EUROLYGA 2023

Už finalo borto likęs Šaras prakalbo apie savo atsakomybę ir blogą žaidimą: „Didžiulis nusivylimas. Tokia realybė“

Keturis kartus Eurolygoje kaip žaidėjas triumfavęs Šarūnas Jasikevičius savo pirmojo titulo kaip krepšinio specialistas dar neiškovos. Ketvirtadienį Belgrade vykusiame Eurolygos pusfinalyje lietuvio treniruojama „Barcelona“ 83:86 nusileido Madrido „Real“ krepšininkams ir liko už finalo borto.

Š.Jasikevičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius su auklėtiniais liko už Eurolygos borto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 7:12 AM

Katalonijos klubas, kuriam atstovauja ir Rokas Jokubaitis, aktyviai pradėjo dvikovą ir po pirmosios rungtynių pusės pirmavo dviženkliu pranašumu, tačiau viskas persivertė po ilgosios pertraukos – „Real“ suaktyvino savąjį puolimą, o „Barcelona“ pati ėmė sunkiai rinkti taškus.

Pasibaigus pusfinalio dvikovai 46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos buvo nusivylęs savo auklėtinių žaidimu, ypač antroje mačo pusėje.

„Mes per daug neatkreipėme dėmesio į detales. Nepadarėme daugelio dalykų, kuriuos buvome sutarę. Sunku surasti trenerį, kuris finalinio ketverto ilgosios pertraukos metu, pirmaujant 11 taškų pranašumu, sakytų, kad nežaidžiame gerai, tačiau aš apie tai kalbėjau.

Neatlikome gerai savojo darbo, pirmoje rungtynių pusėje pataikėme kur kas geriau nei „Real“, tačiau iki akistatos pabaigos tokie dalykai išsilygina.

Mums trūko pasiaukojimo. Atlikdavome pražangas metimo metu, „Real“ pabaigoje ėmė pataikyti.

Manau, kad jei nori žaisti finale, bet per antrąją rungtynių pusę praleidi 52 taškus – nežinau...

Pasigedau profesionalumo ir pasiaukojimo. Didžiulis nusivylimas, manau, kad esame geresnė komanda, bet mūsų nebus finale. Tokia realybė“, – galvą nuleidęs po rungtynių kalbėjo Šaras.

Akistatos pradžioje Madrido klubas dėl patirtos traumos praleido gynėją Nigelą Williamsą-Gossą, tačiau krepšininko netektį kompensavo kiti nuo suolo kilę žaidėjai.

„Gaila dėl Nigelo, kad jis gavo traumą. Ruošiamės žaisti daugiausia prieš Segio Llullą, Fabieną Causeurą ir Adamą Hangą. Labai svarbu buvo puolime sustabdyti S.Lullą. Galbūt kažkiek jį pristabdėme, bet tada iššovė kiti žaidėjai.

Bet buvo daug ir kitų dalykų – neatkovoti kamuoliai, padarytos pražangos – tas pats per tą patį. Vienu žodžiu...“, – lietuviškai Belgrade prakalbo krepšinio specialistas iš Lietuvos.

Kovoje dėl trečiosios vietose šeštadienį „Barcelona“ susigrums su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais. Tuo metu „Real“ finale kovos su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

– Šiemet net penkis kartus įveikėte „Real“. Ilgosios pertraukos metu turėjote 11 taškų pranašumą. Galbūt tai galėjo neigiamai paveikti žaidėjus?

– Nežinau. Reiktų klausi žaidėjų. Kodėl jūs to klausiate manęs? Aš juk sakiau, kad ilgosios pertraukos metu savo kalboje nebuvau patenkintas. Kalbėjau, kad mes nežaidėme gerai, kad Madrido klubas susikuria gerus metimus, kad neatkovojame kamuolių. Tokie dalykai laikui bėgant sugrįžta.

Antroje rungtynių pusėje „Real“ ėmė patakyti, o aš nesugebėjau tam paruošti savo komandos. Visada sakome, kad trenerio atsakomybė yra didžiausia už viską.

– Kaip įvertintume R.Jokubaičio žaidimą? Galbūt jį slėgė papildoma įtampa?

– Manau, kad jis žaidė gerai. Jis tinkamai atžaidė savo minutes. Galbūt stebitės, kad jis žaidė mažai, tai yra finalinis ketvertas, kuriame turi žaisti „dideli vyrukai“, o „Barcelona“ tokių turi. Jų turi visos kitos finalinio lygio komandos.

Vis dėlto svarbiausia yra pasiaukojimas gynyboje. Mes vėl kalbame apie tą patį – detalės, detalės, detalės. Tokias rungtynes lemia gynyba.

Iš 86 praleistų taškų tikrai galėjome gauti bet dešimčia mažiau, tačiau to nepadarėme.

– Galbūt sunki ketvirtfinalio serija su Miuncheno „Bayern“ klubu atėmė kažkiek žaidėjų pasitikėjimą savimi?

– Nežinau, ar serijoje su „Bayern“ buvome bent sykį įmetę 83 taškus.

„Real“ žaidė prieš mus lygiai taip pat, kaip ir paskutinėse rungtynėse „Palau, daugmaž taip pat. Galbūt šiandien jie rėmėsi kiek mažesniais penketais nei tai darė ankstenėse rungtynėse.

Šiandien įmetėme 83 taškus, nežinau, galbūt tik vieneriose rungtynėse prieš „Bayern“ buvome įmetę tiek. Turime gintis, pasiaukoti, šie dalykai lemia viską.

Praleidome 52 taškus per antrąją rungtynių pusę, apie ką mes išvis kalbame?

Vienintelis labiausiai neigiamas dalykas iš „Bayern“ serijos buvo, kad mes turėjome per mažai galimybių atsipalaiduoti ir pailsėti, bet tai yra mūsų pačių kaltė.

Nuo mano atvykimo mes nuolat kalbame apie žudiko instikto trūkumą. Vargome visose žaistose serijose.

Pralaimėjome apskritai daug ir kitų rungtynių, ne tik serijoje – čia yra nemažai žurnalistų iš Barselonos, o jie jau puikiai žino šią mano dainelę, kurią dainuoju jau daugiau nei metus. Sunku su tuo susitaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.