EUROLYGA 2023

Į finalinį ketvertą „Real“ krepšinio vilkus atvedęs P. Laso: „Ten dar turime ką nuveikti“

Pirmąja Eurolygos finalinio ketverto dalyve tapo Madrido „Real“ ekipa. Antradienį Pablo Laso auklėtiniai svečių tvirtovėje 87:76 pranoko vietos Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus ir seriją iki trijų pergalių laimėjo „sausu“ rezultatu – 3:0.

P.Laso.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Laso.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 9:15 AM

Prieš pat atkrintamųjų varžybų pradžią toks rezultatas keltų nuostabą net ištikimiausiems „Real“ sirgaliams – su rimtomis problemomis reguliariojo sezono pabaigoje susidūręs Madrido klubas atrodė išsekęs ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

Vis dėlto „Real“ veteranai patvirtino nerašytą krepšinio taisyklę – niekada negalima nuvertinti patyrusių krepšinio vilkų.

Visiškai seriją kontroliavę Ispanijos vicečempionai savo dominavimą pratęsė ir Tel Avivo pragare. Tinkamai varžovų gynybos klaidomis pasinaudodavę Madrido klubo krepšininkai bausdavo priešininkus ne tik taikliais tolimais metimais, bet ir itin aštriais prasiveržimais.

Ne ką prastesnė buvo ir „Real“ gynyba – tinkamai išskaitytas priešininkų žaidimas leido ketvirtfinalio seriją P.Laso kariaunai peržengti net nenukraujavus.

„Noriu pasveikinti savo žaidėjus. Jie šioje dvikovoje atliko puikų darbą nuo pirmųjų minučių iki pat finalinės sirenos. Taip pat šiltus žodžius skiriu ir „Maccabi“ – ji niekada nepasiduoda ir koja iki galo.

Tai buvo solidžios mūsų rungtynės – gerai skaitėme žaidimą, puolime tinkamai dalinomės kamuoliu. Neišvengėme ir klaidų, bet žaisi neklystant nėra lengva. Tai bus labai geros rungtynės.

Svarbiausiu serijos faktoriumi tapo gynyba. Gerai prižiūrėjome varžovų lyderius, žinojome, kur jie yra pavojingiausi.

Džiaugiuosi, kad patekome į finalo ketvertą, nes žinau, kad ten dar turime ką nuveikti“, – po iškovotos vietos Eurolygos finaliniame ketverte kalbėjo „Real“ strategas.

Belgrade vyksiančios krepšinio šventės pusfinalyje „Real“ susigrums su „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ poros nugalėtojais.

Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių šioje poroje vyrauja lygybė – 1:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.