EUROLYGA 2023

„Mavericks“ rungtynėse pagrobta paauglė: tėvus šokiravo arenos darbuotojų elgesys

Aštuoni žmonės buvo areštuoti Oklahomos sityje už tariamą 15-metės merginos pagrobimą  „Dallas Mavericks“ rungtynėse praėjusį mėnesį.

  „American Airlines Center“ arena<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
  „American Airlines Center“ arena<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 5:32 PM, atnaujinta May 23, 2022, 5:35 PM

Balandžio 8-ąją mergina su tėčiu Dalase lankėsi NBA rungtynėse tarp „Dallas Mavericks“ ir „Portland Trail Blazers“. Rungtynių metu paauglė nuėjo į „American Airlines Center“ arenos tualetą ir daugiau nebegrįžo, sakoma jos šeimos advokato Zeke'o Fortenberry iš „Fortenberry“ firmos, PLLC pranešime, kurį gavo „Fox News“.

Ji buvo dingusi 10 dienų, kol balandžio 18 d. teisėsauga ją aptiko „Extended Stay America“ viešbutyje Oklahomos sityje, esančioje maždaug už 200 mylių.

Pasak „Fox“, Oklahomos miesto policijos departamentas sulaikė Saniya Alexander, Melissa Wheeler, Chevaun Gibson, Kennethą Nelsoną, Sarah Hayes, Karen Gonzales, Thalia Gibson ir Steveną Hillą – nusikaltėlius, susijusius su prekybos žmonėmis bylomis.

„Esame dėkingi už Oklahomos miesto policijos departamento darbą ir mūsų dukters sugražinimą. Mano širdis plyšta už neįsivaizduojamus dalykus, kuriuos mano dukra turėjo ištverti per 11 dienų, kurias ji buvo paimta, ir aš labai džiaugiuosi, kad ji yra saugi“, – savo pranešime gegužės 5 dieną skelbė paauglės mama.

Kai mergina negrįžo į savo vietą arenoje, jos tėvas nedelsdamas pranešė arenos apsaugai ir Dalaso policijos pareigūnams apie jos dingimą, teigė „Fortenberry“.

Šeima sugebėjo susekti paauglę padedama Teksaso kovos su prekyba žmonėmis iniciatyvos (TXCTI) – ne pelno siekiančios organizacijos, kuri sugebėjo aptikti nuogos merginos vaizdus prostitucijos svetainėje.

Nepaisant mergaitės šeimos maldų, Dalaso policijos departamentas niekada netyrė bylos dėl Teksaso šeimos kodekso įstatymų, kuriuose teigiama, kad dingę nepilnamečiai laikomi pabėgėliais, „nebent yra aplinkybių, kurios atrodo priverstinės, pavyzdžiui, pagrobimas ar pagrobimas“.

Šeima dabar reikalauja atsakymų, kodėl Dalaso policininkai ar „American Airlines Center“ nepadarė daugiau, kad greičiau susektų merginą, taip pat kodėl „Extended Stay America“ leido registruotam seksualiniam nusikaltėliui su netikru vardu ir asmens tapatybės dokumentais išsinuomoti kambarius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?