EUROLYGA 2023

Ant J. Sinicos sparnų: veterano tempiama „Rivile“ tapo RKL čempione

Nusileido Nostra.lt-Regionų krepšinio lygos 2021/2022 m. sezono uždanga. Naujaisiais lygos čempionais po nepaprastai įnirtingos kovos tapo Vilniaus „Rivile“.

 Ant J. Sinicos sparnų: veterano tempiama „Rivile“ tapo RKL čempione<br> S. Čirbos/RKL nuotr.
 Ant J. Sinicos sparnų: veterano tempiama „Rivile“ tapo RKL čempione<br> S. Čirbos/RKL nuotr.
 Ant J. Sinicos sparnų: veterano tempiama „Rivile“ tapo RKL čempione<br> S. Čirbos/RKL nuotr.
 Ant J. Sinicos sparnų: veterano tempiama „Rivile“ tapo RKL čempione<br> S. Čirbos/RKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 9:22 PM, atnaujinta Apr 30, 2022, 9:51 PM

Vilniečių svajonė tapo realybe

Finalo rungtynes jau pirmoje atakoje tolimu metimu atidarė vienas geriausių lygos snaiperių Justas Sinica, o į tai „Omega“ atsakė dviem Mindaugo Jakšto taškais ir Tado Klimavičiaus taikliu baudos metimu. „Rivile“ mėgino atitrūkti nuo varžovų ir pirmavo beveik viso kėlinio metu, tačiau to padaryti neleido „Omegos“ laivą į priekį plukdęs M.Jakštas, per kėlinį pataikęs du tolimus metimus ir viso surinkęs 8 taškus. Vis tik kėlinio pabaigoje sėkmingiau puolime žaidę vilniečiai įgijo 7 taškų pranašumą (24:17).

Sėkmingą savo žaidimą sostinės krepšininkai pratęsė ir antrojo kėlinio pradžioje – pusantros minutės atkarpą 5:2 laimėjusi „Rivile“ įgijo dviženklį pranašumą (29:19), tačiau į tai „Omega“ atsakė spurtu 14:2 ir ne tik sugrįžo į rungtynes, bet ir persvėrė rezultatą (33:31). Vis tik „Rivile“ sugebėjo atsitiesti, o kėlinį tolimu metimu su sirena uždaręs Kostas Jonuška sugrąžino savo komandai 7 taškų persvarą (45:38).

Rungtynių pertraukos metu apdovanojimai įteikti labiausiai prie RKL augimo prisidėjusiems asmenims. RKL šimtmečio žmonių apdovanojimo ceremonijoje pagerbtas ilgametis lygos direktorius Aleksas Makulavičius, lygos garbės prezidentas Arvydas Kregždė, Kauno r. „Omegos“ vadovai Donatas Šliogeris ir Remigijus Kasperavičius, ilgametė RKL administratorė Jolanta Kasteckienė, buvęs lygos viceprezidentas Remigijus Daugėla ir Ukmergės „Olimpo“ komunikacijos direktorė Gabija Gaidytė.

Apdovanojimas įteiktas ir geriausiai šio sezono teisėjai Indrei Vilkuotytei. Geriausia teisėja buvo išrinkta klubų vadovų balsavime.

Ant parketo sugrįžę finalo dalyviai atmosferą Prienų arenoje įkaitino iki maksimumo. „Rivilei“ vos prasidėjus trečiajam kėliniui pavyko susigrąžinti dviženklį pranašumą, o po Tado Rinkūno baudos metimo vilniečiai įgijo didžiausią turėtą pranašumą (60:46). Į sėkmingą vilniečių atkarpą sureagavo minutės pertraukėlės paprašęs Giedrius Kurtinaitis, o po jos likusią kėlinio dalį „Omega“ laimėjo 19:7 ir varžovams paliko vos dviejų taškų persvarą (67:65).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje iš „Riviles“ pranašumo nebeliko nieko – Giedrius Marčiukaitis smeigė tolimą metimą ir išvedė savo komandą į priekį (68:67), tačiau vilniečiai po kelių sėkmingų atakų ir J.Sinicos tolimo metimo susigrąžino 8 taškų pranašumą (83:75).

Jau kitoje atakoje T.Klimavičius įvertė du taškus su pražanga ir grąžino savo ekipą į kovinį atstumą (83:78). Deja, „Omegos“ tai neišgelbėjo – du iš eilės sėkmingus išpuolius surengusi „Rivile“ nutolo nuo varžovų iki devynių taškų (87:78).

Tomas Galeckas dar bandė priartinti savo komandą prie varžovų, kai likus žaisti 46 sekundes jis perėmė kamuolį ir įmetė du taškus iš po krepšinio bei sumažino atsilikimą iki šešių (87:81), tačiau laiko „Omegai“ nebepakako, o „Riviles“ triumfą įtvirtino taiklus J.Sinicos baudos metimas.

Naujai iškeptus čempionus į pergalę vedė J.Sinica – jis surinko net 29 taškus (6/8 trit.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. Naudingiau už jį žaidė tik komandos kapitonas K.Brusokas – jo sąskaitoje 23 taškai, 9 atkovoti kamuoliai, 9 išprovokuotos pražangos ir 36 naudingumo balai. Būtent K.Brusokas buvo išrinktas naudingiausiu finalo krepšininku.

„Omegai“ T.Klimavičius surinko 22 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, T.Galeckas pelnė 13 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Abu šie krepšininkai surinko po 26 naudingumo balus.

Mažajame finale – kariškių triumfas

Tuo tarpu bronzos medalius šiame sezone iškovojo „Jurbarko-Kario“ krepšininkai. Jurbarkiškiai po rezultatyvios ir pratęsimo pareikalavusios kovos 106:98 palaužė „Tauragės“ krepšininkus.

Rungtynės prasidėjo taiklių tritaškių serija, po kurios tauragiškiai įgijo minimalią persvarą (6:5). Tačiau iniciatyvą netrukus į savo rankas perėmė „Jurbarko-Kario“ gynėjas Deividas Rinkūnas – gimtadienį šventęs krepšininkas per pirmąjį ketvirtį surinko 11 taškų, o jo vedama komanda išsiveržė į priekį (27:22).

Antrąjį ketvirtį „Tauragės“ krepšininkai pradėjo septyniais taškais iš eilės , o Gytis Mačionis ėmė siautėti – jis pelnė 13 taškų vien per šį kėlinį, o „Tauragei“ pavyko įgyti dviejų taškų persvarą (51:49).

Po pertraukos aikštėje užvirė tikra pekla – komandos vieną po kito metė taiklius tritaškius, o visa intriga persikėlė į lemiamą ketvirtį. Likus žaisti minutę, „Tauragė“ pirmavo penkiais taškais (90:85), tačiau tada savo žodį ir vėl tarė D.Rinkūnas – jis realizavo abu baudų metimus, o kitoje atakoje pelnė dvitaškį su pražanga ir išlygino rezultatą.

Paskutiniąją ataką ketvirtyje turėjo „Tauragės“ krepšininkai – G.Mačionis prasiveržė po krepšiu, tačiau Vytautas Šarakauskas įspūdingai blokavo su kėlinio sirena išmestą kamuolį ir pasiuntė komandas į pratęsimą (90:90).

Penkių minučių atkarpą tolimu metimu atidarė Gvidas Galinauskas, o į tai „Jurbarkas-Karys“ atsakė aštuoniais taškais iš eilės ir įgijo penkių taškų pranašumą (98:93). G.Mačioniui dar buvo pavykę sušvelninti atsilikimą iki trijų, tačiau per paskutinę minutę šešias baudas iš šešių realizavę jurbarkiškiai įtvirtino savo pergalę.

Naudingiausiai „Jurbarko-Kario“ gretose žaidė D. Rinkūnas – jis pelnė net 30 taškų (17/17 baud.), išprovokavo 10 pražangų ir surinko 38 naudingumo balus. Jam puikiai talkino V. Šarakauskas – jo kraityje 18 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 27 naudingumo balai.

„Tauragei“ G.Mačionis surinko 24 taškus, 19 įmetė Martynas Šeputis, 17 pridėjo G. Galinauskas.

Pertraukoje tarp mažojo ir didžiojo finalo vyko ir Nostra.lt-RKL snaiperio konkursas. Jame nugalėjo 16-metis plungiškis Nojus Radžius. Plungės „Olimpo“ marškinėlius vilkintis krepšininkas pirmajame etape surinko 17 taškų, pusfinalyje į krepšį pataikė 19 kartų, na o finale pergalei pakako tų pačių 19 taškų. Antrąją vietą konkurse užėmė Šiaulių KA „Saulė-SG atstovas Eitvydas Juodris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.