EUROLYGA 2023

Sveikinimais žarstęsis G. Žibėnas tiki „Ryto“ šansais šių metų finale: „Gal pernai neteisingai sureagavome po pusfinalio“

Vilniaus „Rytas“ penktadienį 87:77 įveikė „Šiaulius“ ir tapo pirmąja komanda patekusią į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą.

G. Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-20 22:18

Sostinės klubo strategas Giedrius Žibėnas „Rytą“ atvedė į antrą LKL finalą iš eilės. 38-erių strategas spaudos konferencijoje kalbėjo, jog iš klaidų pasimokė, tačiau pirmiausiai treneris savo komandą apliejo sveikinimais.

„Sveikinimai žaidėjams. Kai jūs žaidžiate kartu – esate neįtikėtini. Taip pat sveikinimai trenerių štabui, labai noriu pabrėžti dideli Georgioso Dedas indėlį. Niekas nesibaigia, mes tą indėlį turėsime toliau, bet jis visada, nuo ryto iki vakaro pilnas idėjų. Taip pat Gustą (Maskoliūną) norėtųsi pasveikinti. Žmogus tobulėja kiekvieną dieną. Jis jau dabar galėtų dirbti kiekvienoje aukščiausio lygio komandoje asistentu.

Tadą (Jackūną) norėčiau asmeniškai pasveikinti, nes lemiamoje sezono dalyje turime sveikus žaidėjus. Norėčiau žaidėjams palinkėti pailsėti ir finalo serijoje išlikti sveikiems. Norisi pabelsti ir į tą stalą. Jeigu būsime sveiki, bus įdomus finalas“, – kalbėjo G.Žibėnas.

– Skirtingos rungtynių pusės, kaip tai pakomentuotumėte?

– Manau kontroliavome rungtynes gynybos dėka. Jei pirmoje pusėje taip neatrodė, tai tik todėl, kad puolime pritrūko kantrybės ir iš tų klaidų žaidė „Šiauliai“ pelnydami pigesnius taškus. Rungtynes ir visą seriją kontroliavome per gynybą, išskyrus antras rungtynes, kur nekrisdavome ant to niekieno kamuolio.

– Kuri komanda būtų palankesnė finale – „Žalgiris“ ar „Lietkabelis“?

– Abi komandos stiprios ir lai išsiaiškina tarpusavyje. Jos abi pavojingos, gal „Lietkabelis“ žaidžia stabiliau, bet „Žalgirio“ dar nereikia nurašyti.

– Ar nestebina, kad „Lietkabelis“ pirmauja?

– Ne, mes matome kaip „Lietkabelis“ žaidžia visą sezoną. Tas stabilumas tikrai yra pagirtinas, o „Žalgiris“ gali tikrai aukšto lygio rungtynes sužaisti, bet jie to stabilumo neranda.

– Speedy Smithas pataikė 10 tritaškių per pastarąsias 2 rungtynes. Kiek tai jūs nustebino ir kiek bus svarbi jo lyderystė finale?

– S.Smithas visą savo karjerą buvo žaidėjas, kuris darydavo kitus geresniais. Šiemet jis suspindo kitomis spalvomis, kuomet jis tapo rungtynių faktoriumi puolime, kuris pats gali spręsti rungtynių baigtį. Tai tikrai džiaugiamės, jog jis žengė tokį didelį žingsnį šį sezoną mūsų komandoje.

– Kodėl nerungtyniavo Lukas Uleckas?

– Tai yra atkrintamosios ir kartais galbūt panaudosim dar mažiau žaidėjų.

– Kaip įvertintumėte „Šiaulių“ fanų palaikymą?

– Pasisekė išplaukti iš tos geltonos jūros. Fantastiškai palaikė, reikia išreikšti pagarbą pirmiausia „Šiaulių“ komandai – žaidėjams, treneriui. Prieš juos žaisti yra smagu, nes jie nežaidžia to nešvaraus krepšinio su vaidinimais, pražangų ieškojimais kur jų nėra. Tikrai žaidžia tą „fair play“. Aišku, žaidėjai pasišneka tarpusavyje, bet tas puošia krepšinį. Linkime jiems sėkmės serijoje dėl bronzos.

– Kiek asmeniškai džiaugiatės antru finalu iš eilės?

– Ne man spręsti apie pačio darbą. Esmė antras finalas, tos patirties jau gal pernai įgauta, gal pernai neteisingai sureagavome po pusfinalio, šiek tiek per daug apsidžiaugėme. Šiemet jaučiame, kad visaip čempionatas gali baigtis, todėl nesiruošiame šiandien švęsti. Jaučiame, kad šansas šiemet yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.