EUROLYGA 2023

Nigerijos šaknų turinti Australijos krepšininkė savo tautietes aikštėje išvadino beždžionėmis

Nigerijos moterų krepšinio rinktinės žaidėjos apkaltino australę Liz Cambage rasine neapykanta per rungtynes ​​prieš Tokijo olimpines žaidynes, praneša „New York Post“.

Nigerijos moterų krepšinio rinktinės žaidėjos apkaltino australę Liz Cambage rasine neapykanta<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Nigerijos moterų krepšinio rinktinės žaidėjos apkaltino australę Liz Cambage rasine neapykanta<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 10:54 PM

Anonimiškai su žurnalistais kalbėjusios Nigerijos krepšininkės teigė, kad moterų WNBA klubo „Los Angeles Sparks“ vidurio puolėja 203 cm ūgio L.Cambage per draugiškas rungtynes ​​išvadino jas beždžionėmis ir liepė grįžti į savo „trečiojo pasaulio šalį“.

Leidinio teigimu, per varžybas 30-metė australė vienai varžovių žaidėjai smogė alkūne į galvą, o kitai krepšininkei pliaukštelėjo ranka per veidą.

Australijos ir Nigerijos kontrolinės rungtynės vyko už uždarų durų.

„Taip, aš aiškiai atsimenu, tikrai skambėjo žodis „beždžionės“. Ji naudojo šį žodį. Ji dar garsiai pasakė: „grįžk ten, iš kur atvažiavai“, – sakė vienas iš Nigerijos rinktinės krepšininkių.

Dėl L.Cambage ir varžovių susistumdymo žaidimas buvo sustabdytas prieš pat antrojo kėlinio pabaigą ir buvop svarstyta, ar jas tęsti.

Teigiama, kad tuomet arenoje buvęs L.Cambage tėvas, kuris yra kilęs iš Nigerijos, nurėjo prie varžovių suolelio ir atsiprašė Afrikos rinktinės atstovių.

Tačiau nigerietės šiuos žodžius pavadino „nenuoširdžiais ir darbiniais“.

„Nors ji ir turi Australijos pilietybę, žinojome, kad Liz yra pusiau nigerietė. Taigi iki to mačo ji buvo lyg ir viena iš mūsų“, – sakė kita Nigerijos rinktinės žaidėja.

„Tai buvo dar vienas dalykas, kuris mus itin įskaudino, kai ji neatsiprašė ir neatgailavo už savo išsakytus žodžius“, – tikino Nigerijos ekipos atstovė.

L.Cambage po kelių dienų paskelbė, kad pasitraukia iš ekipos ir nedalyvaus Tokijo olimpininėse žaidynėse, motyvuodama tai psichologinės ir fizinės sveikatos problemomis.

Tokijuje australės grupėje liko trečios, ketvirtfinalyje žaidė su būsimomis čempionėmis JAV krepšininkėmis ir nusileido 55:79. Galutinėje įskaitoje Australija užėmė aštuntą vietą.

Nigerija Tokijo turnyre buvo 11-oje pozicijoje.

L.Cambage keturis kartus žaidė WNBA „Visų žvaigždžių“ mače beio savo sąskaitoje turi Londono olimpinių žaidynių bronzos medalį Tai pat jai priklauso WNBA vieno mačo taškų rekordas – 2018 m. liepos 17-ąją ji pelnė 53 taškus į „New York Liberty“ krepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.