : LT443500010015297499 Lukas Mušenkovas Paskirtis – už baudą. Už Žalgirį!“, – feisbuke rašė „Green White Boys“.

„Žalgiris“ jau baigė savo Eurolygos sezoną. Jame kauniečiai iškovojo 8 pergales ir užėmė 15-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.