EUROLYGA 2023

Rinktinėje galima tikėtis dar vieno NBA krepšininko – I. Brazdeikis pareiškė tvirtą apsisprendimą atstovauti Lietuvai

Europos krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė bus stipriausios sudėties, tikėtina, su persigalvojusiu Edgaru Ulanovu ir NBA rungtyniaujančiu Ignas Brazdeikis. Tokią žinutę „Radiocentro“ klausytojams perdavė studijoje viešėjęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Viena iš LKF galvų tiki, kad Lietuva vėl subrendo medaliams.

 Lietuvos rinktinėje galima tikėtis dar vieno NBA krepšininko<br> lrytas.lt montažas
 Lietuvos rinktinėje galima tikėtis dar vieno NBA krepšininko<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

rc.lt

Apr 20, 2022, 8:02 PM, atnaujinta Apr 21, 2022, 7:49 AM

„Lietuva visą laiką kėlė pačius aukščiausius tikslus, ir, džiaugiuosi, kad perspektyva šviesi. Šiame olimpiniame cikle Lietuva turės Jono Valančiūno kartos komandą, laimėjo visus įmanomus aukso medalius jaunimo čempionatuose. Tai bus tos kartos vedantys krepšininkai su treneriu Kaziu Maksvyčiu priešakyje. Esu tikras, jog ta karta įrodys, kad jie pajėgūs iškovoti medalius ir vyrų krepšinyje“,- kalbėjo M.Balčiūnas.

Paprašytas pakomentuoti galimų kandidatų į rinktinę sąrašą, pašnekovas išskyrė dvi pavardes – Edgaro Ulanovo ir Igno Brazdeikio. Pirmasis, pasak M.Balčiūno, per svarbus Lietuvos krepšiniui, kad atsisakytų kvietimo, antrasis yra patvirtinęs, kad atstovaus Lietuvai, jei tik to reikės treneriui.

„Edgaras yra vienas kertinių auksinės kartos žaidėjų ir jam būti rinktinėje, aš manau, privaloma. Kazys Maksvytis dabar kartu su juo, aš tikiu, Edgaras sėkmingai užbaigs sezoną, tada ir nuotaika bus kitokia.

Brazdeikis Ignas visiems pareiškė tvirtą apsisprendimą atstovauti Lietuvai. Keletą formalumų liko su FIBA sutvarkyti, bet tai tikrai nebus kliūtis. Jei treneris pasakys, kad jis yra reikalingas, mes viską padarysim, kad jis atstovautų Lietuvai“,- optimizmu dalijosi LKF generalinis sekretorius.

Pokalbio metu M.Balčiūnas papasakojo apie JAV žibantį 17-metį talentą Matą Buzelį, šviežią projektą Vilniuje „NBA School“ bei Lietuvos 100-mečiui skirtus renginius.

„Jau penktadienį Kaune vyks iškilmingas renginys, į kurį atvyksta pasaulio krepšinio grietinėlė – NBA, FIBA, federacijų vadovai, tam, kad visi pasidžiaugtų istorija, kuri yra išskirtinė. Lietuva, maža šalis, per 100 metų pasiekė didelių laimėjimų, tai absoliučiai unikalus atvejis“,- kalbėjo svečias iš Kauno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.