EUROLYGA 2023

Lietuvos 3x3 moterų rinktinės startas prestižiniame turnyre – kelia ambicingus tikslus

Lietuva debiutuoja FIBA „Women's Series“ turnyre ir šį savaitgalį, gegužės 28–29 dienomis, varžysis pirmajame sezono turnyre Tel Avive.

Kamilė Nasickaitė.<br>Fiba.com nuotr.
Kamilė Nasickaitė.<br>Fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2022, 11:35 AM, atnaujinta May 26, 2022, 11:36 AM

Būtent nuo to, kaip sėkmingai Lietuva pasirodys „Women's Series“ turnyre, priklausys, ar 2023-iųjų lapkričio 1-ąją ji atsidurs tarp keturių šalių, kurios pagal reitingą be atrankos keliauja į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Šį sezoną FIBA numatė 10 „Women’s Series“ etapų, o prie galimybės juose varžytis Lietuvos krepšininkėms stipriai prisidėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir „Kibirkšties“ klubas.

„Olimpinių žaidynių programa nuolat pildosi – į vasaros žaidynes įtrauktas 3x3 krepšinis, riedlenčių, laipiojimo sportas ir dar keletas naujų disciplinų, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas. – Šioms sporto šakoms tai didelis tramplinas. Jei iki šiol jos buvo laikomos nišinėmis šakomis arba gatvės sportu, tai dabar keliasi į patį aukščiausią lygį. Vilniaus tikslas yra įšokti į šį traukinį – sukurti tinkamas sąlygas šių sporto šakų kultivavimui ir užauginti visą olimpinių čempionų kartą, įskaitant ir moterų 3x3 krepšinio rinktinę.“

Pirmajame „Women‘s Series“ etape Lietuvos rinktinei atstovaus garsios šalies krepšininkės – Kamilė Nacickaitė, Monika Grigalauskytė, Gabrielė Šulskė ir Martyna Petrėnaitė.

Jau praėjusiame sezone Lietuvos moterų komanda parodė savo potencialą – gavo vardinį kvietimą į vieną „Women‘s Series“ turnyrą Klaipėdoje bei pateko į Europos čempionatą, kur nukeliavo iki ketvirtfinalio.

Šį sezoną tikslai – dar ambicingesni, o mūsiškių potencialą kilti į viršų mato Vilnius bei reprezentacinė miesto komanda „Kibirkštis“, stipriai prisidėsiantys prie Lietuvos moterų rinktinės sėkmės.

„Turint galvoje, kad krepšinio kultūra tiek Vilniuje, tiek visoje Lietuvoje – labai aukšto lygio, bazė vystytis 3x3 krepšiniui jau yra. Turime krepšinio arenų tinklą, aukšto meistriškumo sportininkų, galinčių adaptuotis prie naujo formato, – kalbėjo Vilniaus vicemeras V. Benkunskas. – Kaip, beje, turime ir plačią fanų auditoriją, kuriai šis sportas įdomus. Kitaip tariant – yra ir poreikis, ir galimybės šiai sporto šakai visapusiškai sublizgėti.“

Mūsiškės Tel Avive pateko į A grupę, kur jų laukia Vokietijos ir Ispanijos iššūkis. Į ketvirtfinalį pateks dvi stipriausios grupės komandos.

Pirmąjį susitikimą lietuvės žais su Vokietija 10.30 val., o antrasis mūšis su ispanėmis – 12.20 val. Visas kovas tiesiogiai galėsite stebėti FIBA3x3 YouTube kanale.

„Women's Series“ – klubiniu principu vykstantis turnyras, kuriame komandos kovoja dėl reitingo taškų ir prizinių fondų: 20 000 dolerių kiekviename etape ir 224 000 dolerių finale.

Iškart po mūšių Tel Avive Lietuvos moterų rinktinė persikels į Jeruzalę, kur birželio 9–10 dienomis sieks iškovoti bilietą į Europos čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.