EUROLYGA 2023

G. Žiemelio įsigyto krepšinio klubo veidu tapęs R. Kaukėnas – apie sudėtį, būsimą trenerį ir žaidimą Europoje Aiškėja, kas galėtų treniruoti komandą

Verslininko Gedimino Žiemelio sukurtas projektas „Basketball Holding Company“ ketvirtdienį oficialiai pranešė, kad įsigijo Alytaus „Dzūkijos“ krepšinio klubą, žaidžiantį Lietuvos krepšinio lygoje.

 T. Pačėsas ir R. Kaukėnas.<br> Komandos nuotr.
 T. Pačėsas ir R. Kaukėnas.<br> Komandos nuotr.
 R. Kaukėnas.<br> Komandos nuotr.
 R. Kaukėnas.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 1:26 PM, atnaujinta Jun 2, 2022, 3:54 PM

Tai reiškia, kad kitą sezoną Alytaus komandos šalies krepšinio žemėlapyje nebebus. Tiesa, naujieji savininkai, kurie kuria naują klubą Vilniuje, dėl „Avia Solutions Group“ arenos rekonstrukcijos 2022–2023 m. sezoną žais būtent Alytaus arenoje.

„Įsigijome Alytaus „Dzūkijos“ klubą. Tai iš principo buvo geriausias ir finansiškai tvarkingas variantas“, – situaciją komentavo naujos komandos prezidentas Rimantas Kaukėnas.

45-erių buvęs krepšininkas tapo naujos Vilniaus miesto komandos veidu. Baigęs karjerą R.Kaukėnas vystė savo vardo fondą, kuris padeda vaikams, kovojantiems su onkologinėmis ligomis.

Glaudžius santykius su G.Žiemeliu palaikantis R.Kaukėnas teigė, kad pirkimo paskelbimas užsitęsė dėl ilgo dokumentų tvarkymo.

„Taip vadinamas, visko uždarymo procesas kažkiek užtruko – dėl dokumentų pildymo. Kai viskas dabar pasibaigė, mes galime ramia širdimi pasakyti, kad įsigijome. Dzūkai yra kovingi, ryžtingi, kovotojai – tikime, kad mūsų klubas bus lygiai toks pat“, – pridūrė R.Kaukėnas.

Oficialiame komandos pranešime R.Kaukėnas teigė, kad klubas labai stipriai atsižvelgs į būsimo trenerio norus. Lrytas.lt žiniomis, pagrindiniai kandidatai treniruoti naują komandą – Dainius Adomaitis ir Rimas Kurtinaitis.

– Kokie bus tolimesni klubo žingsniai?,buvo paklaustas R.Kaukėnas.

– Kūnas yra, bet kitų naujienų dar neturime. Dirbame ties galimybe žaisti Europoje, tai yra gana svarbus žingsnis mūsų klubui, tikimės, kad tai įvykys. Kol kas tokios naujienos.

– Ar vyksta sudėties paieškos?

– Taip. Žinote, mes turime kalbėtis, ką ir darome. Renkamės informaciją, darome savo namų darbus, analizuojame, norime suprasti savo, žaidėjų ir trenerių motyvus.

– Kokia bus komandos filosofija?

– Mūsų tikslas bus įgyvendinti trenerio viziją kiek įmanoma daugiau. Nuo to priklauso tikrai daug faktorių, kurie aikštelėje atsispindi. Norisi išlaikyti kantrybę ir kryptingai kartu dirbti su treneriu, įgyvendinti jo norus ir viziją.

– Ar Rusijos karas Ukrainoje sujaukė planus?

– Ne, kol kas viskas vyksta taip, kaip ir planavome. Jokių pokyčių tame nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.