EUROLYGA 2023

Prieš rungtynes – kraupi žinia apie nužudytus vaikus: S. Kerras nebelaikė emocijų

JAV antradienį sukrėtė baisios žudynės vienoje Teksaso pradinėje mokykloje, kur 18-metis įsiveržė į privačią teritoriją ir ėmė šaudyti į vaikus.

 S. Kerras.<br> AP/Scanpix nuotr.
 S. Kerras.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 10:36 AM, atnaujinta May 25, 2022, 10:51 AM

Šaudynių metu žuvo 19 vaikų ir du suaugę asmenys. Apie tai prieš NBA rungtynes su „Dallas Mavericks“ klubu emocingai pasisakė ir „Golden State Warriors“ treneris Steve'as Kerras.

„Vaikai nužudyti mokykloje. Kada mes kažką padarysime, pakeisime. Aš jau esu pavargęs čia ateiti ir reikšti užuojautą šeimoms. Esu pavargęs nuo tylos minučių. Užteks!“, – belsdamas kumščiu į stalą kalbėjo S.Kerras, kuris prašė JAV valdžios kažką daryti, o ne tik vaikytis galios. 

Tragiškas išpuolis įvyko apie 400 mylių nuo „Warriors“ treniruočių bazės. JAV mastais, tai gana artimas atstumas, tad krepšininkai į tai sureagavo labai jautriai.

Ketvirtąsias serijos rungtynes „Warriors“ pralaimėjo „Mavericks“ 109:119. Vis dėlto treneris dar prieš mačą kalbėjo, kad tai nėra taip svarbu. Svarbiau pagalvoti apie savo vaikus, jų saugumą. 

„Kaip jaustumėtės, jei tai būtų jūsų vaikai? Negalime į tai nekreipti dėmesio ir eiti žaisti rungtynių“, – teigė S.Kerras ir paliko spaudos konferencijų salę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų