EUROLYGA 2023

LSKL merginų taurės turnyro finale – LSU ir VU

Į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės turnyro finalą prasibrovė be pralaimėjimų žingsniavusi Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda ir vieną pergalę iškovojusi bei vieną pralaimėjimą patyrusi Vilniaus universiteto (VU) ekipa.

Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Paaiškėjo LSKL finalo dalyvės.<br>LSKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 12:12 PM

LSKL merginų taurės finalas vyks gegužės 10 dieną (antradienį) 18.30 val. LSU sporto salėje (Sporto g. 6, Kaunas).

LSU pergalės solidžiais skirtumais

Europos čempionės Rasos Kreivytės treniruojama LSU komanda pergales iškovojo vienodomis – 21 taško – persvaromis: savo aikštėje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) komandą įveikė rezultatu 72:51 (10:13, 17:16, 21:12, 24:10) ir išvykoje VU ekipą nugalėjo rezultatu 76:55 (17:18, 14:15, 21:11, 24:11).

Įdomu ir tai, kad abiejų rungtynių scenarijus buvo labai panašus: du kėlius su varžovėmis kautasi taškas į tašką, o LSU pranašumas išryškėjo tik antroje dvikovų pusėje.

„Mūsų komandą sudaro įvairių klubų krepšininkės: Laurita Jurčiūtė grįžo iš Ispanijos, Daugilė Šarauskaitė – iš Latvijos, Urtė Čižauskaitė – iš Prancūzijos. Nėra taip paprasta susirinkti į rungtynes ir demonstruoti komandinį žaidimą. Trūksta laiko susižaidimui. Nors ir skirtumai atrodo gana solidūs tačiau mums dėl pergalių teko paprakaituoti“, – sakė LSU trenerė Rasa Kreivytė.

Anot jos, finale jau daug ką lems ne tik meistriškumas, bet ir psichologiniai aspektai.

„Kas susitvarkys su jauduliu, tas ir nugalės. Mes su VU ekipa esame apylygės komandos, tad reikia pamiršti sekmadienio dvikovos rezultatą ir į finalą eiti kautis taip, lyg viskas prasidėtų nuo nulio“, – akcentavo R. Kreivytė.

Pasiteiravus, ar po tokios gana solidžios pergalės nesijaus atsipalaidavimo, R. Kreivytė atsakė: „Manau, kad merginų papildomai nuteikinėti nereikės. Visos žino, kad pergalės kaina didžiulė – LSKL merginų taurės turnyro trofėjus. Visos norime nugalėti ir sezoną baigti džiugia nata. Motyvacijos trūkti neturėtų. Mūsų tikslas – tapti taurės laimėtojomis“, – akcentavo LSU trenerė.

Pasak VU trenerės Loretos Berūkštienės, sekmadienio rungtynėse, kuriose buvo pralaimėta prieš LSU ekipą, labai trūko aukštaūgės Ievos Savickaitės.

„Trūko jėgos po krepšiu, sunkiai seksi stabdyti varžoves, leidome per daug pelnyti tolimų metimų, o puolime strigome su su įžaidėjomis. Ketvirtajame kėlinyje, kai jau mačiau, kad persvaros pakreipti į savo pusę nebepavyks, leidau pažaisti jaunesnėms žaidėjoms. Ruošiamės finalui. Rankų tikrai anksčiau laiko nenuleisime, kovosime, kiek pajėgsime“, – sakė VU trenerė.

Sekmadienio dvikovoje LSU komandą į pergalę vedė 23 taškus pelniusi Deimantė Žukaitė (7/8 dvit., 2/6 trit., 3/5 baudos) ir 22 taškus surinkusi Urtė Čižauskaitė (7/11 dvit., 2/2 trit., 2/2 baudos, 10 atk. kam., 3 rez. perd., 29 naud. balai). Audronė Zdanevičiūtė prie pergalės pridėjo 11 taškų (6 atk. kam., 8 rez. perd.), Amalija Pašajevaitė – 8 tšk., Daugilė Šarauskaitė – 5, Goda Kuzminskytė – 4, Simona Glinskaitė – 3 tšk.

VU gretose 19 taškų surinko Justina Miknaitė (9 atk. kam., 9 klaidos), 11 (7 atk. kam.) – Livija Sakevičiūtė, 7 – Emilija Grigaliūnaitė, 6 – Giedrė Ulytė, 4 – Patricija Stibikytė, po 2 – Aušrinė Belickaitė, Aistė Radzevičiūtė, Ugnė Kučinskaitė ir Pfeifer Lea Sophie Maria.

LSU komanda tritaškius metė šiek tiek taikliau nei dvitaškius: tolimų metimų taiklumas – 50 procentų (9 iš 18), dvitaškių – 49 proc. (21 iš 43). Taigi, LSU būtent taiklūs tolimi metimai ir padėjo susikrauti gana solidžią persvarą.

VU komanda savo aikštėje pataikė vos 4 tolimus metimus iš 21 bandymo (19 proc. taiklumas).

Abi komandos po krepšiais kovojo apylygiai: VU atkovojo 46 kamuolius, LSU – 45.

Jau anksčiau rašėme, kad pirmose LSKL merginų taurės turnyro rungtynėse LSU namuose rezultatu 72:51 įveikė LSMU ekipą.

Šioje dvikovoje LSU komandą į pergalę vedė po 15 taškų surinkusios Daugilė Šarauskaitė (12 atk. kam.) ir Deimantė Žukaitė. Audronė Zdanevičiūtė prie pergalės pridėjo 14 taškų, po krepšiais atkovojo 8 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus. Urtė Čižauskaitė surinko 10, Laurita Jurčiūtė – 9, Vestina Keburytė – 5, Goda Kuzminskytė ir Gustė Drakšaitė – po 2 taškus.

Iš LSMU komandos išsiskyrė 14 taškų surinkusi Neda Pliatkutė ir po 11 taškų pelniusios Brigita Turskytė ir Gabija Šegždaitė (10 atk. kam.). Danielė Pakulytė pridėjo 5 taškus, Agnė Pelegrimaitė – 4, Aistė Švegždaitė, Martyna Kravcenkaitė, Ines Melgar Beltran – po 2 tšk.

LSMU dažniau klydo – jų sąskaitoje 22 klaidos, o LSU suklydo 16 kartų.

LSMU- per 6 taškus nuo finalo

Antrose LSKL merginų taurės turnyro rungtynėse LSMU komanda prieš VU komandą priešinosi itin solidžiai – nugalėtojos paaiškėjo tik susitikimo pabaigoje – pergalę rezultatu 57:51 (13:14, 11:12, 19:10, 14:15) iškovojo išvykoje rungtyniavusios VU krepšininkės.

Kaip vėliau paaiškėjo (kai sužaidė LSU ir VU), LSMU komandą nuo LSKL merginų taurės turnyro finalo skyrė vos 6 taškai.

Būtent minėtoje svarbioje dvikovoje VU komandą į priekį tempė po 14 taškų surinkusios Livija Sakevičiūtė ir Justina Miknaitė (10 atk. kam.). 10 tašų prie pergalės pridėjo Ugnė Kučinskaitė.

LSMU bandė gelbėti 13 taškų surinkusi Neda Pliatkutė ir 10 taškų pridėjusi Gabija Šegždaitė.

„LSMU merginos išties gražiai kovėsi ir atkakliai priešinosi tiek prieš VU, tiek prieš LSU merginas. LSMU vertos pagyrimo už kovingumą – jos du kėlinius varžovėms metė labai rimtus iššūkius, tačiau antros rungtynių pusės susiklostė nesėkmingai ir galiausiai jos nepateko į finalą“, – savo įžvalgomis dalijosi LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius.

Šiemet Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų grupės taurės varžybose jėgas išbandė 3 minėtos ekipos, tačiau J. Kurševičius tikisi, kad kitąmet komandų skaičius kone padvigubės.

„Kalbėjausi ir su LCC komandos atstovais. Kitąmet ši komanda turėtų prisijungti. Taip pat tikimės, kad ir VDU merginos kitąmet vėl žais LSKL. Norėtųsi, kad į LSKL grįžtų ir MRU merginos bei prisijungtų bent viena Lietuvos kolegijų komanda. Su merginų krepšiniu nėra paprasta, bet bandysime dėti visas pastangas, kad pritraukti merginas į studentų krepšinį. Norėtųsi, kad vėl būtų rengiamos ne tik LSKL merginų taurės varžybos, bet ir LSKL merginų čempionatas, kuris tęstųsi visą krepšinio sezoną“, – akcentavo J. Kurševičius.

2021-2022 metų LSKL merginų taurės varžybose komandos sužaidė tarpusavyje ir dvi geriausios komandos – LSU ir VU antradienį 18.30 val. susitiks LSKL merginų taurės finale. Finalo vieta – LSU sporto salė, kadangi ši komanda po minėtų trijų mačų užėmė pirmąją vietą ir nusipelnė finalą žaisti savo žiūrovų akivaizdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.