EUROLYGA 2023

„Rytą“ už ausų ištempęs S. Smithas už savo įspūdingą pasirodymą dėkojo treneriams ir Dievui

Be trijų žaidėjų pirmadienį į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovą prieš Utenos „Juventus“ ekipą stojęs Vilniaus „Rytas“ atsilaikė.

S.Smithas atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę.<br>„Ryto“ nuotr.
S.Smithas atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę.<br>„Ryto“ nuotr.
S.Smithas atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę.<br>„Ryto“ nuotr.
S.Smithas atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę.<br>„Ryto“ nuotr.
S.Smithas atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę.<br>„Ryto“ nuotr.
S.Smithas atvedė „Rytą“ į dar vieną pergalę.<br>„Ryto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 1:25 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 1:54 PM

Praktiškai visos dvikovos metu varžovų spaudimą jautę Giedriaus Žibėno auklėtiniai užsikūrė antroje ketvirtojo kėlinio pusėje ir pranoko savo varžovus 82:74. Ši pergalė leido vilniečiams išlikti pirmoje LKL turnyrinės lentelės vietoje.

Vienu iš neabejotinu „Ryto“ pergalės kalviu tapo gynėjas Speedy Smithas.

29-erių krepšininkas kritiniu momentu ėmėsi iniciatyvos į savo rankas ir užvedęs sostinės žiūrovus parbloškė svečius iš Utenos.

„Turime tiek daug valios, tiek daug bendrumo. Tai buvo mūsų visų darbas, prie to svariai prisideda trenerių štabas.

Mums trūksta naudingiausio žaidėjo Ivano Buvos, trūksta Vaido Kariniausko, jaunėlio (Arno Adomavičiaus – red.). Dar nežaidėme pilna sudėtimi, o tai parodo, kad mes esame komanda, labai esu laimingas dėl komandos bičiulių“, – po pergalės džiaugėsi 191 cm ūgio gynėjas iš JAV.

S.Smihtas prametė pirmuosius savo 11 metimų, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigą sužaidė lyg iš natų – krepšininkas pataikė tris tolimus metimus ir per trumpą atkarpą surinko 13 taškų.

„Velnias...Aš tiesiog nenustojau mesti, žinojau, kad vieną akimirką pradės kristi, taip ir atsitiko. Dievas yra geras.

Treneriai man liepė nenustoti mesti, nes metimai nebuvo blogi, tikėjau, kad ketvirtajame kėlinyje įmanoma padaryti postūmį, tą ir padariau. Dievas yra geras ir aš jam esu už tai dėkingas“, – kalbėjo S.Smithas.

Šie krepšininko epizodai itin užvedė „Jeep“ areną užpildžiusius „Ryto“ sirgalius. Tikrą pragarą priešininkams užkūrę žiūrovai itin sužavėjo Vilniaus ekipos gynėją.

„Buvo neįtikėtina, noriu labai padėkoti sirgaliams. Turėjome nemažai bangavimų, bet jie išliko aktyvūs visų rungtynių metu. O tos paskutinės keturios minutės buvo kažkas neįtikėtino“, – sirgaliams dėkojo krepšininkas.

Ketvirtojo kėlinio metu S.Smithas taip pat pasižymėjo puikiu perdavimu aukštaūgiui Jarvisui Williamsui, kuris ataką užbaigė įspūdingu dėjimu į krepšį. Ši ataka buvo pripažinta gražiausiu rungtynių epizodu.

„Kiek anksčiau šiose rungtynėse atlikome šį derinuką, tačiau jam nepasisekė pelnyti taškų. Žinojau, kad Jarvis daro beprotiškus dalykus, todėl buvau įsitikinęs, jog jei dar kartą atliksiu tokį perdavimą – jam pavyks.

Aš juo labai tikėjau, aš pats norėčiau atlikti tokius dalykus, bet negaliu (juokiasi).

Viskas vyksta labai greitai. Dar prieš tris mėnesius jo nebuvo aikštėje, o dabar jis su mumis ir mums labai padeda kilti aukštyn“, – komandos bičiuliu džiaugėsi S.Smithas.

„Rytui“ iki LKL reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti trejas rungtynes. Artimiausia dvikova G.Žibėno kariaunos laukia trečiadienį. Vilniečiai savo aikštėje priims Prienų „Labas GAS“ krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.