EUROLYGA 2023

V. Gomelskis pasisakė apie „personažo“ A. Sabonio poziciją dėl rusų: „Klysti gali kiekvienas. Jis rusofobu niekada nebuvo“

Buvęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas, Lietuvos krepšinio legenda 57-erių Arvydas Sabonis jau prieš gerą mėnesį pareiškė savo nuomonę apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą bei nekaltų civilių žudymą ir šalies niokojimą. Šios žvaigždės mintys pasiekė ir Rusiją, kur, žinoma, nesulaukė palaikymo.

 A.Sabonis ir V.Gomelskis<br> lrytas.lt koliažas
 A.Sabonis ir V.Gomelskis<br> lrytas.lt koliažas
 Arvydas Sabonis<br> T.Bauro nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> T.Bauro nuotr.
Vladimiras Gomelskis <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Vladimiras Gomelskis <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Vladimiras Gomelskis <br>facebook.com nuotr.
Vladimiras Gomelskis <br>facebook.com nuotr.
Vladimiras Gomelskis 
Vladimiras Gomelskis 
Vladimiras Gomelskis <br>portal.kurltura.ru nuotr.
Vladimiras Gomelskis <br>portal.kurltura.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 3:16 PM, atnaujinta May 13, 2022, 6:18 PM

Maža to, savo asmeninėje konferencijoje garsiausio Rusijos krepšinio specialisto Vladimiro Gomelskio kažkoks pilietis, pasivadinęs „Vladislavu“, klausinėjo apie „personažo, vardu Arvydas Sabonis pasisakymus rusų atžvilgiu“.

Buvusio SSRS rinktinės trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus Vladimiras atsakė ir į šį klausimą.

Vasario 24-ąją prasidėjusi Rusijos karinė invazija į Ukrainą ir ji tęsiasi toliau, skleisdama mirtį, prievartą ir kančias.

57-erių Lietuvos krepšinio legenda A.Sabonis 15min.lt žurnalistui Rokui Pakėnui davė interviu, kuriame negailėjo kritikos tiek šaliai agresorei Rusijai, tiek ir patiems rusams.

Pasak buvusio LKF prezidento, jis nebendrauja su šiuo metu karinę agresiją vykdančios šalies artimais žmonėmis.

„Su rusais nebendrauju. Teko susirašyti su Aleksandru Volkovu (legendiniu Ukrainos krepšininku – red.), kitais ukrainiečiais. Visi jie yra išversti iš pusiausvyros. O rusai... Vieni jų atsiprašo, kiti tyli. Bet kai įteisino tą 15 metų bausmę pasisakantiems prieš karą, tai ko ten dar tikėtis?

Žiauru, kaip kurie nesupranta, kas pasaulyje vyksta, – kalbėjo A.Sabonis. – Propaganda prasidėjo ne vakar. Visi įprato gerai gyventi. O kai gerai, tai gerai, ką čia judinti.

Šiais melagiais tikėti negalėsime daugiau niekada gyvenime. Taikos balandžiai, bleha. Taikos šalis! Čia tokia taika? Vaikus ir laisvus žmones sprogdinti? Nėra žodžių. Neturiu jokio noro su jais bendrauti.“

Panašiai jis kalbėjo ir per Lietuvos krepšinio šimtmečio minėjimą balandį Kaune.

„Tai, kas vyksta, aš neįsivaizduoju, kaip galima išgydyti tas žaizdas“, – teigė A. Sabonis.

Paklaustas apie A.Sabonio išsakytus žodžius apie Rusiją ir rusus, V.Gomelskis tikino, kad gerai žino mūsų šalies krepšinio legendą ir įsitikinęs, kad šis yra klaidinamas.

„Arvydą Sabonį aš pažįstu daug metų ir galiu sau leisti tikėtis, jog pažįstu jį kaip žmogų, ir kaip žaidėją. Ir noriu tikėti, kad jis liks ir ateityje padorus.

O klysti gali kiekvienas iš mūsų. Tai priklauso nuo informacijos, kurią kiekvienaas iš mūsų gauna.

Rusofobu A.Sabonis niekada nebuvo. Ir jo pasisakyme yra frazė apie tai, kada būtų galima sulaukti Rusijos komandų sugrįžimo į Eurolygą“, – komentavo V. Gomelskis.

Nežinia, ką rusas turėjo galvoje apie sugrįžimą – jis įsivaizduoja, kad A.Sabonis mano, jog rusai į tarptautines varžybas sugįš greitai.

Tačiau A.Sabonis R.Pakėnui pasakė: „Klausimų nėra, kad Rusijos klubus iš Eurolygos reikia šalinti. O kada jie galės grįžti, tai sunku pasakyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.