EUROLYGA 2023

Derinių skaičių sumažinęs K. Maksvytis liko nustebintas „Šiaulių“ pasirodymu

Kazys Maksvytis „Žalgirio“ arenoje saviems sirgaliams pristatė 90:74 įveikdamas „Šiaulius“.

 L.Žemgulio/zalgiris.lt nuotr.
 L.Žemgulio/zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 9:57 PM

Naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris po rungtynių kalbėjo, kad rungtynės nebuvo tokios lengvos kaip tikėjosi, nors trenerio planas ir pasiteisino.

„Nebuvo tokios lengvos rungtynės, kaip rodo rezultatas. Persvarą įgavome tik paskutiniame kėlinyje. Toks planas ir buvo, žinojome, jog „Šiauliai“ rungtyniaus su maža rotacija. Stengėmės naudoti agresyvią gynybą, tačiau jie pavargo likus žaisti tik 3 ar 4 minutėms. Turėjome galimybę jau anksčiau susikrauti saugų pranašumą, tačiau leidome varžovams sugrįžti iki 5 taškų“, – po pergalės kalbėjo K.Maksvytis.

Treneris neslėpė, jog varžovai sugebėjo jį nustebinti ir pastebėjo didelį skirtumą tarp pirmų ir antrų rungtynių.

„Šiek tiek nustebino, jog „Šiauliai“ dominavo baudos aikštelę. Jie sumetė 42 taškus iš po krepšio, tai buvo ir žaidimas nugara, ir antri šansai. Šitas faktorius mums tikriausiai labiausiai neleido atsiplėšti.

Šios rungtynės labai skyrėsi nuo praėjusių. Ana kartą puikiai gynėmės, bet turėjome problemų puolant, o dabar atvirkščiai. Gana gerai atrodėme puolime, tačiau prastai gynyboje“, – savo komandos žaidimą analizavo strategas.

K.Maksvytis teigė, jog dalį derinių išėmė, tačiau artimiausiu metu krepšininkams teks mokytis ir naujų dalykų.

„Sumažinome derinių skaičių. Bandžiau atsirinkti tuos, kurie atitinka mano filosofiją. Kažkiek dar pridėsime iš mano bagažo. Turėjome dvi kontaktines ir dvi nekontaktines treniruotes ir su kiekviena diena jaučiamės geriau. Dabar lengvesnis grafikas, galėsime skirti daugiau laiko treniruotėms“, – kalbėjo K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.