EUROLYGA 2023

S. Smithui nusilenkęs G. Žibėnas prakalbo apie I. Buvą ir džiaugėsi komandos charakteriu: nenorime paleisti šio šanso

„Kai reikėjo – su žiūrovų pagalba pakilome, jie mums davė daug papildomos energijos“, – po emocingos bei nemažai jėgų ir energijos pareikalavusios dvikovos kalbėjo Vilniaus „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Žibėnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 18, 2022, 11:06 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 7:36 AM

Pirmadienį sostinės klubas savo žiūrovų akivaizdoje po itin dramatiškos kovos 82:74 pranoko Utenos „Juventus“ krepšininkus ir išsaugojo pirmąją vietą LKL turnyrinėje lentelėje.

Didžiąją dalį laiko aikštėje vyko permaininga kova, o ketvirtojo kėlinio viduryje svečiai iš Utenos turėjo net 9 taškų pranašumą, tačiau legionierių išbudintas „Rytas“ stojo į lemiamą šturmą, o sirgalių pakylėti krepšininkai nužygiavo iki devintosios pergalės iš eilės.

„Kentėjome daug, prametėme daug gerų metimų, bet sunkiausiu momentu visus kreditus atiduodame sirgaliams. Jie sugrįžo į areną. Šiandien aš be žodžių.

Turėjome devynių taškų deficitą, o gerai sužaidėme tik paskutines penkias minutes. Šį kartą to užteko, bet kitą kartą gali to ir neužtekti.

Man patinka, kad sunkiais momentais nebepanikuojame. Tikiu, kad šiame sezone esame labiausiai kartu nei iki tol. Žinome, kaip sunkiai ėjome iki tol, turime šansą ir nenorime jo paleisti“, – po rungtynių samprotavo Giedrius Žibėnas.

Šią dvikovą praleido su sveikatos problemomis susidūręs Ivanas Buva ir čiurnos traumą patyręs Vaidas Kariniauskas.

Po pergalingos dvikovos „Ryto“ strategas patikino, kad legionierius iš Kroatijos jau treniruojasi su komanda, tačiau dar nėra pilnai pasiruošęs žaisti. G.Žibėnas atsikleidė, kad vidurio puolėjas gali praleisti ir artimiausias sostinės klubo rungtynes.

Krepšinio specialistas nusilenkė ir rungtynių herojumi tapusiam Speedy Smithui.

Legionierius prametė pirmuosius savo 11 metimų, tačiau lemiamu ketvirtojo kėlinio metu pasižymėjo 13 taškų ir įspūdingo rezultatyvaus perdavimo atkarpą bei ištempė sostinės klubą už ausų į pergalę.

„Jis dar kartą pademonstravo, kad yra lyderių lyderis. Mes matome jo charakterį, lyderystę, bet ne visada yra kalbama apie jo lyderystę už aikštės ribų – kaip jis bando pakelti komandos atmosferą, išjudinti kitus žaidėjus.

Jis dažnai negali žaisti pilna jėga, bet jis veržiasi ir žino, kas yra pastatyta ant rungtynių. Tai aš vadinu lyderyste“, – kalbėjo G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.