EUROLYGA 2023

K. Maksvytis prieš laukiantį lemiamą mūšį buvo atviras: „Labai trapu“

„Nesuprantu, iš kur tie kalneliai. Kodėl praėjusiose rungtynėse buvo geras fokusas, gera energija, o dabar vėl... Nenoriu vėl perkelti ant kažkokio neįvertinimo. Turėjome atvažiuoti ir užbaigti, bet yra taip, kaip yra“, – po pralaimėjimo sakė Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

K. Maksvytis<br>LKL nuotr.
K. Maksvytis<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 10:34 PM, atnaujinta May 10, 2022, 6:45 AM

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato ketvirtfinalio serijoje prireiks ir lemiamų rungtynių Kaune. Pirmadienį Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ dar kartą pralaimėjo Klaipėdoje – šį kartą „Neptūnui“ buvo nusileista rezultatu 78:87 (17:21, 14:20, 15:12, 32:34).

Serijos rezultatas tapo lygus 2-2, lemiamas mačas Kaune vyks trečiadienį. Laimėjusi komanda pusfinalyje susikaus su Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa.

„Neužtenka tik atvažiuoti į Klaipėdą ir „Neptūnas“ iškelia rankas bei nebežaidžia. Nesijaučiu užtikrintai, viską sprendžia lemiamos rungtynės, o kai taip būna – pasidaro labai trapu. Užmirštame šias rungtynes ir ruošiamės ateičiai“, – kalbėjo 44-erių K.Maksvytis.

​LKL istorija „Žalgiriui“ signalizuoja nemalonų scenarijų. Per visą lygos istoriją vos dukart ketvirtfinliuose prireikė penktųjų rungtynių, o jose abu kartus triumfavo svečių komandos.

„Kai dirbi „Žalgiryje“, visada jauti spaudimą“, – lakoniškai situaciją įvertino K.Maksvytis.

Antroje pusėje treneris bandė ieškoti įvairių variantų, tačiau ir tai nepadėjo.

„Bandėme atrasti žaidėjus, kurie padėtų. Tas pats M.Kalnietis baigė mačą su 7 rezultatyviais perdavimais, bandėme rasti šviežumo. Bet...“, – nusivylęs teigė K.Maksvytis.

Kauniečiams tai kol kas sudėtingiausia LKL ketvirtfinalio serija klubo istorijoje. „Žalgiris“ dar niekada iki šio sezono nebuvo pralaimėjęs nė vieno ketvirtfinalio mačo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.