EUROLYGA 2023

Jaunieji žalgiriečiai pradeda kovas Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Slovėnijoje

Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių ekipa atvyko į Slovėnijos sostinę Liublianą, kurioje pradės pasirodymą Eurolygos jaunimo atrankos turnyre.

 Jaunieji žalgiriečiai pradeda kovas Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Slovėnijoje<br> zalgiris.lt nuotr.
 Jaunieji žalgiriečiai pradeda kovas Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Slovėnijoje<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-15 10:49

Jaunieji žalgiriečiai šiame turnyre turėjo varžytis dar sausį Miunchene, tačiau tada dėl su koronavirusu susijusių ribojimų Vokietijoje turnyras buvo pavėlintas ir perkeltas į kitą šalį.

Kartu su kauniečiais turnyro A grupėje varžysis Liublianos „Cedevita Olimpija“, Gdynios „GAK Basketball Academy“ ir Liublianos „Next Generation“ ekipos, o kitoje grupėje kovos Madrido „Real“, Berlyno ALBA, Brno „Basket“ ir Basano „Orange 1 Basket“ aštuoniolikmečių komandos.

Į Eurolygos finalo ketverto metu vyksiantį pagrindinį turnyrą pateks šio atrankos turnyro nugalėtoja. Norėdami žengti į atrankos turnyro finalą Vytauto Pliaugos auklėtiniai grupėje turės užimti pirmą vietą.

„Esminis mūsų pliusas yra tas, kad kai kuriems vaikinams tai bus jau ketvirtas toks turnyras, kai kuriems trečias, antras ar pirmas. Turnyre svarbiausias dalykas bus psichologija, nes ne vienas turnyras jau buvo ir matėme tą jauduliuką. Tai yra krepšinis ir jį reikia žaisti – svarbiausia, kad žaidėjai žaistų taip, kaip žaidė iki šiol ir nesistengtų daryti to, ko nėra darę anksčiau“, – „Žalgiris TV“ prieš išvykimą pasakojo strategas.

Į Liublianą vyksta „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ ekipų žaidėjų pagrindu sudaryta komanda, prie kurios taip pat prisijungė 16-metis Justas Stonkus iš Plungės ir Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandoje nuomos pagrindais rungtyniaujantis Paulius Murauskas.

„Adaptacija LKL šiek tiek užtruko, bet įsivažiavus viskas yra gerai – gaunu daug patirties. Jaučiuosi sustiprėjęs žaidimo skaityme, žinau kur atsistoti, kaip užsiimti poziciją. Manau, kad daug pridėjau ir fiziškai, pagreitėjau, aukščiau šoku, geriau pataikau, tad sakyčiau, kad pridėjau visur. Manau, kad galime laimėti šį Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą, todėl to ten ir važiuojame“, – debiutinį sezoną LKL vertino ir tikslus turnyrui kėlė P.Murauskas.

Vienu komandos lyderių Eurolygos jaunimo atrankos turnyre turėtų tapti ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavęs Kajus Kublickas.

„NKL sezonas man pačiam davė tikrai daug, teko susidurti su fiziškai stipresniais varžovais, tad žvelgiant į artėjančius metus, tai buvo gera patirtis ir geros pamokos. Manau, kad treniruočių metu mums sekasi neblogai, gludiname derinius, bandome įvesti naujus žmones ir tikimės, kad pavyks gerai pasirodyti. Į turnyrą važiuojame laimėti, nepaisant to, kad esame jauna komanda ir žaidimo metu gali būti klaidelių. Būsime labai užsivedę“, – tikino jaunasis žalgirietis.

Prieš pat kelionę susirgus Domantui Šarauskui, į Slovėniją išvyko toks vienuoliktukas: Joshua Bonga, Matas Vokietaitis, Kristupas Kepežinskas, Justas Stonkus, Kajus Kublickas, Emilis Bartninkas, Motiejus Krivas, Paulius Murauskas, Mantas Laurenčikas, Rokas Čivilis ir Petras Padegimas.

Pirmąsias rungtynes jaunieji žalgiriečiai sužais penktadienį 17.00 val. su Gdynios „GAK Basketball Academy“, o šeštadienį jų laukia net du mačai: 13.00 val. su Liublianos „Cedevita Olimpija“ ir 19.00 val. su Liublianos „Next Generation“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.