EUROLYGA 2023

Skambų G. Žiemelio planą krepšinio klubui paviešinęs A. Tapinas įspėjo: ekipa Europos taurės varžybas žais Londone, o taikiklyje – ir Baltarusijos rinka

„Atrodo, kad Gediminas Žiemelis yra nusiteikęs išdurti Lietuvos krepšinio bendruomenę ir Vilniaus krepšinio gerbėjus“, – trečiadienį paskelbė žurnalistas ir „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas. Jis savo feisbuko paskyroje paviešino G.Žiemelio krepšinio projekto detales, kuriose – labai aiškus planas su naujuoju klubu žygiuoti ne kur kitur, o į Londoną.

 Andrius Tapinas ir Gediminas Žiemelis<br> lrytas.lt koliažas
 Andrius Tapinas ir Gediminas Žiemelis<br> lrytas.lt koliažas
Gediminas Žiemelis<br> T.Bauro nuotr.
Gediminas Žiemelis<br> T.Bauro nuotr.
 Andrius Tapinas <br> T.Bauro nuotr.
 Andrius Tapinas <br> T.Bauro nuotr.
Gediminas Žiemelis<br> T.Bauro nuotr.
Gediminas Žiemelis<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 1:29 PM, atnaujinta Jul 7, 2022, 8:49 AM

A.Tapinas pateikė G.Žiemelio planą, kuriame matyti, kaip klubo svertai iš Vilniaus yra keliami į Londoną.

„Šiuo metu potencialiems investuotojams platinamas „strictly confidential“ klubo vystymo projektas, kuriame aiškiai matosi, kad Vilnius yra tik startinė platforma, o po to bus numestas ir pagrindinės klubo namų rungtynės perkeltos į Londoną. Naujasis klubas taip pat planuoja glaudžiai bendradarbiauti su keliomis šalimis tame tarpe ir Baltarusija ir kviesti jos žaidėjus, nes „turi priėjimą prie didžiausių šios šalies verslų“. Batka pritaria“, – rašė A.Tapinas.

Jis paviešino G.Žiemelio „Basketball Holding Company“ projekto skaidres.

Vadinamojo „Įėjimo į Londoną strategija“ suskirstyta į tris etapus.

Pirmasis etapas (2022 – 2025)

1. Pradėti krepšinio operacijas Vilniuje

2. Ilgalaikės nuomos sutarties su „ASG arena“ Vilniuje pasirašymas.

3. Žaidimas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Europos taurėje.

4. Ofiso Londone atidarymas.

5. Partnerystė su „Biggin Hill“ ir „KlasJet“, geriausiomis oro linijų elito sporto komandomis.

6. Sužaisti 5–8 namų mačus Londone.

Antrasis etapas (2026 – 2028)

1. Žaidimas Lietuvos krepšinio lygoje ir Eurolygoje.

2. 50 proc. Eurolygos rungtynių sužaidimas Londone.

3. Mažiausiai 10 skrydžių į Londoną namų rungtynėms.

4. Vystymo komandos paleidimas Britanijos lygoje.

5. Pradėti darbą su „Cooper Box“ arena.

6. Dukart padidinti Londono ofiso personalą.

7. Vieša veikla akcijų biržoje 2027-aisiais.

Trečiasis etapas (2029- )

1. Žaidimas Lietuvos, Britanijos lygoje ir Eurolygoje.

2. Žaisti daugiau nei 80 procenų Eurolygos namų rungtynių daugiau nei 10 tūkstančių vietų turinčioje Londono arenoje.

3. Dukart padidinti Londono biuro personalo skaičių.

G.Žiemelis šį mėnesį nusipirko Alytaus „Dzūkijos“ krepšinio klubą ir paskelbė, kad naujoji komanda startuos jau 2022–2023 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Kitą sezoną klubas turėtų ir likti Alytuje, o tada persikelti į Vilnių.

A.Tapino paskelbta informacija rodo, kad G.Žiemelis Vilnių naudos ir tramplinui – ruošiasi, kad klubas žais Eurolygoje ir būtent vis daugiau Eurolygos mačų vyktų Londone. Plane nurodyta, kad klubas turėtų žaisti ir Britanijos lygoje.

Skelbiama, kad „Basketball Holdin Company“ per 8–10 metų ruošiasi investuoti 100 milijonų eurų.

Numatoma, kad projektas pasieks 236 milijonų žmonių auditoriją. Jo rinkos – ne tik Lietuva ir Jungtinė Karalystė, bet ir Latvija, Islandija, Ukraina, Filipinai.

Į sąrašą įtraukta ir dar viena šalis – Baltarusija. Vienoje iš projekto skaidrių teigiama, kad „visos šios rinkos turi ryšių su Lietuva ir (arba) krepšiniu. „Basketball Holding Company“ turi priėjimą prie didžiausių verslų šiose šalyse. Geriausi žaidėjai iš šių šalių žais pirmojoje ir antrojoje „Basketball Holding Company“ komandoje.

„Kaip žinia, mūsų oligarchiukas ir Prigožino lėktuvų remontuotojas Gediminas Žiemelis su savo „Avia Solutions Group“ steigia labai ambicingą ir labai lietuvišką naują krepšinio klubą Vilniuje. Su krepšiniu juos sieja gilūs ryšiai, štai dar vienas ASG vadovas, labai norėjęs tapti prezidentu, Vygaudas Ušackas 2015 metais, kitą dieną po kruvino išpuolio Mariupolyje, draugiškai žaidė krepšinį su Putino administracijos vadovu Ivanovu ir sakė, kad čia viskas labai normalu ir labai gerai. Straipsnis komentaruose, – rašė A.Tapinas. – Naujasis klubas taip pat planuoja glaudžiai bendradarbiauti su keliomis šalimis tame tarpe ir Baltarusija ir kviesti jos žaidėjus, nes „turi priėjimą prie didžiausių šios šalies verslų“. Batka pritaria.“

A.Tapinas savo komentarą apie naują Vilniaus klubą paskelbė po to, kai verslininko G.Žiemelio kuriamas ir puoselėjamas „Basketball Holding Company“ (BHC) projektas su Vilniaus krepšinio  ekipa ėmėsi ne itin leistinų metodų, bandant įsiveržti į krepšinio rinką.

„Verslo žinios“ skelbia, kad Valstybinio patentų biuro (VPB) prašomaBHC įregistruoti „BC Lietuvos rytas“ pavadinimą.

„Nežinau, kokio naivumo krepšinio gerbėjus tikisi pritraukti į šitą klubą Žiemelis, bet akivaizdu, kad padėję įsukti klubą ir „užpildę“ 15 000 vietų Avia Solutions Group areną, 2026 metais jie jau taps mažiau reikalingi Žiemeliui, o 2029 metais iš viso bus išmesti iš barščių. Nežinau, ar mano labai gerbiamas Rimantas Kaukėnas yra supažindintas su šitais planais ir ar jiems pritaria. Būtų labai liūdna, jei pritartų ir atsisėstų Kremliaus bičiulių kišenėse. Bet gal čia kažkur slypi tikrai meilė Lietuvos krepšiniui, tik aš jos neįžvelgiu? Kaip neįžvelgia ir vienas iš potencialių didžiųjų investuotojų, kuriam šitas planas pasirodė labai neskanus. P.S. Įdomu, ar su Jonu Valančiūnu buvo derintas ir gautas jo leidimas savo atvaizdu „papuošti“ komercinį pasiūlymą investuotojams?“, – rašė A.Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.