EUROLYGA 2023

Paprastumo iš savo auklėtinių norintis Š. Jasikevičius užstojo R. Jokubaitį: „Iš jo reikalaujame per daug“

„Šią akimirką laikas poilsiui. Turime pabūti su šeimomis, pasimėgauti gyvenimu. Šioje dvikovoje vaikinai gerai atliko savo darbą, o prieš artėjančias Eurolygos rungtynes mes dar turime laiko“, – sekmadienį po iškovotos pergalės kalbėjo „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

R.Jokubaitis ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 10:53 AM, atnaujinta May 2, 2022, 1:32 PM

Lietuvio treniruojama Katalonijos ekipa Ispanijos krepšinio pirmenybių rungtynėse namuose 84:69 pranoko Burgoso „San Pablo“ krepšininkus.

Šiuo metu į Eurolygos kovas besikoncentruojantys 46-erių krepšinio specialisto iš Lietuvos auklėtiniai vienerioms rungtynėms nutūpė į vietos pirmenybių žemyną, kuriame su priešininkais turėjo su kėlinius pareikalavusios įtemptos kovos.

Vis dėlto antroje rungtynių pusėje „Barcelona“ ėmė tolti nuo savo varžovų, o vienu iš pergalės kalvių tapo lietuvis Rokas Jokubaitis.

21-erių 193 cm ūgio gynėjas per 26 minutes įmetė 8 taškus, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir perėmė net 4 varžovų kamuolius.

Po pergalingai pasibaigusios akistatos jaunasis Lietuvos krepšinio talentas neliko pamirštas ir Š.Jasikevičiaus. Katalonijos klubo strategas prakalbo apie savo auklėtinio vaidmenį šiuo metu vykstančioje Eurolygos serijoje ir ragino visuomenę mažinti jam spaudimą.

„Iš jo (R.Jokubaičio – red.) reikalaujame per daug. Šiame sezone jis ir taip mums padovanojo daug pergalių, o dabar, atrodo, kad 20-metis vaikinas, kuriam tai pirmosios atkrintamosios, perlaužtų seriją prieš vieną geriausių Europos komandų.

Kartais jam reikia atlikti paprastesnius sprendimus, ką jis darė ir šiandien. Antroje rungtynių dalyje jis su komanda jautėsi labai užtikrintai. Tai pasimatė ir ketvirtajame kėlinyje paskutinėje dvikoje su „Bayern“, tačiau tąsyk pergalės iškovoti nepavyko.

Tokie momentai yra svarbūs tam, kad žaidėjas kuo geriau jaustųsi serijoje“, – po pergalingų sekmadienio rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius.

Eurolygos ketvirtfinalyje „Barcelona“ turės žaisti penktąsias serijos iki trijų pergalių rungtynes. Katalonai į žūtbūtinį mūšį prieš Miuncheno „Bayern“ namuose stos antradienį, 21 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.